15 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΝΑΤΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Αναλαμβάνει δράση η Ρωσία…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Συνασπισμού και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ουσιαστικά η αποστολή του ΝΑΤΟ έληξε, ολοκληρώθηκε, αφού διαλύθηκε ο πραγματικός εχθρός για τον οποίο συστάθηκε!

Έτσι τίθεται το εύλογο ερώτημα! Από το 1991 μέχρι σήμερα ποια η χρησιμότητα υπάρξεως του ΝΑΤΟ; Πού ωφελεί την ανθρωπότητα; Από τη στιγμή που η ύπαρξή του βασιζόταν στην συλλογική άμυνα των μελών – κρατών του, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του!

Το οποίο υπαγορεύει την προστασία ενός μέλους του ΝΑΤΟ όταν αυτό δεχτεί επίθεση! Αφού, η γέννηση του ΝΑΤΟ είχε αμυντική υπόσταση! Αλλά μετά το 1991 εξελίχτηκε σε επιθετική! Όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και οι οποίες βαφτίστηκαν Νατοϊκές, δεν είχαν καμιά σχέση με την ουσιαστική αποστολή του ΝΑΤΟ! Αυτές όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, είχαν σχέση με τα γεωστρατηγικά – γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των πετρέλαιο-εταιρειών τους!

Άρα, η πραγματική αποστολή του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως και του στρατιωτικού βραχίονα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι για την προστασία των Αμερικανικών συμφερόντων σε διάφορες επίμαχες περιοχές της υδρογείου! Υπάρχει το ΝΑΤΟ για να πατάει γερά το πόδι της η Αμερική στην Ευρώπη! Όμως μήπως υπάρχει και μια άλλη εκδοχή; Μήπως το ΝΑΤΟ λειτουργεί πλέον, ως σχεδιαστής δημιουργίας εμπόλεμης κατάστασης, ακόμη και μεταξύ των κρατών – μελών του; Και γίνομαι πιο κατανοητός!

Στις Άλπεις των Ιταλό-Αυστριακών συνόρων, πλησίον της πόλεως του Τιρόλο υπάρχει Νατοϊκή βάση στην οποία συνεκπαιδεύονται αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, σε σενάρια δημιουργίας και αντιμετώπισης κρίσεων ηλεκτρονικού πολέμου κλπ.!

Εκεί, το 1994 Έλληνας ανώτερος αξιωματικός που είχε σταλεί για εκπαίδευση, ανακάλυψε με μεγάλη έκπληξη σε μια μικρή επιχειρησιακή αίθουσα, αναρτημένο χάρτη των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”! Που περιελάμβανε τη Βουλγαρική Μακεδονία του Πιρίν, και τη Μακεδονία του Αιγαίου!

Δηλαδή, η Ελλάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, για να απεργάζεται η Βορειοατλαντική Συμμαχία τον εδαφικό της διαμελισμό;

Δηλαδή το ΝΑΤΟ, αντιγράφει διαμελιστικά σχέδια κατά της συμμάχου Ελλάδος, της Τρίτης Κομμουνιστικής Διεθνούς του Στάλιν, του Τίτο και του Δημητρώφ;

Τι λέει άραγε ο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ;

eug_gn_balkan2-777x437
Το ΝΑΤΟ εξυπηρετεί μόνο αμερικανικά συμφέροντα κι όχι ευρωπαϊκά…

Βέβαια, οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ισχυρίστηκαν ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στους “Δίδυμους Πύργους” στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 από την τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση της Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα Μπιν Λάντεν έπρεπε να απασχολήσει, όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και την Βορειοατλαντική Συμμαχία! Έτσι το ΝΑΤΟ ανέλαβε πρωτοβουλία και οι οποίες επιχειρήσεις του ονομάστηκαν κατοχικές! Αλλά εκεί στο ΝΑΤΟ είναι πολύ γελασμένοι, αν νομίζουν ότι οι λαοί τρώνε κουτόχορτο! Γιατί, μπορούν να μας εξηγήσουν από πού κι ως πού, το εγκληματικό τυφλό χτύπημα μιας τρομοκρατικής οργανώσεως κατά ενός μέλους του ΝΑΤΟ εμπίπτει στο άρθρο 5 του καταστατικού χάρτη του; Αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα δεν εντάσσεται στα θέματα ασφαλείας της χώρας που δέχτηκε το τρομοκρατικό χτύπημα; Άλλωστε, γι΄ αυτόν τον λόγο δεν δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security, DHS) και το οποίο αποτελεί τμήμα του υπουργικού συμβουλίου της κυβερνήσεως των ΗΠΑ, αμέσως μετά το δολοφονικό χτύπημα που άλλαξε τις ισορροπίες στον Πλανήτη;

