10 Φεβρουαρίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία μας και την προδοτική κυβέρνηση.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ο άθλος των στάβλων του Αυγεία

Αφού οι εργασίες της κυβέρνησης τελείωσαν, τώρα αρχίζει η αντεπίθεση του Ελληνισμού σε πρακτικό επίπεδο. Τώρα ξέρουμε πολλά στοιχεία από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα στις δύο ψηφοφορίες, αλλά βέβαια θα μάθουμε ακόμα περισσότερα λόγω της βρώμας που θα βγει από όσους την πάτησαν στις μυστικές διαπραγματεύσεις που έκαναν για να έχουν ανταλλάγματα. Έτσι θα ξέρουμε και τι έκαναν αυτοί που το παίζουν καθαροί σε αυτήν την υπόθεση. Διότι με μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν γινόταν αλλιώς. 

Επίσης όλοι οι βουλευτές που θα χάσουν τη βουλευτική τους έδρα και το ξέρουν από πριν, θα δείξουν θέλουν δεν θέλουν ποια θέση πήραν για να δεχτούν να υπερψηφίσουν το προσύμφωνο των Πρεσπών, ειδικά σε περιοχές που δεν έχουν πια πολιτικό μέλλον. Ό,τι και να λέγεται προς το παρόν, από την κυβερνητική προπαγάνδα, θα πέσουν οι μάσκες της προδοσίας. Τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα να σωθούν οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές, όποιες κι αν είναι αυτές. 

Με αυτά τα δεδομένα θα πολεμήσουμε για ν' αποδείξουμε ότι η ιδεολογία της βαρβαρότητας συνεργάστηκε με σκλάβους του συστήματος, που ήταν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα ακόμη και τη Μακεδονία, για να πάρουν μερικά ψίχουλα. Με αυτόν τον τρόπο θα φανεί και πόσο σαθρό είναι το σύστημα που αξιοποίησε το κυβερνών κόμμα για να περάσει τις ιδέες του, ενώ δεν είχε πια την πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτός θα είναι ο άθλος των στάβλων του Αυγεία.

πηγή 

Ο άθλος της Λερναίας Ύδρας

Υπάρχουν πολλοί βουλευτές που δεν έχουν πια τη θέση τους στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο οι σκληροπυρηνικοί , οι ιδεολόγοι της βαρβαρότητας και οι πρόθυμοι, αλλά και οι άχρηστοι που δεν έκαναν τίποτα για ν’ ανατρέψουν τα πράγματα λόγω δειλίας. Όλοι αυτοί θα φύγουν με διάφορους τρόπους επειδή ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν δέχεται τους προσκυνημένους. Αλλά αυτό θα συμβεί και στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Διότι δεν μπορεί η Ελλάδα να βασιστεί σε τέτοια άτομα για να προχωρήσει.

Όταν είσαι τόσο κατά του Ελληνισμού, τι νόημα έχει να λες ότι είσαι Έλληνας; Αυτό θα φανεί σε όλα τα επίπεδα διότι δεν είναι μόνο οι βουλευτές που είναι υπεύθυνοι για την προδοσία ενάντια στη Μακεδονία. Είναι πολλοί που βοήθησαν το όλο σύστημα με τις εργασίες τους και τη δουλοπρέπεια τους. Χωρίς να έχουν διαβάσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών, το υποστήριξαν για προσωπικά οφέλη και αυτό έγινε ακόμα και στην περιοχή της Μακεδονίας. 

Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει κάθε υποψήφιος σε όλα αυτά τα επίπεδα να δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι υπέρ της ακύρωσης του Προσυμφώνου, για να έχει την έμπρακτη υποστήριξή μας αλλιώς θα παραμένει χωρίς προστασία και θα χάσει οποιαδήποτε ελπίδα να κερδίσει μία έδρα. Αυτή η μάχη που θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο θα έχει ως βάση τη Μακεδονία και τίποτα άλλο, γιατί θα είναι ο κυρίαρχος στόχος για το μέλλον του Ελληνισμού. 

