9 Φεβρουαρίου 2019

Δύο τρομερές προφητείες του Αγίου Λαυρέντιου του Τσέρνιγκωφ που εκπληρώνονται σήμερα στην Ουκρανία.

Ο Αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος του Τσέρνιγκωφ γεννήθηκε το 1868 στην περιοχή Τσέρνιγκωφ (βόρεια Ουκρανία). Κοιμήθηκε την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων το 1950.

Τα λείψανά του βρέθηκαν άφθαρτα. Αγιοκατατάχθηκε από την Εκκλησία της Ρωσίας το 1993. Εκτός από το ιαματικό χάρισμα ο Άγιος Λαυρέντιος είχε και το προφητικό. Μίλησε ιδιαιτέρως για τα γεγονότα γύρω από το τέλος του κόσμου και τον ερχομό του Αντιχρίστου. 

Επέλεξα δύο προφητείες του από ΕΔΩ οι οποίες, αν μη τι άλλο, φαίνεται να μιλάνε για αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία. Μεταφράζω το κείμενο όπως το βλέπω, με τις παρενθέσεις, δίχως να γνωρίζω αν αυτές υπάρχουν στο αυθεντικό. 

Περί αιρέσεων και σχισμάτων στην Ουκρανική Εκκλησία.

Πρώτη προφητεία. 

Ο Μπάτουσκα -τόσο αγαπητός- μας είπε: 

«Όταν εμφανιστεί μια μικρή ελευθερία, όταν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια ανοίξουν και ανακαινιστούν, τότε θα βγει όλη η ψεύτικη διδασκαλία και οι δαίμονες και οι κρυφο-αθεϊστές (Παπικοί, Ουνίτες, Ουκρανοί αυτοχειροτόνητοι και άλλοι), και θα πάρουν μανιωδώς τα όπλα εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας, ενάντια στην ενότητά της και τον συνοδικό* της χαρακτήρα5. Μια άθεη εξουσία θα υποστηρίξει αυτούς τους αιρετικούς κι έτσι θα πάρουν τις εκκλησίες μακριά από τους Ορθοδόξους και θα σφαγιάσουν τους πιστούς. 

«Τότε ο Μητροπολίτης του Κιέβου (ανάξιος του ονόματος) μαζί με τους ομοϊδεάτες του ιεράρχες και ιερείς θα κλονίσουν δυνατά την Ρωσική Εκκλησία. Όλος ο κόσμος θα εκπλαγεί από την ανομία του και θα φοβηθεί. Ο ίδιος θα πάει σε αιώνια καταδίκη, όπως ο Ιούδας.6 

«Όλες όμως αυτές οι διαβολές του κακού και οι ψεύτικες διδασκαλίες θα εξαφανιστούν στην Ρωσία και θα υπάρξει Μια Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία». 

Δεύτερη προφητεία: 

«Δεν υπήρξε ποτέ Πατριάρχης στην πόλη του Κιέβου – οι Πατριάρχες ήταν στην Μόσχα και ζούσαν στην Μόσχα. Να προσέχετε τις ομάδες (εκκλησίες) των Ουκρανών σαμοσφιάτων και την Ουνία.»15. 

Τότε ο τοποτηρητής της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο π. Kronid, διαφώνησε με τα λόγια του Μπάτουσκα, επειδή οι σαμοσφιάτοι και οι Ουνίτες είχαν ήδη εξαφανιστεί στην Ουκρανία. 

Ο Μπάτουσκα απάντησε θλιμμένος: 

«Ένας δαίμονας θα εισέλθει σε αυτούς και θα πάρουν τα όπλα με σατανική μοχθηρία εναντίον της Ορθοδόξου Πίστεως και της Εκκλησίας, αλλά θα έχουν ένα ελεεινό τέλος, ενώ οι οπαδοί τους θα υποστούν την ουράνια καταδίκη από τον Κύριο, Βασιλέα των Επουρανίων Δυνάμεων.» 
__________________ 
* συνοδικό: λέξη στα αγγλικά «conciliar», από/μέσω συμβουλίου (council)
_________________ 
5 Sobornost’ –Trans. 