Με ποιο σκεπτικό λοιπόν οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν τις επιθέσεις στο Αφγανιστάν επικαλυπτόμενες τον Νατοϊκό μανδύα; Ποιανού δημιούργημα, άλλωστε, ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι; 

Αλλά η αμερικανική φιλοσοφία είναι πλέον γνωστή, μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ! Δημιουργεί εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικαιοδοσία και την ύπαρξη του ΝΑΤΟ προς εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών – γεωπολιτικών αμερικανικών συμφερόντων ανά την Υφήλιο! 

Σε αυτό το παιχνίδι είναι ενταγμένη η Γερμανία, και η οποία πρωταγωνιστεί! Η οποία έχει εγκλωβίσει σε αυτήν την αμερικανική λογική όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ! Αφού όλες οι Νατοϊκές επεμβάσεις στην Ευρώπη εξυπηρέτησαν τα αμερικανικά συμφέροντα και μόνο, και όχι όπως θέλουν να περνούν το μήνυμα, πως έτσι εξυπηρετούνται και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα! 

Και το μεγάλο ερώτημα που πλανάται στην Ευρώπη, επίσης, και παραμένει αναπάντητο, είναι:

Από τη στιγμή πού δέχτηκαν τρομοκρατικά χτυπήματα με εκατόμβες νεκρούς, αθώα θύματα της αμερικανικής ακραίας πολιτικής, η Γαλλία, η Ισπανία καθώς κι άλλα κράτη – μέλη του NATO, γιατί το ΝΑΤΟ δεν υπερασπίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο με το τρομοκρατικό χτύπημα των “Δίδυμων Πύργων”, αυτά τα εγκληματικά – τυφλά χτυπήματα; 

Πυρηνικό αμερικανικό αεροπλανοφόρο τα Σκόπια…

Ωστόσο, αν υπήρχε αυτοτελής εξωτερική πολιτική από πλευράς της Ευρώπης, τότε θα είχε τα κότσια αυτή, να προσκαλέσει τη Ρωσία (χώρα της Ευρώπης) να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι να παίζει το παιχνίδι των ΗΠΑ με την ένταξη στη “Συμμαχία” του ΝΑΤΟ κρατιδίων που δεν έχουν καμιά σχέση με τον ευρωπαϊκό Πολιτισμό και την κουλτούρα της Ευρώπης! Όπως επί παραδείγματι η Τουρκία και πολύ περισσότερο τα Σκόπια! Σε αντίθεση με τη Ρωσία, που βρίσκεται στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο με μεγάλης αξίας πολιτισμό και η οποία θα επίλυε διαχρονικά ενεργειακά προβλήματα της γηραιάς Ηπείρου! 

Τότε η Ευρώπη, θα ήταν μια υπερδύναμη και δεν θα μπορούσαν οι ΗΠΑ διά μέσω των υποτακτικών τους πολιτικών ηγετών, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, να διαμελίζει κράτη σαν την πάλαι ποτέ κραταιά Γιουγκοσλαβία και σήμερα την Ελλάδα, αποβλέποντας στην αρπαγή του ορυκτού της πλούτου και διά μέσω της δημιουργίας της “Βόρειας Μακεδονίας”, να δημιουργεί στο κρατίδιο των Σκοπίων ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο κατά της Ρωσίας! 

