10 Φεβρουαρίου 2019

Οι Ρώσοι δεν φοβούνται τόσο την αποσταθεροποίηση στα Δυτ. Βαλκάνια, όσο την αυξημένη πιθανότητα να τους κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ.

Και ότι μετά άλλο προκύψει.
Το επόμενο διάστημα οι ξένοι ανοίγουν το Μέγα Θέμα που λέγεται ναυσιπλοΐα στα Στενά του Βοσπόρου από τα Δαρδανέλια του ΑΙΓΑΙΟΥ μέχρι τις Συμπληγάδες της Μαύρης Θάλασσας. 
Ταυτόχρονα ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ανοίγει το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Το ΝΑΤΟ πέτυχε με καθοριστική επιμέλεια να στεγανοποιήσει το τόξο των δυτικών Βαλκανίων όσο αφορά την οποιαδήποτε Ρωσική διείσδυση. 

Αφού μπήκαν τα Σκόπια στην συμμαχία, αφού η Αλβανία έλαβε εγγυήσεις να γίνει ¨μεγάλη¨, αφού η Βουλγαρία και η Ελλάδα φαίνεται να λένε ΟΧΙ στο οποιοδήποτε ρωσικό ενεργειακό project… 
Απέμειναν για τους Ρώσους τα ΣΤΕΝΑ ως μόνη διέξοδος προς την Μεσόγειο , την Μέση Ανατολή και την Αφρική. 
Και φυσικά τους απέμεινε η εύθραυστη συμμαχία τους με τους τούρκους. 
Τις προηγούμενες μέρες στρατηγικά think tanks των ΗΠΑ ομίλησαν για αποσταθεροποίηση των δυτικών Βαλκανίων δείχνοντας ρωσικές κινήσεις. 

Σήμερα από την Ελλάδα ο Ρώσος πρέσβης έκανε δηλώσεις: 

«Νέα παρέμβαση είχαμε από την Μόσχα για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Μόλις λίγα 24ωρα μετά την βόμβα από το Κρεμλίνο για το ΣΑ του ΟΗΕ, σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου, σήμερα σε μία συνέντευξη καταπέλτης, ο κ. Μάσλοβ, πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, στέλνει νέα προειδοποίηση, τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Σκόπια. 

H Μόσχα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. 

Στόχος της Ρωσίας στα Βαλκάνια είναι να αποτρέψει τη διεύρυνση της παρουσίας δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικών υποδομών στην περιοχή, διατηρώντας παράλληλα αρκετές δυνάμεις, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει στρατηγικά projects ενεργειακών υποδομών.» https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/750314_katapeltis-o-rosos-presvis-maslov-erhetai-apostatheropoiisi-sta-valkania-i 

Ο ψυχικός κόσμος των Ρώσων βρίσκεται σε αναβρασμό γιατί παρακολουθούν ταυτόχρονα τα τεκταινόμενα στο ΑΙΓΑΙΟ, που έχουν άμεση σχέση με την τελευταία διέξοδο τους δηλ. τα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΤΕΝΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ. 

Παρακολουθούν από κοντά το παζάρι της αντιπαροχής που θέλουν να δώσουν οι δυτικοί στον τούρκο στην περιοχή του ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με την τυχόν επικείμενη αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης ή ότι άλλο προηγηθεί. 

Παρακολουθούν κατά πόσο θα αντέξει ο Ερντογάν στους εκβιασμούς των δυτικών και στα κτυπήματα που δέχεται η τουρκική οικονομία. 
Φυσικά και ο ψυχισμός του Ερντογάν δεν είναι στα καλά του. 
Όταν εισηγείται στους τούρκους να μην βλέπουν τις τιμές πώλησης των λαχανικών που ανεβαίνουν δραματικά, αλλά τις τιμές πώλησης των πυρομαχικών, είναι σαν να τους προπονεί σε αυτό που έρχεται. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ καταγράφουν τους φόβους τους, ότι η επόμενη Βενεζουέλα θα λέγεται τουρκία. 
Την τουρκία την διαλύουν ευγενικά, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και αυτό βιώνουμε σήμερα. 
«Σε κίνηση έχουν τεθεί οι μηχανισμοί ψυχολογικών επιχειρήσεων κατά της τουρκικής δημοκρατίας από τις ΗΠΑ, σε μια αδυσώπητη κόντρα για τους ρωσικούς πυραύλους S-400, ενώ έκανε την εμφάνιση του χάρτης της συνθήκης των Σεβρών από Τούρκο μεγάλο-δημοσιογράφο θέλοντας ο ίδιος να δείξει τα σχέδια της δύσης. 