πηγή 

Τα σκοπιανά προβλήματα

Από τη στιγμή που η Ελλάδα, τουλάχιστον η επίσημη, δηλαδή το κυβερνών κόμμα, υπερψήφισε το Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, τα σκοπιανά προβλήματα με τις εσωτερικές τριβές θα αρχίσουν και πάλι, διότι τον Απρίλιο του 2019 έχουν προεδρικές εκλογές και θα είναι το πλαίσιο για τη μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Και σε αυτό το επίπεδο θα φανεί πόσο ευάλωτο είναι το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αφού δεν θα μπορεί να ηρεμήσει ούτε τις εσωτερικές τριβές.

Και το πρόβλημα θα είναι πιο επώδυνο και λόγω της ύπαρξης του αλβανικού στοιχείου που αδιαφορεί παντελώς για το θέμα του ονόματος, απλώς το εκμεταλλεύεται για δικό του όφελος. Η αντιπαράθεση θα είναι μεγάλη, διότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αν ζητούσαν ακόμα περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση η Αλβανία έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα με το Κοσσυφοπέδιο και σίγουρα θέλει να κάνει το ίδιο με το Τέτοβο. Έτσι θα υπάρξει και αυτό το ζήτημα, μαζί με αυτό της ονομασίας. 

Με αυτήν την έννοια το πρόβλημα όχι μόνο δεν είναι απλό, αλλά θα είναι και εκρηκτικό. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών θα δείξει την ανικανότητά του όσον αφορά στο θέμα σταθεροποίησης. Αυτό θα έχει κόστος και στην Ελλάδα για όσους το υποστηρίζουν, διότι θα φανεί η αναξιοπιστία τους και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Έτσι και να ήθελαν ν’ αλλάξουν την ατζέντα για να ξεμπερδέψουν με το θέμα του Σκοπιανού, πάλι με αυτό θα πρέπει να διαχειριστούν τα προβλήματα τους.

πηγή 

Ο αγώνας της ακύρωσης του Προσυμφώνου

Όταν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν αποδεχθεί μέσω της Βουλής τους το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, διότι πολύ απλά το Προσύμφωνο δεν είναι καν σε ισχύ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχει αυτό το παράθυρο για ν' ακυρώσουμε το Προσύμφωνο και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν τετελεσμένα στο ΝΑΤΟ. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, λόγω της ύπαρξης των 35 κεφαλαίων του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των δυνατοτήτων που έχουμε σε κάθε άνοιγμα και σε κάθε κλείσιμο κεφαλαίου. Έτσι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον αγώνα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών ό,τι και να λέει η κυβερνητική προπαγάνδα, που θέλει να αποκρύψει αυτό το γεγονός. 

Δηλαδή τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, την ώρα που θα υπάρξουν προεδρικές εκλογές και στα Σκόπια, θα ξέρουν όλοι οι ψηφοφόροι ότι θα πρέπει να επιλέξουν υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές και ευρωβουλευτές που θα παλέψουν για την ακύρωση και κανείς δεν θα μπορεί να τους πείσει ότι δεν θα είναι το κυρίαρχο θέμα των εκλογών, διότι πολύ απλά θα βουίξει όλος ο τόπος. Οι φανατικοί του Προσυμφώνου των Πρεπών θεώρησαν ότι το θέμα έχει λήξει και δεν έχουν αντιληφθεί ότι τώρα αρχίζει η αληθινή αντίσταση και αντεπίθεση Ελληνισμού για την προστασία της ιστορίας της Μακεδονίας.

πηγή 

Η προδοσία δεν συνηθίζεται

Μπορεί μερικοί να μας εξηγούν ότι η μάζα θα συνηθίσει ακόμα και το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά μάλλον επειδή αλλάζουν συνεχώς άποψη και δεν έχουν συνηθίσει να δίνουν σημασία σε κάποιες αξίες, έχουν ξεχάσει ότι η προδοσία δεν συνηθίζεται. Άλλωστε δεν θα υπάρξει ανάγκη να συνηθίσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, με τον ανάλογο τρόπο που δεν συνηθίσαμε το Σχέδιο Ανάν γιατί το απορρίψαμε, γιατί θα το ακυρώσουμε. Όλα όσα έκανε η κυβέρνηση της μειοψηφίας, δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό.

