Τελευταίες αναρτήσεις

8 Φεβρουαρίου 2019

Σχολιασμός συνέντευξης Τύπου Τσίπρα – Ερντογάν.

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 


Αντιπαρέρχομαι πώς κανένα ιδιωτικό κανάλι στην Ελλάδα δεν έδειξε τις δηλώσεις Ερντογάν που ήταν επιθετικές και πολύ συγκεκριμένες. Μόνο η ΕΡΤ έδειξε την συνέντευξη φροντίζοντας να την κόψει όμως στο σημείο που ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους Μουφτήδες της Θράκης 

Σημεία Δηλώσεων Τσίπρα 

Πέρα από αναφορά για εμπόδια και ρητορική για θέματα Αιγαίου και παραβιάσεων και περιστατικά, όπως για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς δεν πήρε απολύτως τίποτα και χαρίζει τα πάντα. Μίλησε για αναζήτηση και επίλυση αδιεξόδων. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί εδώ είναι σε ποι αδιέξοδα και ποιές διαφωνίες αναφέρεται ο κύριος Τσίπρας; Διότι η Ελλάδα δεν ζητάει κάτι από την Τουρκία. Η Τουρκία ζητάει και μάλιστα επιτακτικά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν: 

– ζητεί επίλυση θεμάτων βάσει διεθνούς δικαίου και συνεργασία από τον διεθνή εγκληματία Ερντογάν;
Τον Ερντογάν που εισβάλει στην Συρία επειδή έτσι θεωρεί ότι τον συμφέρει; 

– θέμα ΑΟΖ 
Δεν θίχτηκε καν η επιθετικότητα με την εισβολή του ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ στην περιοχή, ειδικά πέριξ της Κύπρου. 

– συζήτησε για το Κυπριακό και για λύση στο θέμα εντός πλαισίου ΟΗΕ. Μίλησε για ομοσπονδιακή Κύπρο, υιοθετώντας ουσιαστικά το σχέδιο Ανάν 

– παρουσίασε την ενέργεια ως γέφυρα συνεργασίας, σε επίπεδο αγωγών. Τι ακριβώς είναι εκείνο το αντικείμενο της συνεργασίας που μπαίνει ως καινούριο, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα (και λιμνάζοντα) ενεργειακά θέματα; 

– συζήτησε για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. 
Είναι προφανές πώς είναι αστείο να μιλάμε για κάτι τέτοιο με μια χώρα που κατέχει παράνομα την μισή Κύπρο. 

– δήλωσε πως διαφωνεί με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. 
Πάλι καλά που δεν έστειλε τους δικαστές να δικαστούν και να καταδικαστούν από τον Ερντογάν για την απόφαση τους.

– μίλησε για βοήθεια στο θέμα του μεταναστευτικού, λησμονώντας ουσιαστικά πως ο Ερντογάν είναι εκείνος που υποκινεί τις ροές. 
Μίλησε για ασφάλεια με τον συνεργάτη του DAESH και τον προστάτη των δουλεμπόρων και έκανε και συμφωνίες μάλιστα για να τροποποιηθεί το θέμα της ασφάλειας. Τρομάζω και που το σκέφτομαι πώς από τον άνθρωπο που είπε οτι η χώρα μας δεν έχει υδάτινα σύνορα!! 

Την ίδια στιγμή που ο «πολιτικός γκιωνάκης» έδινε όλα τα παραπάνω σε ένα πιάτο, ο Σουλτάνος προσθέτει και το θέμα της Χάλκης ως ισοδύναμο για τα ζητήματα Μουφτείας στην Ξάνθη. 

GeopoliticsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.