7 Φεβρουαρίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για το Προσύμφωνο, το ΝΑΤΟ και την ανίκανη κυβέρνηση.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Από το Σκοπιανό στους Δήμους της Ελλάδας

Παρόλο που το Σκοπιανό έχει γίνει ένα επίκαιρο θέμα για όλη την Ελλάδα, πολλοί σε επίπεδο Δήμων θεωρούσαν ότι δεν τους αφορούσε άμεσα και κατά συνέπεια απέφυγαν να πάρουν μία επίσημη θέση για να μην εκτεθούν. Τώρα όμως πολλοί από αυτούς αντιλήφθηκαν ότι η απουσία τοποθέτησης άρχισε να προκαλεί κόστος στην υποψηφιότητά τους, διότι εκλαμβάνεται ως θετική προς το Προσύμφωνο των Πρεσπών.

Έτσι νιώθουν την ανάγκη να εκδηλωθούν άμεσα και αμέσως για να μην υποστούν κάποιο πολιτικό κόστος. Αυτό σημαίνει ότι ήδη ο νέος Μακεδονικός Αγώνας έχει φέρει αποτελέσματα διότι παλαιότερα τον θεωρούσαν ως ένα γραφικό θέμα, χωρίς πρακτικές επιπτώσεις στην εθνική πολιτική και ειδικά στο επίπεδο των Δήμων της Ελλάδας. Ακόμα και ο Δήμος της Αθήνας έχει επηρεαστεί στο έπακρο με το Σκοπιανό. Και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έκανε ένα στρατηγικό λάθος στις εκτιμήσεις της, διότι θεωρούσε ότι θα το περάσει εύκολα κι όχι μόνο δεν θα έχει πολιτικό κόστος, αλλά θα το εκμεταλλευόταν ως μια διπλωματική επιτυχία για το μέλλον. 

Όμως η πραγματικότητα νίκησε την προπαγάνδα και αυτό φάνηκε ακόμα και για τους Δήμους. Διότι το κυβερνών κόμμα δυσκολεύεται να βρει αξιόλογους υποψήφιους, διότι κανένας από αυτούς δεν θέλει να θυσιαστεί σε μια προγραμματισμένη ήττα, η οποία δεν θα προέρχεται από τον ίδιο αλλά από το κόμμα που θα του έχει δώσει το χρίσμα και αυτό λόγω της εξέλιξης του Σκοπιανού. Έτσι όχι μόνο κανένας δεν μπορεί πια να είναι αδιάφορος στον νέο Μακεδονικό Αγώνα, αλλά αν δεν το έκανε ακόμα, θα πρέπει να πάρει θέση τώρα και μάλιστα αρνητική προς το Προσύμφωνο των Πρεσπών, για να μπορέσει να έχει κάποιες ελπίδες για να νικήσει στον Δήμο του. Και αυτό είναι ήδη μια νίκη για την Μακεδονία και τον Ελληνισμό. 

πηγή 

Το Σκοπιανό επηρεάζει όλο το πολιτικό σκηνικό

Το Σκοπιανό δεν είναι πια ένα απομονωμένο θέμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τώρα πια επηρεάζει τους πάντες και σε κάθε επίπεδο της πολιτείας. Δεν είναι πλέον περιορισμένο στο επίπεδο των βουλευτών. Αφορά και τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες και τους Ευρωβουλευτές. Κανένα επίπεδο δεν μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητο και αυτό από μόνο του είναι μια ήττα για την κυβέρνηση που θεωρούσε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο ελληνικός λαός θα παίξει τον ρόλο του ψηφοφόρου με πολλαπλό τρόπο και αυτό βέβαια δεν είναι ένα καλό σημάδι για το κυβερνών κόμμα, που προώθησε φανατικά το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Διότι ακόμα κι αν προσπάθησε μέσω προπαγάνδας να φιμώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν κατάφερε να περάσει το μήνυμα της και όλοι οι Έλληνες έμαθαν τι εμπεριείχαν τα 20 άρθρα του Προσυμφώνου. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα της αντεπίθεσης του ελληνικού λαού για όσα έχει αντέξει η Μακεδονία και κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί. Διότι θα ψηφίσει μαζικά και στρατηγικά μόνο τα κόμματα που θα ακυρώσουν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και κανένα άλλο. Διότι τώρα δεν υπάρχουν πια ψεύτικες ελπίδες και ψευδαισθήσεις, αφού όλοι έχουν αποκαλυφθεί με όλα τα παιχνίδια που έχουν παιχθεί εντός και εκτός Βουλής, για να επηρεαστούν οι πάντες και τα πάντα με κάθε τρόπο. Δεν μένει λοιπόν τίποτα άλλο στον ελληνικό λαό παρά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να διώξει κάθε πρόθυμο προδότη από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

