Τελευταίες αναρτήσεις

12 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ν. Λυγερός για την νέα Μακεδονική μάχη και την κυβερνητική πολιτική.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός  

Η νέα μακεδονική μάχη 

Η νέα μακεδονική μάχη έχει αρχίσει με την εκλογική εκστρατεία σε πολλαπλό επίπεδο. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε κανέναν όρθιο από τους υποψήφιους που υποστήριξαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι ξέρουμε ότι είναι εφιάλτες για την Ελλάδα. Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποια δικαιολογία που θα μπορούσε να τον προστατέψει από την αντεπίθεση του ελληνικού λαού. Πρέπει επίσης να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στα μικρά κόμματα που υπέκυψαν στη θέληση, ακόμα και αν ήταν βάρβαρη, του κυβερνώντος κόμματος. Είναι όλα επικίνδυνα και δεν είναι ικανά ν’ αντισταθούν. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να τους βρίσκουμε κάποιο λόγο που δεν καταψήφισαν το απαράδεκτο Προσύμφωνο, και δεν μας ενδιαφέρει αν τελικά διάβασαν το κείμενο των 19 σελίδων στα αγγλικά. Δεν έχουμε ούτε ενοχές ούτε τύψεις, ας έχουν αυτοί που έβαλαν ένα τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε στοιχείο που θα έχουμε ενάντια σε αυτούς που πούλησαν όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και το δικό τους. Έτσι θα μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μακεδονική ήττα, διότι δεν τους έχουμε ανάγκη για τη συνέχεια της πορείας του Ελληνισμού. Ας ξεμπερδεύουμε λοιπόν με αυτούς για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία μας και η πατρίδα μας. 

πηγή

Άμυνα χωρίς ασφάλεια

Ας τα βγάλει όλα στη φόρα ο Πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης για να μάθουμε επιτέλους όλα όσα έγιναν και στο Υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση με κάθε τρόπο του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουν τη θέση τους μερικοί υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν μόνο και μόνο για αυτό το ύπουλο συνωμοτικό έργο. Δεν είναι ανάγκη να περιμένει περισσότερο ούτε για τον Πρόεδρο της Βουλής αφού βλέπουμε ποια είναι η αντιδημοκρατική του συμπεριφορά. Όσον αφορά στους πρώην βουλευτές του κόμματός του καλό είναι να ξέρουμε όλα όσα έχουν κάνει, γιατί είναι ικανοί να συνεχίσουν το δόλιο έργο τους και μετά με άλλους τρόπους αν δεν έχουν ξεμπροστιαστεί επισήμως. Το τέλος της Κ.Ο. είναι δεδομένο, αλλά πρέπει τουλάχιστον να προσφέρει πληροφορίες για όσους την κατέστρεψαν για να μπορέσει να περάσει στην αντεπίθεση. Άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για όσους δεν πρόδωσαν την Μακεδονία να κάνουν τη διαφορά για να μην μπουν όλοι στο ίδιο πακέτο. Οι πληροφορίες όταν είναι γνώσεις αποτελούν όπλο κατά της προπαγάνδας και έχουν τώρα τεράστια σημασία σε προεκλογική περίοδο που είναι τόσο κρίσιμη.

πηγή

Τα επιδοτούμενα κανάλια

Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να κρατηθεί φιμώνοντας τα επιδοτούμενα κανάλια. Ουσιαστικά τα εκβιάζει δίνοντάς τους χρήματα για να μη λένε τίποτα για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα και γενικότερα ενάντια στην κυβέρνηση. Αυτό είναι χαρακτηριστικό ειδικά στα περιφερειακά κανάλια που θέλουν να ανήκουν στο ψηφιακό μπουκέτο. Έτσι ακόμα και μέσα στη Μακεδονία υπάρχει λογοκρισία για το Σκοπιανό. Βέβαια νομίζει η κυβέρνηση ότι θα σώσει μερικούς πόντους από την τεράστια ήττα που θα υποστεί, αλλά και σε αυτό το σημείο κάνει λάθος εκτίμηση. Διότι όλα μαθαίνονται στην επαρχία και σιγά σιγά οργανώνεται η μεγάλη ρήξη με το κατεστημένο που τώρα πια δεν έχει τα πάνω του όπως τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτή η αντεπίθεση θα έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία. Έτσι τα κανάλια ακόμα και επιδοτούμενα θα βρεθούν υπό πίεση για ν’ αποκαλύψουν την αλήθεια, αλλιώς θα υποστούν και τα ίδια μεγάλο κόστος στη συνέχεια και αυτό θα μπορούσε να είναι και η ταφόπλακα τους, ακριβώς λόγω της αλλαγής της πηγής των επιδοτήσεων. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής 

Δείτε επίσης 

Ν. Λυγερός: Ο Νέος Μακεδονικός Αγώνας για την ακύρωση του Προσυμφώνου, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου, Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, 11/02/2019 ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.