6 Φεβρουαρίου 2019

Η Μακεδονία συνορεύει με την Βαρντάρσκα

Γράφει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος

Η αντισυνταγματική «κύρωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών την αποφράδα νύχτα της 25ης Ιανουαρίου 2019 υπήρξε το δεύτερο και οδυνηρότερο πλήγμα στην εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα, τα ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του ελληνικού λαού μετά από την οκταετία των Μνημονίων.

Αντιμέτωποι με προκλητικές επιθέσεις, απαγορεύσεις και διώξεις εναντίον πολιτών που αντιστέκονται στην ολέθρια συμπαιγνία του πολιτικού συστήματος, ζούμε τη μετεξέλιξη του κατοχικού καθεστώτος των μνημονίων σε ανθελληνική κοινοβουλευτική δικτατορία.

Πολλοί μιλούν για μια διακομματική χούντα δοσιλόγων, με ανάμειξη ακόμη και στρατιωτικών, εντεταλμένη να ολοκληρώσει τα ευρωγερμανικά σχέδια για οικονομική λεηλασία, δημογραφικό και πολιτιστικό αφελληνισμό, εσωτερική εθνοκάθαρση και ταχύρρυθμη «εκκαθάριση» όλων των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας, στο «πρότυπο» της των Πρεσπών.

Στην πραγματικότητα, η συμφωνία των Πρεσπών εξελίχτηκε σε ένα ακόμη πρωθυπουργικό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα απίστευτης πολιτικής δολιότητας και υποκρισίας, όπως ήταν το 2010 η επιβολή του καθεστώτος των Μνημονίων από τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, υπό την καθοδήγηση φυσικά πάλι των Γερμανών της Μέρκελ και του ευρωιερατείου των Βρυξελλών.

Τόσο στη μία, όσο και στην άλλη περίπτωση, το πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών υποτίθεται πως έχει ανενδοίαστα «κυρώσει» διακρατικές συμβάσεις που προβλέπουν την εθελούσια απεμπόληση εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας μετατρέποντας τη χώρα σε ανοχύρωτο «χώρο».

Είναι κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά των διεθνών σχέσεων σε καιρό ειρήνης. Και όμως, συνέβη δύο φορές στα τελευταία 9 χρόνια προς δόξαν της Νέας Τάξης Πραγμάτων η οποία τιμωρεί παραδειγματικά το πιο ιστορικό έθνος-κράτος της Ευρώπης, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί ολοκληρωτική ήττα του σε πόλεμο.

Αυτά συμβαίνουν κατά παράβαση κάθε αρχής του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου αλλά και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών. Γεγονός που καθιστά αμφότερες τις μορφές διεθνών «συμφωνιών» (δηλ. των Μνημονίων και των Πρεσπών) παράνομες, ανυπόστατες και άκυρες, σύμφωνα με τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Γεώργιο Κασιμάτη.

Αχίλλειος Πτέρνα της Συμφωνίας

Αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στα δύο πραξικοπήματα:Ενώ τα μνημόνια χρειάστηκαν σχεδόν μια δεκαετία για να ολοκληρώσουν την εθνοκτόνο αποστολή τους, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέφτηκε για να λειτουργήσει ως «κεκτημένο» παράδοσης εθνικής ταυτότητας από την πρώτη μέρα της κύρωσής της στο ελληνώνυμο κοινοβούλιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η μονομερής παραχώρηση «μακεδονικών» ευσήμων της ελληνικής εθνικής ταυτότητας («μακεδονική» ονομασία, εθνότητα, ιθαγένεια, γλώσσα, ιστορία και πολιτιστική κληρονομία), θα καταρρεύσει αν δεν καταφέρει αμέσως να επιβάλει τη δημόσια χρήση στην Ελλάδα του όρου «Μακεδόνες» για τους κατοίκους της Βαρντάρσκα.

Κάτι όμως πολύ δύσκολο να εντυπωθεί στη συνείδηση της πλειονότητας του ελληνικού λαού που αντιτίθεται στη Συμφωνία, μετά από 28 χρόνια αποστροφής του ακόμα και στο γελοίο fYRoM-ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, η άμεση απονομιμοποίηση των Πρεσπών στην κοινή γνώμη της Ελλάδας μπορεί να επιτευχθεί σπάζοντας τον κλοιό της κυβερνητικής προπαγάνδας, με απλή καθημερινή «ανυπακοή» στο «αμετάκλητο» άρθρο 1 παρ. 3 της Συμφωνίας.Κάτι τέτοιο δεν θα έχει κανένα ουσιώδη αρνητικό αντίκτυπο στο κύρος, στην εσωτερική λειτουργία και στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας (που υποτίθεται πως απειλούνταν να υποστεί αν παραβίαζε τα μνημόνια).