πηγή 

Άλλο ΝΑΤΟ κι άλλο όνομα

Με την υπογραφή στις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ δηλώνει επίσημα ότι τα Σκόπια πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ. Αλλά να ξέρουμε όλοι ότι προς το παρόν αυτό γίνεται μόνο και μόνο με την υποψηφιότητα με το όνομα FYROM. Δεν είναι ούτε ως Μακεδονία ούτε ως Βόρεια Μακεδονία που εντάσσονται προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα αλλά και από τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που πρέπει να κυρώσουν στα κοινοβούλιά τους το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, έτσι ακόμα και τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Και αυτή είναι η ουσία του θέματος διότι η κυβερνητική προπαγάνδα θα ήθελε να περάσει το απλοϊκό μήνυμα ότι όλα τελείωσαν και ότι δεν υπάρχει πια αγώνας για τίποτα άλλο. Η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική.

Αντιθέτως όλα παίζονται ακόμα και μετά το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, διότι και αυτό είναι προβληματικό για τη Βουλή των Ελλήνων, αφού αποτελεί ξεκάθαρο εθνικό θέμα και πρέπει θεσμικά να έχει μεγάλη υποστήριξη για να περάσει κι όχι απλώς μια πλειοψηφία στο τσακ. Μπορεί επίσης ο Πρωθυπουργός να θεωρεί ότι πηγαίνοντας στην Τουρκία, στη Σχολή της Χάλκης και στην Αγία Σοφία ότι έχει την ικανότητα ν’ αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αλλά και εδώ κάνει ένα τρομερό στρατηγικό λάθος, αφού θα τον πλήξουν και πάλι προβλήματα που δεν ξέρει να διαχειριστεί λόγω άγνοιας ιστορίας. Δεν ξέρει ότι η Σχολή δεν λειτουργεί από το 1971 λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν ξέρει ότι η Αγία Σοφία είναι Μουσείο από το 1934, λόγω του δικτάτορα Κεμάλ κι ότι το 1951 έβαλαν ξανά οι Τούρκοι τα τεράστια πανό που αναφέρονται στον Αλλάχ και τον Μωάμεθ, ενώ τα είχε βγάλει ο Κεμάλ. Απλώς είναι άσχετος με το όλο θέμα και θεώρησε ότι θα είχε την ικανότητα να απασχολήσει την κοινή γνώμη με κάτι άλλο από το Σκοπιανό, αλλά και πάλι τα έκανε θάλασσα.

πηγή 

Η ιστορική ασχετοσύνη του Πρωθυπουργού

Ξέρουμε ήδη ότι ο Πρωθυπουργός μπερδεύει τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ότι δεν ήξερε ότι ο Κάστρο ήταν δικτάτορας και ο Στάλιν γενοκτόνος. Στη συνέχεια μας απέδειξε ότι έχει άγνοια για τον Μακεδονικό Αγώνα και γενικότερα για το Σκοπιανό. Δεν μας έφταναν όλα αυτά, μιλά και για την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και χωρίς να ξέρει ακολουθεί τα λόγια του Κεμάλ του 1934, όταν είπε ότι κάνει δώρο αυτό το κτίριο στην Ανθρωπότητα. Βέβαια ήταν διαφορετικό το πλαίσιο, αλλά ακόμα και αυτό δεν το έμαθε στα τεχνητά βιβλία ιστορίας της κόκκινης προπαγάνδας. Προσπάθησε, ο Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα ο Υπουργός Εξωτερικών να αλλάξει λίγο αέρα πηγαίνοντας στην Τουρκία ενώ δεν υπήρχε κανένας αντικειμενικός λόγος, εκτός βέβαια από το να μην ακούει πια για το Σκοπιανό, αλλά και πάλι απέδειξε θεαματικά μετά από τέσσερα χρόνια, ότι και πάλι δεν έχει την ικανότητα να μας αντιπροσωπεύει στο εξωτερικό, αφού δεν έχει ίχνος ιστορίας πάνω του παρόλο που επίσημα θα πρέπει να εξετάζει την κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων από τα Σκόπια και την Ελλάδα για τα θέματα της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της παιδείας. 

