Τελευταίες αναρτήσεις

9 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΟΣ. Πήρε σάρκα και οστά ο φορέας όσων έδωσαν στον δρόμο τη μεγάλη μάχη για τη Μακεδονία

Ρεπορτάζ Φανή Χαρίση

«Εμείς οι Ελληνες δεν ανεχόμαστε τον ζυγό όποια μορφή κι αν έχει και ορθώνουμε το ανάστημά μας στη μάχη με τις δυνάμεις της βαρβαρότητας. Παρά την τεράστια ζημία που έχει υποστεί η χώρα και η κοινωνία μας, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και δυνάμεις για ανάκαμψη». Με τα λόγια αυτά, μέσα από την πολυσέλιδη ιδρυτική διακήρυξη, γεννήθηκε ο νέος πολιτικός φορέας Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (ΕΠΟΣ).

Στο τιμόνι της ΕΠΟΣ είναι ο Μιχάλης Πατσίκας και ο Οθωνας Ιακωβίδης, που οργάνωσαν τα ογκώδη συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. «Οι αγώνες (σ.σ.: τα συλλαλητήρια) στους οποίους πρωταγωνίστησε (σ.σ.: το δημοκρατικό δίκτυο πολιτών) επηρέασαν μα δεν στάθηκαν ικανοί για να υπακούσει τελικά το ολιγαρχικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς στη βούληση του λαού, μολονότι αυτή αφορά ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα. Ετσι, αποφασίζουμε εμείς, ο λαός, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» αναφέρεται σε άλλο σημείο της διακήρυξης.

«Είμαστε πολλοί και τις επόμενες ημέρες θα δείτε και πανεπιστημιακούς και άλλους που θα ανακοινώσουν ότι συντάσσονται με την ΕΠΟΣ» είπε στη «δημοκρατία» ο κ. Πατσίκας, προσθέτοντας ότι κατατέθηκε ο φάκελος στον Αρειο Πάγο και τώρα «τρέχουν» τα διαδικαστικά, όπως η ενοικίαση γραφείων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ομως, ποια ήταν η ανάγκη για τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα κατέβει στις εθνικές εκλογές; «Το κενό που υπάρχει και είναι τεράστιο για όλα τα θέματα πια. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να ψηφίσει και από ποιον να εκφραστεί. Αυτά που γίνονται στη Βουλή θα αποτελέσουν εξαιρετικά κείμενα για τον... Σεφερλή» είπε ο κ. Πατσίκας και συμπλήρωσε: «Εχει καταλυθεί η δημοκρατία. Εδώ και εννιά χρόνια το λέμε ότι μετά το οικονομικό Μνημόνιο θα έρθει το πολιτικό μνημόνιο».

Ο κ. Πατσίκας επισημαίνει ότι το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει και τονίζει: «Είχαμε πίεση και από τον λαό να κάνουμε κάτι που να μας εκφράζει». Αναφέρει επίσης ότι η κάθοδος στις εθνικές εκλογές θα έχει και συνεργασίες με άλλα πατριωτικά και δημοκρατικά κόμματα και φορείς. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.