Τελευταίες αναρτήσεις

10 Φεβρουαρίου 2019

Τολμητίας;

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου-Σχολιογράφου)

Τιμώ αφάνταστα τους γενναίους. Τους τολμητίες. Τους ανδρειωμένους. Αρκεί φυσικά να μην είναι ανδρείοι εκ του ασφαλούς , του μη όντως ή θηρευτές τηλεοπτικών εντυπώσεων.

Δεν αποδέχομαι όμως τους Aνεμόμυαλους πολιτικούς "Δον Κιχώτες" οι οποίοι κυνηγούν μετά μανίας ανεμόμυλους εντυπωσιασμού.

Κάλεσε ο Κυβερνήτης τον Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης σε ... τηλεοπτική μονομαχία; Γιατί; Όπως μας έχει διαβεβαιώσει οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Άρα τι νόημα έχει ένα ντιμπέιτ τώρα (και μάλιστα μετά την εκτενή διαδικασία στη Βουλή); 

Ας υποθέσουμε όμως ότι πραγματοποιείται, τι νόημα θα έχει; Θα πειστεί άραγε ο λαός (ο οποίος κατά την συντριπτική του πλειονότητα αντιτίθεται στην κατάπτυστη αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών) ότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα; 

Μήπως θα καταδείξει την ... ανωτερότητα (σ. σ ως προς τι τάχα;) του κου Πρωθυπουργού έναντι του αντιπάλου του; Ανέφικτο. Όχι επειδή ο τελευταίος ως ... πορφυρογέννητος, περισσότερο μορφωμένος και άφθαρτος (πολιτικά) υπερέχει.

Όλες οι μέχρι τώρα Δημοσκοπήσεις τον φέρουν να προηγείται εντυπωσιακά. Επομένως είναι αφελές να πιστεύει το περιβάλλον του κου Πρωθυπουργού ότι θα ανατραπεί το κλίμα, θα σταματήσει η αγανάκτηση του κόσμου. 

Αν υποθέσουμε ότι ο "νικητής" του debate είναι ο κος Πρωθυπουργός, το αρνητικό κλίμα δεν είναι δυνατόν να αναστραφεί (και λόγω περιορισμένου χρόνου μέχρι τις εκλογές).

Δυστυχώς όλα γίνονται για το τηλεθεαθήναι. Είναι κρίμα να αντιμετωπίζονται /προσεγγίζονται με τέτοια φαιδρότητα ακόμη και τα εθνικά ζητήματα. Καταντά επικίνδυνο!

Είναι δύσκολο να (παρα) δεχτεί κανείς και να θαυμάσει την γενναιότητα των -πολιτικά - δειλών. 
Αυτών οι οποίοι δεν τολμούν να αναμετρηθούν ουσιαστικά και όχι τηλεοπτικά -με τον λαό.
Σε σειρά άρθρων μου (πάνω σε διάφορα ζητήματα και βέβαια κυρίως στα εθνικά) έχω τονίσει την αναγκαιότητα των Δημοψηφισμάτων

ΥΓ Δεν τόλμησαν την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος προτού να πάνε στις Πρέσπες για υπογραφή. Προτίμησαν να κινηθούν κρυφά (σε κάποιο γκαράζ της Δοϊράνης) αγνοώντας τους πάντες. Μάλιστα αχαρακτήριστα επιτέθηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις εναντίων εκείνων που διαδήλωναν. Οι ταγοί μας οφείλουν να αντιληφθούν ότι ευθύνονται για τον εθνικό διχασμό τον οποίο με αφροσύνη καλλιεργούν.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.