Έτσι αποδείχθηκε και πάλι ότι οι πολιτικοί που δεν έχουν ιστορικό υπόβαθρο δεν μπορούν να διαχειριστούν θέματα στρατηγικής. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να ήθελε να ξεκουραστεί από το Σκοπιανό, μόνο που δεν είχε κάνει κράτηση στις Μαλδίβες και πήγε στην Τουρκία. Τι άλλο μπορούσε να κάνει; Στην Κούβα πήγε ήδη και στην Βενεζουέλα δεν πρόλαβε... 

πηγή 

Η μνήμη του ελληνικού λαού ενάντια στην κυβέρνηση

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει με τον δικό της τρόπο το Σκοπιανό στο ψυγείο, για να μην την επηρεάζει άλλο για τις επερχόμενες εκλογές, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση για αυτή. Διότι όλος ο ελληνικός λαός μιλάει πια για το θέμα και κανείς, ακόμα και τα μέσα της μαζικής προπαγάνδας δεν μπορούν να του πουν να το βουλώσει. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και αυτόν που δήλωσε παρών, ενώ έλεγε ότι θα το καταψηφίσει. Ούτε πρόκειται να ξεχάσει όσους το προωθούν ακόμα και με τέτοιο φανατικό τρόπο, ενώ όλοι μας ξέρουμε πια τι εμπεριέχουν αυτά τα είκοσι απαράδεκτα άρθρα. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέμα του ονόματος, της εθνότητας, της γλώσσας; Ποιος θα μπορεί να ξεχάσει την κοινή επιτροπή που θ’ αλλάξει τα ελληνικά ονόματα των Σκοπίων, την ιστορία, την αρχαιολογία, την παιδεία, τους ιστορικούς άτλαντες; Ποιος δεν θα ξέρει για την απαγόρευση εκδηλώσεων που θα αφορούν τη Μακεδονία, δηλαδή τη βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους; Ποιος δεν θα μάθει ότι θα δώσουμε πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια για το θέμα της αλιείας, ενώ δεν την έχουμε θεσπίσει καν; 

Ποιος δεν θα δει τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα κατασκευάζουμε για τα Σκόπια; Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα δώσουμε στα Σκόπια, για να τα σώσουμε από την αναζήτηση καθαρής ενέργειας; Ποιος άλλος από την κυβέρνηση θα τους δώσει τεχνογνωσία και την εμπειρία στον ενεργειακό τομέα; Ποιος άλλος θα βοηθήσει τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Διεθνείς Οργανισμούς και Περιφερειακούς; Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει τίποτα και αυτό θα φανεί σε όλες τις εκλογές. 

πηγή 

Η αιτιολογική έκθεση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου

Παρόλο που η προπαγάνδα της κυβέρνησης συνεχίζει να λέει ότι όλα έχουν τελειώσει, η διαδικασία που προβλέπει το Προσύμφωνο των Πρεσπών συνεχίζεται χωρίς καθυστέρηση. Μετά την υπογραφή στις Βρυξέλλες από τους εκπροσώπους των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το επόμενο στάδιο είναι η αποδοχή από τις 29 χώρες αυτής της απόφασης μέσω των κοινοβουλίων τους. Μόνο μετά ο Γενικός Γραμματέας θα απευθύνει πρόσκληση στα Σκόπια. Όμως τα Σκόπια θα είναι συμβαλλόμενο Μέρος σε αυτή τη Συνθήκη, σύμφωνα με το Άρθρο 10 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, την ημερομηνία κατάθεσης του οργάνου προσχώρησης της, στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Για να τεθεί σε ισχύ το Πρωτόκολλο πρέπει το κάθε ένα από τα κράτη-μέλη να γνωστοποιήσει στις ΗΠΑ την αποδοχή του Πρωτοκόλλου. Το Πρωτόκολλο έχει δύο γλώσσες επίσημες, την αγγλική και τη γαλλική. Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι την υπογραφή της αιτιολογικής έκθεσης την έβαλε ο Γεώργιος Κατρούγκαλος αντί του απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπερησιακούς λόγους, Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών. Συνυπογράφουν το κείμενο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έτσι βλέπουμε ότι ο Πρωθυπουργός απέφυγε να υπογράψει ακόμα κι αυτό το κείμενο με το πρόσχημα ότι ήταν στην Τουρκία. Και δεν το υπέγραψε ούτε ο πρώην Υπουργός Άμυνας, αλλά αυτός που διορίστηκε μόλις τώρα. Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά ακόμα κι οι φανατικοί του Προσυμφώνου είναι όλο και πιο στριμωγμένοι. 