Τι δουλειά έχει η Ασιατική Τουρκία στην ΕΕ; Γιατί όλη αυτή η αμερικανική εκστρατεία για της είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ; Τι δουλειά έχει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ το κρατίδιο των Σκοπίων; Και γιατί ντε και καλά έπρεπε αυτή η είσοδος να γίνει με ονομασία που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία; Δεν μπορούσε να γίνει με οποιοδήποτε άλλο όνομα; Γιατί οι ΗΠΑ και στο ζήτημα αυτό, στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα, ενός μέλους – κράτους του ΝΑΤΟ (Ελλάς), ενός συμμαχικού κράτους που στάθηκε σε όλους τους πολέμους στο πλευρό των ΗΠΑ;

Αλλά η Γερμανία και η ΕΕ έχουν αντιληφτεί ότι, οι κατά τον Αλέξη Τσίπρα (του παρελθόντος): “Φονιάδες των λαών Αμερικανοί”, μετατρέπουν τα Σκόπια σε πυρηνικό στρατόπεδο που δυστυχώς, το τίμημα ενός τέτοιου ολοκαυτώματος θα το υποστεί η Ευρώπη, αφού το παρανάλωμα θα εκδηλωθεί σε ευρωπαϊκά εδάφη; Ότι η Ευρώπη θα πληρώσει το βαρύτατο τίμημα; 

Απασφαλίζει η Ρωσία…

Θα μου πείτε, η Ρωσία τι ακριβώς κάνει; Πώς αντιδρά σε αυτά τα ολέθρια για την Ευρώπη και για την ίδια, αμερικανικά σχέδια που βαφτίζονται Νατοϊκά;

Έχω κάνει κατά το παρελθόν πολλές πολιτικές αναλύσεις, που βασίστηκαν σε όσα έχει πει και λέγει συνεχώς ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν, αλλά και ο ΥΠΕΞ της αχανούς Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ! 

Σήμερα όμως θα αναφερθώ σε κάποια σημεία των δηλώσεων του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ και την οποία δημοσίευσε η Ελεύθερη Ώρα την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019!

Σε συνέντευξή του λοιπόν, στην πλατφόρμα ειδήσεων Sputnik News ο πρέσβης της Ρωσίας, είπε τα εξόχως συνταρακτικά:

«Αυτό που δεν μπορεί αναμφίβολα να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια είναι η ένταξη μιας ακόμη χώρας στο ΝΑΤΟ. Το πρόβλημα στην απόδοση του ονόματος στα Σκόπια είναι ότι η διαδικασία της επισημοποίησης της Συμφωνίας έγινε με σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού δικαίου μιας από τις χώρες. Το δημοψήφισμα στα Σκόπια απέτυχε. Έτσι αγνοήθηκε η βούληση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας αυτής. 

Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος της Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (σ.σ. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία) – και το ονοματολογικό βρίσκεται στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας από το 1993 – επισημαίνει ότι παραβιάστηκε η νομική καθαρότητα των διαδικασιών έγκρισης της Συμφωνίας. Και βεβαίως όπως είπα, μια τέτοια τόσο επιταχυνόμενη πυρετώδης εισδοχή μιας βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας. Οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ αποτελεί σοβαρή παραβίαση της σταθερότητας στην περιοχή.

Τα σχέδια προσέλκυσης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις»! 

Έτσι η Ρωσία με όλους τους επίσημους εκπροσώπους της κάνει γνωστό, ότι θα θέσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εμετική – κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών!

Μια Συμφωνία που σχεδίασαν και εκτέλεσαν οι ΗΠΑ με την υπογραφή των εθελόδουλων Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα και του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά!



Share

2 σχόλια:

Dimitris D είπε...

Αν παρατηρήσεις οι πόλεμοι των ΗΠΑ έγιναν στις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!
Συρία-Ιράκ-Ιράν(προσεχώς πόλεμος)-Αφγανιστάν.
Οπότε λείπουν οι πόλεμοι σε Σκόπια-Ελλάδα-Τουρκία-Πακιστάν.

Ανώνυμος είπε...

Οσονουπω ερχετε και η σειρα μας κοντα ειμαστε το θεμα ειναι θα μας "πιασουν"
στον υπνο η οταν φραπεδιαζομαστε....
εεεε εννοω....οταν θαμαστε "ξυπνιοι"
(που δεν το νομιζω).

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.