27 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ν. Λυγερός για τον νέο Μακεδονικό αγώνα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η μαχητικότητα της Κατερίνης 

Μετά την ψήφιση του Προσυμφώνου και την ψήφιση του Πρωτοκόλλου εισδοχής, πολλοί πίστεψαν ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν υπάρχει πια τίποτα. Όμως η Κατερίνη και ο λαός της δεν γονάτισε και συνέχισε ακάθεκτη τον αγώνα για την Μακεδονία, χωρίς να επηρεαστεί από την κυβερνητική προπαγάνδα. Σιγά σιγά με τέτοια παραδείγματα αντίστασης αναπτερώθηκε το ηθικό του ελληνικού λαού, διότι ταυτόχρονα μάθαινε και τι εμπεριείχαν τα 20 Άρθρα του Προσυμφώνου. Έτσι φτάσαμε στο επίπεδο τώρα να παλεύουμε για την ακύρωση του Προσυμφώνου και αυτό θα γίνει από την επόμενη βουλή των Ελλήνων που θα είναι ικανή να καταγγείλει τις πράξεις της προηγούμενης που λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο λόγω καθυστερημένης ιδεολογίας. 

Δεν μας φοβίζει όμως η βαρβαρότητά της που προσπαθεί να πληγώσει τον Ελληνισμό, διότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Στην Κατερίνη ο αγώνας συνεχίζεται και δίνει το παράδειγμα σε όλους όσους οργανώνονται πια για αυτή τη νέα φάση. Ο νέος Μακεδονικός αγώνας είναι μία πραγματικότητα και τώρα αρχιζει να γράφει ιστορία. Το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος της ήττας του, αλλά μάταια διότι ο ελληνικός λαός το έχει σιχαθεί και έχει εντοπίσει όλους τους εχθρούς του. Γι’ αυτόν τον λόγο άρχισε και ο αγώνας της απελευθέρωσης μέσω των εκλογών.

πηγή 

Η αναγκαιότητα δημιουργίας επιτροπής σοφών για τη Μακεδονία

Η εξέλιξη του νέου Μακεδονικού Αγώνα δείχνει ότι υπάρχει η αναγκαιότητα της δημιουργίας μίας επιτροπής σοφών για την Μακεδονία. Δηλαδή ανθρώπων που έχουν διάφορες ειδικότητες που συμπληρώνονται κι έχουν αποδείξει ότι είναι μαχητές που γνωρίζουν τα δεδομένα του Σκοπιανού και είναι ικανοί να εμπνεύσουν με το έργο τους τον ελληνικό λαό, πάνω σε αυτό το εθνικό θέμα. Ο αγώνας δεν είναι μόνο πρακτικός σε επίπεδο τακτικής, χρειάζεται και στρατηγικό βάθος για ν' αποκτήσει μια εμβέλεια ικανή να αποτρέψει παράξενα πολιτικά δεδομένα, που δεν έχουν καμία σχέση με μια εθνική προσέγγιση. 

Επίσης λόγω των επερχόμενων εκλογών πρέπει να υπάρξουν κατευθυντήριες γραμμές που να υποστηρίζουν την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών είτε άμεσα με καταψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, είτε με λαϊκό δημοψήφισμα που θα δείξει την πραγματική θέση του ελληνικού λαού απέναντι σε αυτό το θεμελιακό εθνικό θέμα. Ο συντονισμός των κινήσεων αντίστασης πρέπει να γίνει από μια επιτροπή σοφών που να λειτουργεί ως εθνικό think tank. Διότι ο αγώνας είναι μακροχρόνιος και η στρατηγική είναι απαραίτητη και για τη συνέχεια και για το απαιτούμενο αποτέλεσμα, για ν' απελευθερωθεί η Μακεδονία αλλά γενικότερα και η Ελλάδα από αυτόν τον αυταρχικό ζυγό μιας κυβέρνησης βαρβαρότητας. 