Και αυτό θα αποδειχθεί με τις επόμενες εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Διότι είναι θέμα καθαρά πολιτικό, η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, και αυτή μπορεί να γίνει τόσο στη Βουλή των Ελλήνων με τη νέα σύνθεση της Βουλής όσο και με λαϊκό δημοψήφισμα. Δεν είναι οι τρόποι που δεν υπάρχουν. 

Η ακύρωση θα βασιστεί πάνω σε όλους τους αγώνες που θα γίνουν στα επίπεδα του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή και του Ευρωβουλευτή, διότι ο καθένας έχει να παίξει τον ρόλο του σε αυτήν την εθνική υπόθεση. Γι αυτό τον λόγο δεν υπάρχει πλαίσιο να συνηθίσουμε κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Όλος ο τωρινός αγώνας έχει ως κλειδωμένο στόχο την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Και αυτός θα επηρεάσει πάρα πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε αυτό το διάστημα. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για αυτόν τον νέο αγώνα για τον Ελληνισμό υπέρ της Μακεδονίας.

πηγή 

Μακεδονία και Ενέργεια ενάντια στην κυβέρνηση

Δεν είναι μόνο λόγω Μακεδονίας που πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση της μειοψηφίας, υπάρχει και το ενεργειακό θέμα. Αυτή η δομική ανικανότητα σε συνδυασμό με τη βάρβαρη ιδεολογία είναι τρομερή για την Ελλάδα. Διότι μας έχει πάει τόσο πίσω όσο ποτέ, ενώ έχουμε τεράστιες προοπτικές στον τομέα της στρατηγικής ενέργειας. Όμως όταν η κυβέρνηση θέλει να σβήσει το όνομα της Μακεδονίας και θέλει να σταματήσει κάθε ενεργειακό πρόγραμμα, πώς να προχωρήσουμε δυναμικά; Οι τρεις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης όπου έχουν υποβάλλει αιτήσεις οι δύο κοινοπραξίες Repsol-Ελληνικά Πετρέλαια και ExxonMobil-Total-Ελληνικά Πετρέλαια, ακόμα περιμένουν να περάσουν από το ελεγκτικό συνέδριο και στη συνέχεια να υπάρξει κύρωση των συμβολαίων στη Βουλή των Ελλήνων. 

Όταν όμως η κυβέρνηση της μειοψηφίας ασχολείται με τόσο φανατικό τρόπο για το θέμα της Μακεδονίας, πώς να ενεργοποιηθεί για κάτι το οποίο δεν πιστεύει εξαρχής. Η όλη καθυστέρηση έχει ξεκινήσει από την αρχή κι έχει πάει όλο το ελληνικό πρόγραμμα πίσω. Ενώ το κυπριακό πρόγραμμα προχωρά δυναμικά και εκθετικά μέσω της πρόσφατης ανακάλυψης φυσικού αερίου, αλλά και πετρελαίου στα θαλάσσια οικόπεδα 6,10 και 12. Με το τέλος αυτής της κυβέρνησης η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Ας γίνει λοιπόν όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

πηγή 

Οι ελληνικές προοπτικές

Οι ελληνικές προοπτικές θα υλοποιηθούν μόνο με το τέλος αυτής της κυβέρνησης της μειοψηφίας, που απέδειξε και με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και με το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πόσο ανθελληνική είναι και μάλιστα σε θεμελιακό επίπεδο. Θέλησε να πάρει την εξουσία όχι για το καλό του Ελληνισμού και της Ελλάδας, αλλά για ν' αποδείξει στον εαυτό της ότι είναι και κόμμα εξουσίας. Όμως αυτό δεν επαρκούσε και θέλησε με τη σφραγίδα της να εκδικηθεί τα γεγονότα του 1949, έτσι έκανε τα πάντα για να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας και για να πλήξει τον Ελληνισμό.