Αντίθετα, η κατάργηση της Συμφωνίας στο δημόσιο λόγο και την επικοινωνιακή πρακτική, θα προστατεύσει τη χώρα από περαιτέρω ξεπούλημα των εθνικών της δικαίων στις «εκκρεμότητες» εξωτερικής πολιτικής που διαχειρίζεται απολυταρχικά ο φερόμενος ως πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ Αλέξης Τσίπρας.Θα επιταχύνει έτσι την απονομιμοποίηση και ανατροπή της μεταπολιτευτικής κομματικής τυραννίας που έχει προ πολλού κακοφορμίσει σαν γάγγραινα στο ελληνικό κοινωνικό σώμα.

Αυτή είναι λοιπόν η αχίλλειος πτέρνα της επαίσχυντης Συμφωνίας, καθώς διευκολύνει την αποκήρυξη, ακύρωση και προσβολή της στην κοινωνία των πολιτών πριν από τα ντόπια η διεθνή δικαστήρια, δηλαδή τη συνειδητή άρνηση των Ελλήνων να αποκαλούν «Μακεδόνες» και «Μακεδονικό λαό» το πολυεθνικό κρατίδιο-Φρανκενστάιν των Σκοπίων.

Το σύνθημα του νέου Μακεδονικού Αγώνα

Απ’ εδώ και πέρα, ένα κατηγορηματικό σύνθημα-μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση μπορεί να συσπειρώσει αποφασιστικά όλους τους Έλληνες και να λύσει το γόρδιο δεσμό μιας άτιμης συμπαιγνίας που παίζεται σε βάρος τους επί δεκαετίες:

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ» — τελεία και παύλα!
Έτσι ξεγυμνώνεται το επικοινωνιακό τρικ της 17ης Ιουνίου στις Πρέσπες, όταν Τσίπρας και Ζάεφ μετέτρεψαν 30 χρόνια ενός διαρκούς «ονοματολογικού» προβλήματος σε …στιγμιαίο «εθνολογικό» Έγκλημα Σφετερισμού (από αλλογενείς μισέλληνες των Σκοπίων) της Ταυτότητας των αυτοχθόνων Μακεδόνων της Ελλάδας, μιας ταυτότητας που αντιπροσωπεύει το ⅓ τού ελληνικού πληθυσμού και την ενδοξότερη σελίδα της αρχαίας και νεώτερης ιστορίας του.


Αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει η πολιτική ολιγαρχία που βυσσοδομεί με ανθελληνικές ενέργειες, ύβρεις και προκλήσεις από την πρώτη στιγμή για να επιβάλει την παραχάραξη του όρου «Μακεδόνες», προτού καν δημοσιευτούν εφαρμοστικοί νόμοι της Συμφωνίας ώστε να μη προλάβουν να αντιδράσουν νομικά οι ενδιαφερόμενοι φορείς των Μακεδόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη χιονοστιβάδα των προκλήσεων ξεκίνησε ο νέος Υπουργός Άμυνας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ο οποίος καταγγέλθηκε για την υπουργοποίησή του από τον προκάτοχό του στο ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο) «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» την απαγόρευση προγραμματισμένης από καιρό εκδήλωσης για την «Μία και Ελληνική Μακεδονία» στο Πολεμικό Μουσείο στις 28-1-2019.

Χωρίς έγγραφες εξηγήσεις της απαγόρευσης, το ΥΕΘΑ παραπέμπει στο πιο αποτρόπαιο, παράνομο και αντισυνταγματικό άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών, το περιβόητο Άρθρο 6, που απαγορεύει κάθε δημόσια εκδήλωση διαφωνίας ή κριτικής στην Συμφωνίας, δηλαδή καταλύει την ελευθερία του λόγου, το πολίτευμα, το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για πρώτη φορά μετά από την πτώση της Χούντας το 1974! 

Η Μακεδονία υπό διωγμόν 

Έκτοτε εκτυλίσσεται ενορχηστρωμένη εκστρατεία ανάλογης θρασυδειλίας και διωγμών από ανθέλληνες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, χωρίς καν να έχουν ψηφιστεί εφαρμοστικοί νόμοι της συμφωνίας των Πρεσπών: 

