18 Φεβρουαρίου 2019

Εμείς οι Μακεδόνες δεν θα σας ξεχάσουμε ...


Από τον Άγγελο Γ. Αγοραστό, διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

"... Είναι απίστευτο, μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να κρατήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω για λίγες εβδομάδες ..." 
(George Horton, Σμύρνη, 1922)

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία ένα έθνος παραδίδει οικειοθελώς ένα τεράστιο τμήμα της ιστορίας του με αντάλλαγμα την πολιτική επιβίωση λίγων επιπλέον μηνών της κυβέρνησής του. Για να αναβληθεί η περικοπή των συντάξεων για έξι μήνες.

Ίσως εάν παραχωρήσουμε και τη Θράκη να μας κάνουν δώρο το ΕΚΑΣ. Με την Ήπειρο, να μας δώσουν τη 13η σύνταξη. Με ολόκληρη Πελοπόννησο, δεν θα μας χαρίσουν έναν ΕΝΦΙΑ; Υπάρχει διάσταση απόψεων για το υπόλοιπο Αττικής αλλά με σκληρές διαπραγματεύσεις μπορεί να πάρουμε μερικά δις.

Ωραίο αλλά φθηνό το κόλπο των ΑΝΕΛιτών και των ΠΟΤΑΜίσιων: οι μεν ψήφισαν την κυβέρνηση, οι δε την εκχώρηση της Μακεδονίας μας.

Ανταλλαγή ψήφων δηλαδή, αρκεί να έχουν και στις δύο ψηφοφορίες 151. Αρκεί να καθήσουν λίγους μήνες παραπάνω στην καρέκλα με τα 8.000 αφορολόγητα που τους πληρώνουμε κάθε μήνα. Και ο Παυλόπουλος άφαντος. Μία περίεργη άκρα του τάφου σιωπή για τα 100 εκατ. ευρώ που διέθεσε ο Σόρος για το ονοματολογικό, βασιλεύει στα ΜΜΕ της χώρας.

Για τους Συριζαίους, δεν χρειάζονται λόγια. Αυτοί δεν το κάνουν μόνο για την καρέκλα αλλά και από ευχαρίστηση. Γνήσιοι απόγονοι ΕΑΜο-βουλγάρων κομιτατζήδων, ονειρεύονται πάλι μία Διεθνιστική Κομμουνιστική Μακεδονία του Αιγαίου. Είναι κομμουνιστές και η Πατρίδα αντίκειται στη διεθνιστική ιδεολογία τους. Όπως τότε που οι Ελληνόφωνοι κομμουνιστές του περασμένου αιώνος, έταξαν στους Σλάβους συντρόφους τους, μία αυτόνομη διεθνιστική Μακεδονία την οποία θα αποσπούσαν από τον Εθνικό κορμό της Ελλάδος. Ένα από τα ντοκουμέντα που προσπαθούν να κρύψουν είναι εκείνο το πρωτοσέλιδο της 19ης Σεπτεμβρίου 1932 του Ριζοσπάστη: "Προκήρυξη προς τον Μακεδονικό λαό που ζει κάτω από την Ελληνική κυριαρχία"!



Πίσω τους στοιχίζονται μερικές χιλιάδες φιλοτομαριστές: διορισμένοι, επιδοματίες, μισθοδοτούμενοι από Μ.Κ.Οργανώσεις δήθεν ανθρωπιστές, κάποιοι ξελιγωμένοι που παριστάνουν τους καλλιτέχνες και ζούνε από κρατικές χορηγίες και κάτι θολο-κουλτουριάρηδες δήθεν διανοούμενοι.

Πανηγυρίζουν Σλάβοι, Αλβανοί, Σόρος, Γερμανοί, Αμερικανοί που βρέθηκαν (;) επιτέλους 151 πρόθυμοι να τους χαρίσουν ότι δεν τόλμησαν επί 3 δεκαετίες τόσοι πρωθυπουργοί. Ενάντια στη θέληση ενός ολόκληρου λαού που οι φασιστεροί τού στέρησαν τη δυνατότητα να εκφραστεί δια δημοψηφίσματος. Που συλλαμβάνουν μαθητές επειδή τραγουδούν το απαγορευμένο πλέον «Μακεδονία ξακουστή».

Την ώρα που οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη σουλατσάρουν ελεύθεροι, οι νεο-μπολσεβίκοι συλλαμβάνουν πολίτες που τοιχοκόλησαν αφίσες με τα πρόσωπα των προθύμων -έξι συλλήψεις μέχρι στιγμής σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Γρεβενά- για παράνομη αφισοκόλληση. Δεν γνωρίζω τι θα έκανε η ΝΔ εάν ήταν κυβέρνηση. Εάν θα το υπέγραφε όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Το "εάν" δεν ενδιαφέρει και κανέναν. Μόνον τα γεγονότα. Εάν είναι έτσι, τότε γιατί βιάζονται να το υπογράψουν αυτοί; Ας το αφήσουν στην επόμενη κυβέρνηση για να εκτεθούν εκείνοι.

Το αριστερό παραμύθι έχει απύθμενο θράσος: να καμαρώνει που Σλάβοι και Αλβανοί θα ονομασθούν και επίσημα "Μακεδόνες". Με ελληνική έγκριση. Σε έναν κόσμο όπου η άγνοια ιστορίας και γεωγραφίας είναι ο κανόνας, η ονομασία υπηκοότητας και εθνότητας συνάμα ως «μακεδονικών» δίνει στους γείτονες, ασχέτως των όρων της συμφωνίας περί αρχαιότητας, απεριόριστη πρόσβαση στη μακεδονική κληρονομιά συνολικά, και μάλιστα με την υπογραφή μας. Κανένας ξένος δεν θα ασχοληθεί με το τι γράφει το Σύνταγμά τους, άλλωστε όποτε θέλουν το ξανα-αλλάζουν. Όλοι θα μένουν στο όνομα: ότι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία, τη χώρα του Μ. Αλεξάνδρου.

Να υπενθυμίσω ότι την Ανατολική Γερμανία την είχαν αναγνωρίσει όλες οι χώρες του πλανήτη, πλην της Δυτικής Γερμανίας. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Η σαφής δήλωση Ζάεφ, πριν καν στεγνώσει το μελάνι, για "Μακεδόνες" του Αιγαίου και "Μακεδονική" γλώσσα στην Ελλάδα αποδεικνύει τι έρχεται. Ήδη, στις 18 Νοεμβρίου στην Αριδαία ιδρύθηκε μία νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε.) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με τον διακριτικό τίτλο «Κρστέ Μισίρκοβ».

Εμείς οι Μακεδόνες σάς υποσχόμαστε ότι δεν θα σας ξεχάσουμε. Σας υποσχόμαστε ότι κάποτε τα ονόματά σας θα γραφτούν και στα σχολικά βιβλία δίπλα σε εκείνο του Εφιάλτη για να σας θυμίζουν στις μελλοντικές γενιές. Ότι και να υπογράψετε είναι για τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, και εσείς μαζί. Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες ήταν, είναι, και θα είναι πάντα η ίδια η καρδιά του Ελληνισμού.

eleftheria.gr
το είδαμε στο Πλατυτέρα των Ουρανών 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.