21 Φεβρουαρίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός στην Ελβετία για την Μακεδονία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η αποστολή στη Λωζάννη 

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται για μερικούς που ξέχασαν ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται, η ελβετική αποστολή αποφασίστηκε επειδή η Λωζάννη θέλει κι αυτή να ενημερωθεί επί της ουσίας για το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά και για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, για να ξέρει ποια θα είναι τα επόμενα στρατηγικά βήματα για την ακύρωση του όλου πλαισίου. Αυτό σημαίνει ότι οι Ομογενείς συνεχίζουν ακάθεκτα τον αγώνα για τη Μακεδονία, διότι γνωρίζουν ότι δεν έχει λήξει.

Πρέπει βέβαια να ομολογήσουμε ότι η Διασπορά δεν έχει υποστεί την κυβερνητική προπαγάνδα για τόσους μήνες που έχουμε ζήσει στην Ελλάδα. Και ειδικά στην Ελβετία, πώς να μη σκεφτούμε ότι αυτό το κράτος ζει με το Σύνταγμα του Καποδίστρια, ενώ εμείς ακόμα παλεύουμε για να βρούμε ένα σύνταγμα, με τις διάφορες αναθεωρήσεις που πρέπει ακόμα να βρίσκονται σε μεγάλες χρονικές αποστάσεις. Αν προσθέσουμε το γεγονός σε όλα αυτά ότι η Λωζάννη είναι η περίφημη πόλη της Συνθήκης του 1923, γίνεται κατανοητή και η σημασία αυτής της ελβετικής αποστολής για το θέμα της Μακεδονίας. Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες της Ελλάδας που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα αυτού του Προσυμφώνου, νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι κι ότι στην πραγματικότητα είναι όλος ο Ελληνισμός που έχει ξεσηκωθεί για αυτόν τον νέο αγώνα της Μακεδονίας. 

πηγή 

Η ελβετική αποστολή

Τώρα που μιλάμε και πάλι για τις λίμνες των Πρεσπών λόγω της ασχετοσύνης του Πρωθυπουργού, έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε το όλο θέμα στρατηγικά στη λίμνη Λεμάν στη Λωζάννη. Διότι ξέρουμε ότι η επιλογή των λιμνών των Πρεσπών μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού έγινε λόγω της Πέμπτης Ολομέλειας του ΚΚΕ το 1949 που διαδραματίστηκε εκεί λόγω της συνέχειας του 1924 και τις πιέσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η στρατηγική επιλογή μιας λίμνης όταν συζητάμε για τη ρευστότητα των συνόρων είναι βέβαια και συμβολική. Διότι συμβαίνει συχνά να εμπεριέχει ακόμα και τριεθνές λόγω μείγματος γεωγραφίας και ιστορίας. 

Με αυτήν την έννοια η εξέταση των Πρεσπών μέσω της Λωζάννης αποκτά ένα ενδιαφέρον για τον Ελληνισμό που προσέχει αυτές τις λεπτομέρειες, επειδή ξέρει ότι είναι ταυτόχρονα και ενδείξεις για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης υπάρχει και το στοιχείο της ουδετερότητας που χαρακτηρίζει την Ελβετία, πράγμα το οποίο της επιτρέπει να έχει ένα πιο αντικειμενικό βλέμμα για τέτοια θέματα. Το όνομα της Μακεδονίας είναι εθνικό και πρέπει να εξετασθεί με αυτόν τον τρόπο, για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι είναι υπερκομματικό κι ότι ξεπερνά τα κλασσικά κοινωνικά όρια. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών αφορά σε όλους τους Έλληνες όπως το Σχέδιο Ανάν, ακόμα κι αν είναι για την απόρριψη του.  

πηγή 

Η πλαστή ιστορία των Σκοπίων

Η πλαστή ιστορία των Σκοπίων αναζητά απεγνωσμένα πειστήρια από την Ελλάδα, για να μπορέσει να πείσει τους άλλους επειδή από μόνη της είναι ανίκανη. Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί ένα τέτοιο κρατικό παραμύθι, μόνο και μόνο επειδή το θέλει μία ιδεολογία του μηδενισμού της ιστορίας. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι μία προσπάθεια να επιτευχθεί αυτός ο παράλογος στόχος και τίποτα άλλο. Μόνο που οι διαπραγματευτές δεν έχουν υπολογίσει την αντίσταση του Ελληνικού λαού και θεώρησαν ότι όλα θα πάνε καλά χωρίς δυσκολίες. Συνειδητοποίησαν το λάθος τους με τα τεράστια Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και το πλήθος των άλλων σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Τώρα η πλαστή ιστορία των Σκοπίων αρχίζει να φοβάται την αντίδραση πρώτα και την αντεπίθεση του Ελληνικού λαού και του Ελληνισμού. Διότι βλέπει ότι δεν υπάρχει αποδοχή του απαράδεκτου Προσυμφώνου και εμπλοκή με το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Επίσης η πλαστή ιστορία των Σκοπίων εμπλέκεται και με την ύπαρξη του αλβανικού στοιχείου στην περιοχή διότι αυτό του βάζει εμπόδια στη γλώσσα, στην εθνότητα που τόσο πολύ ήθελε να είναι ξεκάθαρες. Δυστυχώς τα Σκόπια, θέλουμε δε θέλουμε, έχουν μία πολυεθνική δομή που είναι ευάλωτη και γι’ αυτό το λόγο βιάζονται τόσο πολύ για να μην υπάρξουν τεράστιες ανατροπές στο πολιτικό σύστημα λόγω Μακεδονίας. Όμως οι κινήσεις των Σκοπίων είναι μάταιες διότι το πλαστό δεν γίνεται ιστορικό λόγω έντεχνων συμβιβασμών.

πηγή 

Οι Ελληνοελβετοί

Στον νέο αγώνα για τη Μακεδονία μας παλεύουν και οι Ελληνοελβετοί που ζουν στη Λωζάννη, διότι ξέρουν από κοντά την πραγματικότητα του Ελληνισμού. Ζουν σε μια χώρα που λειτουργεί με το Σύνταγμα του Καποδίστρια, ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει μια Διεθνής Συνθήκη και τι είναι ένα προσύμφωνο σε επίπεδο διμερούς σχέσης. Η μελέτη και η ανάλυση του Προσυμφώνου απέδειξε πόσο εναντίον του Ελληνισμού είναι το όλο πλαίσιο. Οι Ελληνοελβετοί δεν εξετάζουν μόνο το θέμα του Προσυμφώνου και του Πρωτοκόλλου, αλλά και τους υπεύθυνους όλης αυτής της κατάστασης. Έτσι είναι έτοιμοι να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές στην Ελλάδα και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, διότι κατάλαβαν ότι όλα έχουν σημασία όταν θέλεις να ακυρώσεις την καταστροφή στην οποία οδήγησε η υπογραφή του Προσυμφώνου. Δεν πρόκειται να περιμένουν την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού, διότι ξέρουν ακριβώς για την πολιτική ποιότητα αυτής της κυβέρνησης σε σχέση με τους Έλληνες του εξωτερικού. 

Κατά συνέπεια οι Ελληνοελβετοί θα παίξουν και αυτοί ένα ρόλο κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έχουν μέσα τους το πνεύμα του Ελληνισμού χωρίς τη μιζέρια του ελλαδισμού, έτσι η μαχητικότητά τους είναι πιο γνήσια και δεν χάνεται σε ανούσιες λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από τους Ελληνοελβετούς, αφού όλοι τους θέλουν να ξεμπερδεύουν με αυτήν λόγω της ανάγκης που έχει η Ελλάδα για απελευθέρωση.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.