— Δασκάλες παραπέμπονται σε ΕΔΕ γιατί μίλησαν σε μαθητές για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
— Καταργείται η διδασκαλία του Μακεδονικού Αγώνα στο μάθημα της Ιστορίας Λυκείου.
— Πολιτικοί και δημοσιογράφοι του κυβερνώντος κόμματος υποδαυλίζουν αλυτρωτισμό διαδίδοντας την ιδέα πως εθνικά «Μακεδόνες» διώχτηκαν από την Ελλάδα στα Σκόπια στο τέλος του εμφυλίου!
— Το σλαβόφωνο Ουράνιο Τόξο αξιώνει αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας» στην Ελλάδα καθώς και «επίσημη συγγνώμη για οργανωμένα εγκλήματα κατά του μακεδονικού λαού».
— Ο δήθεν …πολέμιος της Συμφωνίας αρχηγός της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, διαγράφει περιφερειακές οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ επειδή την χαρακτήρισαν «προδοτική».
— Διαταγές στο Στρατό απαγορεύουν συνθήματα και τραγούδια για τη Μακεδονία.
— Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού δεν έχει λάβει ακόμα έγγραφη απάντηση από το Πολεμικό Μουσείο στο αίτημα για γραπτές εξηγήσεις της απαγόρευσης της εκδήλωσης που είχε προγραμματισθεί σπό τις 9 Ιανουαρίου.
— Ο Τσίπρας βρίζει και λοιδωρεί τον ελληνικό λαό σε ξένους ηγέτες αποκαλώντας όσους αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών «ανόητους, λαϊκιστές και ακροδεξιούς».
— Το ίδιο κάνει και ο Ζάεφ επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη μονοπωλιακή χρήση των όρων «Μακεδονία, Μακεδόνες, Μακεδονικός λαός και Μακεδονικό κράτος»
— Επιχειρήσεις των Σκοπίων έχουν ήδη αρχίζει να κινούνται νομικά κατά εκατοντάδων ελληνικών εταιρειών που δεν έχουν κατοχυρώσει διεθνώς τους όρους “Μακεδονία” και “μακεδονικός”, στο σήμα τους ή στο brand των προϊόντων τους, απειλώντας να τις κλείσουν.
— Στο ίδιο μήκος κύματος, οι συμμορίες των ΜΚΟ της Ανοιχτής Κοινωνίας του Τζώρτζ Σόρος εκδίδουν φυλλάδια 28 σελίδων για τις πολιτικές ανακατατάξεις στην Ελλάδα που προβλέπονται μετά την αναγνώριση της «Βόρειας Μακεδονίας» ώστε να «θωρακιστεί» η Συμφωνία απέναντι στους Έλληνες αντιπάλους της.
— Το Βατικανό εκδίδει προκλητική αφίσσα που απεικονίζει τη σκιά του Πάπα σε φόντο με τα κόκκινα χρώματα, το χάρτη και τη σημαία των Σκόπίων για να ανακοινώσει την πρώτη «επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μακεδονία» που προγραμματίστηκε για τις 7 Μαίου… 


Η Συμμαχία των Απρόθυμων

Τι απαντούν σε όλα αυτά οι «πρωτεργάτες, πρωταγωνιστές, πρωτομιλητές, πρωτοστατούντες, μακεδονολόγοι κλπ.» μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που τους ανέδειξαν και τις συνεχείς διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες του λαού για την προδοσία της Μίας και Αιώνιας Μακεδονίας των Ελλήνων;

Ούτε μιά ανακοίνωση, ούτε ένα κάλεσμα, ούτε μια διακήρυξη για παλλαϊκή ανυπακοή, προστασία των πολιτών από διώξεις και άμεση ένσταση με ασφαλιστικά μέτρα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στα Ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια!

Οι περισσότεροι δεν βλέπουν άλλη επιλογή από την μελλοντική «ακύρωση» της Συμφωνίας στην …νέα Ελληνική Βουλή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, εφόσον εκλεγούν βέβαια οι ίδιοι με σημαντικό ποσοστό ψήφων. Γι αυτό σπεύδουν να ιδρύσουν κόμματα αντί να παράσχουν καθοδήγηση και προστασία σε διωκόμενους πατριώτες.

Άλλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την «εξοργιστικά απαράδεκτη» Συμφωνία σε δημοσιεύματα και ομιλίες, αλλά σπεύδουν να επιχειρηματολογήσουν πως είναι αδύνατον πλέον να ακυρωθεί, ανασταλεί ή αναθεωρεί, επικαλούμενοι τη Συνθήκη της Βιέννης, ενώ προσβλέπουν σε υπουργοποίηση με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές.

Μια τρίτη κατηγορία καλεί τις μακεδονικές οργανώσεις της Αμερικής να απόσχουν από κινητοποιήσεις και να περιμένουν σε επιφυλακή μέχρι η Συμφωνία φτάσει (άν ποτέ φτάσει) για έγκριση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε θα κληθούν να διαδηλώσουν στη Νέα Υόρκη για την άσκηση βέτο από τους Ρώσους ή τους Αμερικάνους.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται από αυτές τις στάσεις, αλλά προς το παρόν, το προσκλητήριό μας για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα απευθύνεται σε όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες, που αρνούμαστε να υποκύψουμε στην εκβιασμό των ψευτοΜακεδόνων ή των φερεφώνων τους και να υπογράψουμε τη θανατική μας καταδίκη ως έθνους.
  • Αντίλογος στην Προπαγάνδα της Δικτατορίας των Ανθελλήνων
  • ΠΡΟΣΚΛΗΤΉΡΙΟ για ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ της Παράνομης και Ανυπόστατης ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ των ΠΡΕΣΠΏΝ στην Πράξη, στο Δημόσιο Λόγο, στους Θεσμούς και στη Συνείδηση των Ελλήνων
  • Η Μία και Αιώνια Μακεδονία του Ελληνισμού δεν φιμώνεται, δεν εκβιάζεται, δεν μετονομάζεται, δεν παραδίδεται, δεν διαμελίζεται
  • Οι Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν το πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων μόνο με την επίσημη προπολεμική του ονομασία: «Βαρντάρσκα» — μέχρι να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη εθνική ονομασία που δεν περιέχει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία»
odosdrachmis.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.