Αυτό όμως ήταν ένα στρατηγικό λάθος αλαζονείας που θα της κοστίσει τις εκλογές και η ήττα θα είναι τεράστια, διότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτήν την προδοσία. Έτσι μόνο με τον διωγμό της από την εξουσία, θα αρχίσουν να φαίνονται οι ελληνικές προοπτικές τόσο σε επίπεδο στρατηγικό όσο και σε ενέργειας. Διότι τα πάντα έχουν καθυστερήσει με αυτήν την κυβέρνηση, διότι ήθελε την εξουσία για την εξουσία και όχι για να υλοποιήσει κάποιο πρόγραμμα υποστήριξης του Ελληνισμού και την Ελλάδας. Κατά βάθος ήταν μια κυβέρνηση σε λάθος χώρα. Είχε και έχει τη νοσταλγία της γιουγκοσλαβικής ένωσης και της σοβιετικής ένωσης, κατά συνέπεια τι θα μπορούσε να κάνει στην Ελλάδα που είναι η πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 

πηγή 

Ο αγώνας για τη Μακεδονία

Θα χρειαστεί έργο για την Μακεδονία, διότι είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έβαλε στον Ελληνισμό η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πλαίσιο για κανέναν συμβιβασμό και θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καθέναν από τους 153+1 βουλευτές που τα έβαλαν με τον Ελληνισμό ως σύγχρονοι εφιάλτες. Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει κανέναν από αυτούς, όμως το θέμα την επόμενη ημέρα είναι να φύγουν από τη Βουλή των Ελλήνων και υπάρχει μόνο ένας τρόπος, αυτός είναι να τους διώξουμε με την ψήφο μας και να μην αφήσουμε να ξανάρθουν, ούτε να ξεφύγουν στην Ευρωβουλή. 

Με άλλα λόγια οι επόμενες εκλογές είναι κυρίαρχος στόχος για τον αγώνα της Μακεδονίας, διότι είναι το δικαίωμα μας το δημοκρατικό να τους απορρίψουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον στόχο, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή των Ελλήνων, με αγωνιστές που τολμούν να ανατρέψουν πρακτικά τη θυσία της Μακεδονίας. Αυτό όμως θα πρέπει να υποστηριχθεί σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή στους Δήμους, στη Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για να πετύχουμε την ακύρωση με δημοκρατικό τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Κι αν τα κόμματα δυσκολεύονται, να παραδώσουν την σκυτάλη στον Ελληνικό λαό για να κάνει δημοψήφισμα. Διότι αυτό που έκανε η τωρινή κυβέρνηση της μειοψηφίας μόνο δημοκρατικό δεν είναι και το ξέρουν όλοι και εντός και εκτός Ελλάδας. Άρα τώρα αρχίζει ο αγώνας της Ελληνικής Δημοκρατίας ενάντια στη κυβέρνηση. 

πηγή 

Υπάρχει χρόνος για την ακύρωση του Προσυμφώνου

Για να περάσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων θα χρειαστούν μήνες έως χρόνος, διότι πρέπει να το αποδεχθούν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μέσω των κοινοβουλίων τους και αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε τον χρόνο να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, πριν καν μπορέσει να εφαρμοστεί ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ. Έτσι δεν θα υπάρξουν ούτε τα λεγόμενα τετελεσμένα. 

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι όσοι αγωνίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος, για να πετάξουμε έξω από την Βουλή αυτήν την προδοτική κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή, που θα δώσει τον λόγο στον Ελληνικό λαό. 

Γι’ αυτό κάθε υποψήφιος που θα υποστηρίξουμε, θα πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα μπροστά σε όλους ότι θα παλέψει για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Με άλλα λόγια τώρα ο αγώνας γίνεται πολιτικός, αλλά βέβαια παραμένει εθνικός. Όλα τα κόμματα που είναι κατά του Προσυμφώνου είναι καλοδεχούμενα σε αυτήν τη φάση. Διότι χρειαζόμαστε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για ν’ ακυρώσουμε εγκαίρως το Προσύμφωνο. Αυτός είναι ο νέος στόχος για τον Ελληνικό λαό. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.