6 (Footnote in printed Russian book St. Lavrenty of Chernigov: Life and Service to the Saint. Преподный Лаврентый Черниговский: Житие и служба святому. Лѣствица: Москва 2003): 

The prophetic words of the saint are being fulfilled in our day, especially regarding the situation in the Ukrainian Church. With great spiritual trepidation we are forced to cite the Decree Concerning the Excommunication of monk Philaret (Denisenko), former Metropolitan of Kiev, who has flung many souls into schism: «The Holy Hierarchical Council examined the case of the anti-Church activity of monk Philaret (Denisenko), who has been deprived of all degrees of the priesthood by the court order of the Hierarchical Council of June 11, 1992, and was warned by the Hierarchical Council of 1994 that «in the case of continued… misconduct, he will be excommunicated from the Church through anathematization.» The Holy Hierarchical Council is forced now with sorrow to state that monk Philaret did not heed the call to repentance addressed to him in the name of the Mother Church and in the period between councils continued his schismatic activity, which he stretched out beyond the bounds of the Russian Orthodox Church, contributing to the deepening of the schism in our brother-Church of Bulgaria and receiving into his communion schismatics from other Local Orthodox Churches. Criminally disregarding the well-founded ban pronounced by the lawful Church authority—that is, his defrocking—he continued to perform sacrilegious «divine services,» including blasphemous ordinations; not having any priestly rank, monk Philaret, to the seduction of many, dared to call himself «Patriarch of Kiev and All Rus’-Ukraine,»While the ancient Kiev See is lawfully occupied by the canonical Primate of the Ukrainian Orthodox Church, which is in canonical communion with the Russian Orthodox Church, and through her with the whole Ecumenical (vselenskoy—of the whole inhabited earth) Orthodox Church—continuing to cripple Orthodoxy in the Ukraine by his criminal acts. In view of the above, based on the 28th Apostolic Canon, which says: «If any bishop, presbyter, or deacon, having been justly deposed upon open accusations, shall dare to meddle with any of the divine offices which had been entrusted to him, let him be altogether cut off from the Church,» and likewise the 14th Canon of the Council of Sardis, the 4th of Antioch, the 88th of St. Basil the Great—the Holy Hierarchical Council unanimously determines: to excommunicate monk Philaret (Mikhail Antonovich Denisenko) from the Church of Christ. Let him be anathema before all the people.» (Anathema. History and the 20th Century. 1998. Pp. 396-397.) 

15 Samosviat—self-ordained group, not lawfully ordained by another Patriarch or bishop, but by one’s own self; a group not ordained by or recognised by the canonical and lawful Orthodox Church. Such an invalid ordination puts the group outside of the Church.
_______________________ 

Το σχόλιο στην υποσημείωση 6 από πάνω (από την πρώτη προφητεία που μιλάει για τον πόλεμο κατά της ενότητας και του συνοδικού χαρακτήρα της Ρωσικής Εκκλησίας), αναφέρεται στην περίπτωση του Φιλάρετου που δεν σεβάστηκε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας και που συνέχισε την σχισματική του δραστηριότητα επεκτείνοντάς την μάλιστα και σε άλλες τοπικές Εκκλησίες. 

Παρεμπιπτόντως, στην πρώτη προφητεία μιλάει και για έναν «Μητροπολίτη του Κιέβου». Σημειωτέον ότι στην πρώτη συνεδρία της σχισματικής «εκκλησίας» του Επιφάνιου, ο Φιλάρετος ανακηρύχθηκε «Επίσκοπος Κιέβου». Θα έχει υπό τον έλεγχό του όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια (εκτός από ένα) του Κιέβου. Βέβαια, και ο τίτλος του Επιφάνιου είναι «Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας»!!, αλλά και ο Φιλάρετος είχε αυτοανακηρυχθεί σε «Πατριάρχης» με έδρα το Κίεβο!! 

Και τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Άγιος Λαυρέντιος του Τσέρνιγκωφ κοιμήθηκε την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων. Την ίδια ημέρα που εορτάζει ο σχισματικός Επιφάνιος αλλά και την ημέρα που το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως απέδωσε τον «τόμο αυτοκεφαλίας» στους σχισματικούς. 
*** 

Σχολιασμός / Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.  
orthochristian.com
ΑΒΕΡΩΦ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.