27 Φεβρουαρίου 2019

Μακεδονία, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Όταν ο «Μακεδόνας» κ. Φωκάς ήταν εννέα ετών, ο Έλληνας δικτάτορας Ι. Μεταξάς, θαυμαστής του Μουσολίνι, απαγόρευσε τη «Μακεδονική» γλώσσα και ανάγκασε τους «Μακεδόνες» να αλλάξουν τα ονόματα τους σε ελληνικά! Όποιοι αστυνομικοί δε άκουγαν κάποιον να μιλάει ή να τραγουδάει στην απαγορευμένη γλώσσα, τον απειλούσαν, τον έδερναν ή κατέθεταν μήνυση εναντίον του.

Γράφει η Σερένα Νομικού 

Φαίνεται πως το BBC στρατολογήθηκε από τους «φίλους» μας τους Γερμανούς, για να ξεκινήσει πρώτο το γαϊτανάκι της «απελευθέρωσης» της Μακεδονίας από τους Έλληνες. Του διαμελισμού δηλαδή της Ελλάδας, όπου σειρά θα πάρουν η Θράκη, η Ήπειρος και το Αιγαίο, με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης που βιάζεται να τα δρομολογήσει όλα, όσο κατέχει ακόμη την εξουσία. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πρόσφατη αναφορά του στη μειονότητα των Σκοπιανών που χαρακτηρίζει ως «Μακεδόνες» και που καταπιεζόταν από το ελληνικό κράτος (πηγή)!

Το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δίκτυο, το οποίο ανάγεται στην απαγόρευση της «Μακεδονικής» γλώσσας από το δικτάτορα Ι. Μεταξά, έλυσε σιωπηρά η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία αναγνωρίστηκε η Μακεδονία ως Βόρεια, καθώς επίσης η γλώσσα και η εθνότητα των «Μακεδόνων». Βρήκε δε και συνομίλησε με έναν συνταξιούχο δικηγόρο, με τον κ. Φωκά, ο οποίος έχει ως μητρική του γλώσσα τα μακεδονικά. Μία σλαβική γλώσσα κατά τον ίδιο που σχετίζεται με τη βουλγαρική και ομιλείται για πολλούς αιώνες στο τμήμα αυτό των Βαλκανίων.

Όπως γράφει παραθέτοντας το χάρτη, ο κ. Φωκάς γεννήθηκε την εποχή που η Μακεδονία είχε μόλις προστεθεί στο ελληνικό κράτος. Όπως έλεγε λοιπόν ο θείος του, η οικογένεια του δεν ήταν ούτε Σέρβοι, ούτε Έλληνες, ούτε Βούλγαροι, αλλά ορθόδοξοι Μακεδόνες. Τελικά όμως βρέθηκαν χωρισμένοι μεταξύ των τριών αυτών κρατών, ενώ στην Ελλάδα ορισμένοι εκδιώχθηκαν και όσοι παρέμειναν υποχρεώθηκαν να αφομοιωθούν. Εκτός αυτού, όλα τα χωριά και οι πόλεις που δεν είχαν τότε ελληνικά ονόματα, υποχρεώθηκαν να υιοθετήσουν νέα. Τα καινούργια αυτά ονόματα επιλέχθηκαν από μία επιτροπή μελετητών στα τέλη της δεκαετίας του 1920, αν και σχεδόν έναν αιώνα αργότερα μερικοί «ντόπιοι» εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα παλιά.

Όταν τώρα ο κ. Φωκάς ήταν εννέα ετών, ο Έλληνας δικτάτορας Ι. Μεταξάς, θαυμαστής του Μουσολίνι, απαγόρευσε τη «Μακεδονική» γλώσσα και ανάγκασε τους «Μακεδόνες» να αλλάξουν τα ονόματα τους σε ελληνικά! Όποιοι αστυνομικοί δε άκουγαν κάποιον να μιλάει ή να τραγουδάει στην απαγορευμένη γλώσσα, τον απειλούσαν, τον έδερναν ή κατέθεταν μήνυση εναντίον του. Όσον αφορά τις γυναίκες που συχνά δεν μιλούσαν ελληνικά, κάλυπταν το στόμα τους με μαντήλες για να συζητήσουν στη γλώσσα τους. Η μητέρα του κ. Φωκά συνελήφθη να μιλάει «Μακεδονικά» και της επιβλήθηκε πρόστιμο 250 δραχμών.

Χωρίς να αναφερθώ στις άλλες λεπτομέρειες του άρθρου του BBC, στο οποίο υπάρχει και μία φωτογραφία με τίτλο «Μακεδόνες χωρικοί στην Ελλάδα το 1947», είναι ξεκάθαρο πως η συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση, με τον διεθνή εξευτελισμό των Ελλήνων και των Ελληνίδων που τους απαγορεύτηκε το δημοψήφισμα και η έγκριση από τα 2/3 της Βουλής, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Σε μία περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια, τα οποία θεωρούνται η πυριτιδαποθήκη της ηπείρου μας, προγραμματίζεται η βίαιη αλλαγή των συνόρων, οι Γερμανοί θέλουν να κατασκευάσουν το Σουέζ της Ευρώπης και οι Αμερικανοί να αποκλείσουν από παντού τη Ρωσία.

Επόμενο στάδιο θα είναι πιθανότατα η προσπάθεια μετατροπής της Μακεδονίας σε ένα διζωνικό ομοσπονδιακό κράτος από τη Γερμανία, μαζί με τα Σκόπια, κατά το παράδειγμα της Κύπρου. Όποιος δεν το βλέπει, δυστυχώς εθελοτυφλεί. Εκτός αυτού, όποιος ή όποια πιστεύει πως η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών δεν συνιστά μία εθνική προδοσία, δεν έχει καταλάβει ακόμη τι έχει συμβεί.

Ουσιαστικά δεν λύθηκε το πρόβλημα δηλαδή, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, αλλά δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε κανένα. Όσον αφορά την απίστευτη αυτή προδοσία, δεν πρόκειται να συγχωρήσει κανένας ούτε την κυβέρνηση, ούτε τους ΑΝΕΛ που δεν την εμπόδισαν ενώ ασφαλώς μπορούσαν, ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση που τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της διπλής ονομασίας αλλά απέφευγε υποκριτικά να πάρει σαφή θέση, ούτε τους αποστάτες που ξεπούλησαν την πατρίδα τους για τριάντα αργύρια. Δεν θα τη συγχωρήσουν ούτε καν τα παιδιά τους που θα ντρέπονται στο μέλλον για τους γονείς τους, όπως ντρεπόταν οι απόγονοι των καταδοτών των ναζί.

Analyst
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.