8 Φεβρουαρίου 2019

Ο «βρόμικος» ρόλος της «πληρωμένης» πένας…

Γράφει ο Θόδωρος Μεχλιζόγλου (Πολιτικός αναλυτής).

Σίγουρα κάποιοι διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα πουν: «Σιγά το νέο» και πράγματι έτσι είναι.. Αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς που θα το πουν, είναι οι ίδιοι που πέφτουν στην παγίδα της προπαγάνδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Είναι οι ίδιοι που όταν φτάσουν στην κάλπη θα γίνουν πάλι «κοψοχέρηδες» κι ένας από τους λόγους, θέλοντας και μη θα είναι ο «βομβαρδισμός» που δέχονται καθημερινά από ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις, κομμένες και ραμένες στα μέτρα αυτών που θέλουν να προωθήσουν, τα διάφορα «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Οι λόγοι βέβαια είναι πολλοί. Από τα επιχειρηματικά συμφέροντα όσων εμπλέκονται με τα Μ.Μ.Ε και διαπλέκονται με πολιτικούς και κόμματα, έως τις συναλλαγές μεταξύ κομμάτων και κονδυλοφόρων. Σε κάθε περίπτωση τα λεφτά είναι πολλά, είτε πρόκειται για άμεσο χρηματισμό, είτε για κάποια καρέκλα που προσφέρει κατά συνέπεια πάρα πολλά..

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες, πολλά χρόνια τώρα, δημοσιογράφων που μεταπηδούν στην πολιτική σκηνή, αφού πρωτίστως φέρουν σε πέρας την «δημοσιογραφική» αποστολή που ανέλαβαν έναντι των εντολοδόχων τους. 

Άλλωστε το σύνθημα «Αλήτες – ρουφιάνοι – δημοσιογράφοι» δεν βγήκε τυχαία και σίγουρα δεν αφορά την πλειοψηφία αυτών, αλλά κυρίως μια ελίτ καλοπληρωμένων και καλοδιαφημισμένων του είδους. 

Κι ούτε βέβαια είναι αποκλειστικά Ελληνικό φαινόμενο. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε βιβλίο Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει «πόσο εύκολα μπορείς να αγοράσεις έναν δημοσιογράφο» στη Χώρα του. Αναφέρει πως χρηματοδοτούνται οι δημοσιογράφοι μέσω συστημικών τραπεζών για να προπαγανδίζουν υπέρ της κυρίας Μέρκελ και της Ε.Ε.

Είναι Παγκόσμιο φαινόμενο, με την Ευρώπη όπως φαίνεται να έχει τα σκήπτρα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορούν αυτές οι πληρωμένες πένες να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Σιγά – σιγά φαίνεται να χάνουν έδαφος, κυρίως λόγω της ύπαρξης του διαδυκτίου που και αυτό βέβαια δεν προσφέρει πάντα την καλύτερη ενημέρωση και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πηγές που επιλέγουμε για να ενημερωθούμε. 

Γεγονότα όπως το Brexit και το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών αλλά ακόμα και η επικράτηση του Ντόναλντ Τράμπ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος με το άτομο και τις επιλογές του, δείχνει ότι κάποιοι λαοί «ξυπνάνε», αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και αντιδρούν.

Το θέμα είναι πότε αυτό θα συμβεί και στη Χώρα μας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015 έδωσε μια ελπίδα ότι κάτι αλλάζει, αλλά μόλις μερικούς μήνες αργότερα ήρθε το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου να διαψεύσει τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο, αφού το σύστημα μέσω του δικομματισμού και της αποχής που επιδίωξε, επικράτησε για άλλη μια φορά.

Εκλογές βέβαια θα έχουμε πάλι και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν πιστέψουμε στα ποσοστά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις για τα δύο πρώτα κόμματα και ειδικά για το κόμμα της Ν.Δ, σίγουρα θα έχουμε πάλι μια επανάληψη με πολλούς «κοψοχέρηδες» που την Κυριακή ψηφίζουν και την Δευτέρα διαμαρτύρονται για το κακό που τους βρήκε. 

Το τελικό όμως συμπέρασμα θα είναι πάλι το ίδιο..Η «βρώμικη» δουλειά της «πληρωμένης» πένας θα έχει επικρατήσει. 

kyensite.wordpress.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.