Οι Η.Π.Α. διεξάγουν ένα τεράστιο ψυχολογικό πόλεμο ενάντια στην Τουρκία, αναφέρει η Yeni Safak, κινούμενες όμως τώρα ένα βήμα παραπέρα, με μια πρόκληση που προκάλεσε πάταγο στην Άγκυρα, σύμφωνα με τους Τούρκους ειδικούς επί των ψυχολογικών επιχειρήσεων . 

Αξιωματικοί του ναυτικού των Η.Π.Α. ανέβασαν στον επίσημο λογαριασμό του αμερικανικού ναυτικού στο Twitter, φωτογραφία πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ να διέρχεται από το Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας άσχημους συνειρμούς στους Τούρκους για την τύχη των Στενών και την δράση της δύσης στα σχέδια του Ερντογάν. 

Η κίνηση έρχεται μετά από το γεγονός της εμφάνισης χάρτη από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος παρουσίαζε μια διχοτομημένη Τουρκία, προκαλώντας αρχικό μούδιασμα στην Άγκυρα για την σημασία που υποκρύβει μια τέτοια κίνηση.

Ο Μ. Πομπέο παρουσίασε τον χάρτη για να δείξει στον επίσημο λογαριασμό του, πόσες χώρες «αποδέχονταν» και υποστήριζαν ως νέο πρόεδρο, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο.

Ο χάρτης έδειχνε χώρες που δεν υποστήριξαν το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα με ξεθωριασμένα χρώματα, ωστόσο, η Τουρκία παρουσιάστηκε χωρισμένη στην μέση κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την τουρκική ηγεσία.» Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

https://www.pentapostagma.gr 
Επισημάναμε την αιτία 
TurkishstreamVs (EastMed)pipeline 
Από αυτούς τους δυο αγωγούς θα ξεκινήσει ο Γ΄ΠΠ λένε σήμερα αγιορείτες πατέρες. 

Όταν ο τούρκος ανακοίνωσε με τον Ρώσο τον  Turkishstream και άρχισαν να τον κτίζουν κτύπησε καμπανάκι στην Δύση και έτρεξαν μια ώρα αρχύτερα τον σχεδιασμό που είχαν για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Λίγο πριν τα γεγονότα που φαίνεται να έρχονται με φόρα. 
Οι Δυτικοί θέλουν τον διαμελισμό της τουρκίας για να περάσουν από εκεί τον (EastMed) και να γλυτώσουν έξοδα από την διέλευση του στα μεγάλα βάθη της Αν. Μεσογείου. 

Αλλά το παζαρεύουν με τον Ερντογάν με δώρα στο Αιγαίο. 
Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος για όλα προκειμένου να μην χάσει την εξουσία. Μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο, μπορεί και να προσφέρει διευκολύνσεις στους δυτικούς παρακωλύοντας την ναυσιπλοΐα στα ΣΤΕΝΑ για τους Ρώσους. 
Πως θα το κάνει; 

Ανοίγει με εμπλοκές όλα τα ζητήματα και τις θρασύτατες απαιτήσεις που έχει στο ΑΙΓΑΙΟ και συσχετίζει την συνθήκη της Λωζάννης (ΑΙΓΑΙΟ) με την συνθήκη του Μοντραί (ΣΤΕΝΑ)
Τότε οι Ρώσοι θα δουν την φερεγγυότητα του σουλτάνου. 
Και θα ενεργήσουν δεόντως 

Επαναλαμβάνουμε μαρτυρία που μας δόθηκε προφορικά αλλά γίνεται επίκαιρη λόγω των εξελίξεων. 