πηγή

Οι Δήμοι του Νέου Μακεδονικού Αγώνα 

Λόγω των εκλογών σε όλα τα επίπεδα αλλά βέβαια και των δημοτικών, οι Δήμοι άρχισαν μια κίνηση που σηματοδοτεί μία νέα φάση στον Νέο Μακεδονικό Αγώνα. Από τώρα δηλώνουν επίσημα ότι εναντιώνονται στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και στο Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, διότι θεωρούν ότι είναι απαράδεκτα και κατάπτυστα. Έτσι δηλώνουν επίσης ότι θα αγωνιστούν για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Δηλαδή κάτι το οποίο θεωρήθηκε αδιανόητο αρχικά λόγω κυβερνητικής προπαγάνδας, τώρα έχει γίνει όραμα για τους Δήμους που δεν το βάζουν κάτω κι αντιθέτως αγωνίζονται δυναμικά κι επίσημα ενάντια στις αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος. Διότι αυτοί οι Δήμοι πιστεύουν και στην έννοια του Έθνους και στην Ιστορία.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν ως μονάδες μίας νέας φιλικής εταιρείας, που δείχνει το έμπρακτο παράδειγμα αντίστασης στη βαρβαρότητα της συνειδητής πολιτικής λήθης. Είμαστε ένας λαός της μνήμης, έχουμε αξιοπρέπεια και δεν γεννηθήκαμε σκλάβοι κι ούτε πρόκειται να γίνουμε. Έτσι αυτοί οι Δήμοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αλλά και αρχή μιας διαδικασίας που πρέπει να συμμετέχει κάθε ελληνικός Δήμος. 

πηγή  

Η εξιλέωση δεν επαρκεί για το Σκοπιανό 

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους στο Σκοπιανό σχετικά με το Προσύμφωνο και το Πρωτόκολλο Εισδοχής, η εξιλέωση δεν επαρκεί για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, διότι το έργο είναι απαραίτητο. Δεν θα ακυρώσουμε το Προσύμφωνο μόνο με το συγγνώμη, όταν δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση κι έκαναν λανθασμένες στρατηγικές επιλογές. Ας επικεντρωθούν στον νέο Μακεδονικό Αγώνα κι ας αγωνιστούν μαζί μας για το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου, βάζοντας σε αυτήν την αποστολή όλες τους τις δυνάμεις. Διότι εμείς θα αγωνιστούμε σε κάθε περίπτωση ακόμα και μόνοι μας, διότι δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. 

Έτσι όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα μας είναι καλοδεχούμενοι, αλλά δεν τους έχουμε ανάγκη αν είναι να μας πουν απλώς πόσα λάθη έχουν κάνει στο παρελθόν. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι τι θα κάνουν στο μέλλον και ποια θα είναι η απόδοσή τους. Ας ξεκινήσουν αυτήν την πορεία τους, με την αντεπίθεση στις εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, διότι χρειαζόμαστε μια κάθετη αλλαγή για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της ακύρωσης του Προσυμφώνου. Όλοι όσοι παλεύουμε για τη Μακεδονία, θα ψηφίσουμε για τη Μακεδονία δηλαδή θα υποστηρίξουμε όλα τα κόμματα που θα δώσουν μάχη για την ακύρωση, κανένα άλλο. 

πηγή 

Η αντίσταση της Πτολεμαΐδας 

Η νέα αντίσταση της Πτολεμαΐδας είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κανένας δεν πρέπει να κυκλοφορεί ανενόχλητος αν υπερψήφισε το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Ο καθένας πρέπει να μάθει ότι έχει χειροπιαστό κόστος να είσαι εχθρός της πατρίδας σου σε εθνικά θέματα. Φτάνει πια η σταλινική προπαγάνδα, φτάνει πια η ναζιστική μεθοδολογία. Όσοι αντιστέκονται σε αυτά τα συστήματα είναι όντως αντιστασιακοί ενάντια σε αυταρχικά στοιχεία. Δεν πρέπει να θεωρούν ότι η υπερψήφιση του Προσυμφώνου των Πρεσπών δεν θα έχει κόστος πολιτικό. Μπορεί οι φανατικοί του Προσυμφώνου να μην ντρέπονται, αλλά να μην νομίζουν ότι είναι αποδεκτοί από τον ελληνικό λαό. Και αυτός όπου σταθεί, θα πρέπει ν’ αντισταθεί στα επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν έχουμε τελειώσει σε αυτόν τον αγώνα και καλό θα είναι να το μάθουν και τα ΜΑΤ που νομίζουν ότι επειδή ακολουθούν τις διαταγές, ακολουθούν τις αξίες τους. Διότι όταν χτυπάς Έλληνες πολίτες που απλώς προστατεύουν την ιστορία της πατρίδας, τότε δεν κάνεις το χρέος σου και θα υποστείς τις συνέπειες στη συνέχεια όταν η Ελλάδα θα απελευθερωθεί από αυτόν τον βάρβαρο ζυγό.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.