πηγή 

Νατοϊκοί προβληματισμοί

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα ήθελε να πάνε όλα ομαλά και να μην υπάρχουν εκπλήξεις από τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που πρέπει να κυρώσουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Και αυτό σημαίνει ότι και ο ίδιος δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει η όλη διαδικασία. Επίσης θέλει να πιστέψει ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, διότι ξέρει ότι αυτό θα προκαλέσει την ανατροπή της συνέχειας. Στην πραγματικότητα ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα παραμένει προβληματική, λόγω της αντίστασης του ελληνικού λαού για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Επίσης ξέρει ότι η Βουλή των Ελλήνων μόνο ανθεκτική δεν είναι, διότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πια κυβέρνηση πλειοψηφίας. 

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν καν στην Ελλάδα για να υπογράψει την αιτιολογική έκθεση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια στην Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο, η υπογραφή από τον νέο Υπουργό Άμυνας, ενώ παραιτήθηκε ο προηγούμενος που ήταν τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μη θετική εξέλιξη. Όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι επιπλέον επιχειρήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Το θέμα του ΝΑΤΟ δεν είναι η ονομασία, αλλά το έδαφος. 

Κατά συνέπεια το μπλοκάρισμα της όλης διαδικασίας μόνο και μόνο λόγω ονόματος είναι προβληματική για το ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να το αγνοήσει. Διότι θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί η όλη διαδικασία με άλλο όνομα, αφού η Ελλάδα δεν έχει κάποια αρνητική άποψη για το θέμα της ένταξης, όσο δεν υπάρχει πρόβλημα καταπάτησης της Μακεδονίας και του Ελληνισμού. Έτσι οι νατοϊκοί προβληματισμοί έχουν βάση, διότι τίποτα δεν είναι σίγουρο με την Ελλάδα και με τέτοια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Article 10
The Parties may by unanimous agreement, invite any other European State in a position to further the principles of this Treaty and to contribute to the security of the North Atlantic area to accede to this Treaty. Any State so invited may become a Party to the Treaty by depositing its instrument of accession with the Government of the United States of America. The Government of the United States of America will inform each of the Parties of the deposit of each such instrument of accession. 

πηγή 

Η επιβίωση των ΑΝΕΛ

Αν οι ΑΝΕΛ θέλουν να επιβιώσουν σε αυτήν την πολιτική φάση λόγω του νέου Μακεδονικού Αγώνα, θα πρέπει να θυσιάσουν ακόμα και την κοινοβουλευτική τους ομάδα και να διαγράψουν κάθε μέλος που υποστηρίζει την κυβέρνηση της μειοψηφίας για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Διότι μπορεί η συγκυβέρνηση να έχει ένα κόστος, αλλά αυτό δεν θα είναι τίποτα μπροστά στο κόστος της συμμετοχής στην ψήφιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Διότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την αρχή είναι ενάντια στο Προσύμφωνο και μάλιστα ακολουθεί τις θέσεις του και πριν την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. 

Όσον αφορά στους βουλευτές που στέκονται στο πλευρό του είναι ξεκάθαρα ενάντια του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Πρέπει λοιπόν να ξεφορτωθεί πάση θυσία όλους τους άλλους όποιοι και να είναι, όσοι και να είναι, αλλιώς κανείς δεν θα πιστέψει ότι μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα για τη συνέχεια της πορείας της με αυτά τα νέα δεδομένα. Δεν είναι βέβαια θέμα ζωής ή θανάτου, αλλά σίγουρα μιας μορφής επιβίωσης, για να υπάρξει ένα άλλο μέλλον για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Δεν πρέπει λοιπόν να μπει στη διαδικασία ενός άλλου συμβιβασμού έντιμου ή όχι με το υπόλοιπο της κυβέρνησης, διότι θα αποτελέσει την ταφόπλακα του κόμματος. Τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα της ηρωικής εξόδου για το κόμμα και θα δούμε αν την αξιοποιήσει λίγο πριν το τέλος. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, Team Fm, 07/02/2019 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.