«Πριν μερικούς μήνες από πνευματικό αδελφό που προσέφερε και προσφέρει πολλά στο Περιβόλι της Παναγιάς μας αλλά και στον Οικουμενικό Ελληνισμό όπου γης, μας ήλθε η παρακάτω πληροφορία προς αξιολόγηση.

Πιστεύουμε ότι και ο ανωτέρω αδελφός μόλις ξεκινήσουν τα δρώμενα (μάλλον ξεκινούν) να δώσει στον Πιστό Λαό όλες τις λεπτομέρειες αυτής της μαρτυρίας που έλαβε από ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΑΓΙΟ προς δόξα του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ. 
«μέσα από συγκλονιστικές ανακατατάξεις που πρόκειται συμβούν στις σχέσεις τουρκίας – Ρωσίας ένας Ρώσος Ναύαρχος θα καταλάβει ξαφνικά την Ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη»
«Κανείς δεν θα το περιμένει να γίνει έτσι» 
«οι τούρκοι τρομαγμένοι θα μεταφερθούν από τις φαρδιές γέφυρες του Βοσπόρου στην ανατολική πλευρά της Ασίας και θα αρχίσει η υποχώρηση τους» 
«ο ρώσος ναύαρχος θα θεωρηθεί ήρωας» 
«οι δυτικοί θα ξαφνιαστούν και θα απαιτούν από αυτόν να παραδώσει την ΠΟΛΗ σε ειρηνευτική διεθνή δύναμη» 
«ο ρώσος ναύαρχος θα αρνείται πεισματικά» 
«μεγάλη καταιγίδα με τρικυμία θα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στον ρωσικό στόλο που θα ναυλοχεί στον Βόσπορο και στον Κεράτιο» 
«οι Ρώσοι θα εκλάβουν την τρικυμία αυτή ως ένα θειικό σημάδι ,ότι θα πρέπει να παραδώσουν ΠΟΛΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ» 
«αλλά δεν θα το κάνουν και θα συνεχίσουν να την κρατούν» 
«οι δυτικοί θα συγκεντρώνουν στρατεύματα για να πάρουν την ΠΟΛΗ από τους Ρώσους και να ελέγξουν τα ΣΤΕΝΑ»

ΤΗΝ συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι μας για την σφαγή που πρόκειται να γίνει εκεί, βάσει πολλών προρρηθέντων από τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.

Και σε ποιους θα αποδοθεί δικαιωματικά και πνευματικά η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ…
Τώρα αν τα παραπάνω είναι φλυαρίες, τότε πως μπορούν να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα παλαβά που βιώνουμε τις κρίσιμες αυτές ημέρες που διερχόμαστε;

Τα καταθέτουμε όμως για να δούμε που βρισκόμαστε και που πάμε αλλά και πως πάμε.
Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν. 

Τελικά η αλήθεια του ΚΥΡΙΟΥ μένει εις τους αιώνες και ισχύει μεγαλοπρεπώς το 
«Μή πεποίθατε ἐπ’ ἄρχοντας ἐπί υἱούς ἀνθρώπων, οἶς οὐκ ἐστι σωτηρία». (Ψάλμ. ΡΜΕ΄ 3).

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΑΙ.
"ΕΦΤΑ ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ"
ΑΓ.ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΑΙ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Το πρωτο το εχω διαβασει απο τον Παισιο.... Τα υπολοιπα ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ο Παισιος...
Για να μην μπερδευομαστε.

Ανώνυμος είπε...

"Τα υπολοιπα δεν τα ειπε ο Αγ.Παισιος"
Συμφωνω και-διευκρινιζω-τα υπολοιπα τα λεω εγω επειδη ΕΤΣΙ προκυπτουν απο αλλες προφητειες οι οποιες "καταληγουν" απο την εξελιξη των γεγονοτων, σ'αυτα που αναφερω.Ο χρονος -πολυ συντομα-
θα δειξει οτι ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Γι αυτο κι εγω εκανα την διευκρινηση χωρις να εκφερω γνωμη στο αν τα υπολοιπα θα γινουν ή οχι....
Ο χρόνος θα δειξει...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.