Τελευταίες αναρτήσεις

11 Φεβρουαρίου 2019

Γερόντισσα: μου είπε η ΠΑΝΑΓΙΑ, «αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες θα σας έδινα την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ»

Άνοιξη του 2001, λίγο πριν επισκεφτεί την Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πολλές εκατονταετίες (τελευταία επίσκεψη Πάπα τον 10ον αιώνα, περαστικός από την νήσο Σαντορίνη) ο Ποντίφηκας της Ρώμης, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, ακούσαμε από ηλικιωμένη Γερόντισσα κάτι πρωτόγνωρο, που μέχρι σήμερα δεν το ξεχάσαμε, γιατί μας προκάλεσε μεγίστη απορία. 

Γράφει ο Δρ. Κωσταντίνος Βαρδάκας 

-«αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες θα σας έδινα την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ», μου εμφανίστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και μου είπε αυτό. 

Ο λόγος αυτός της Γερόντισσας ήρθε αυθόρμητα μόνος του, σε συνέχεια του προβληματισμού μας για την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα. 

Παγώσαμε και δεν μπορούσαμε να πούμε κάτι άλλο. 
Άλλωστε δεν σήκωνε να πούμε τίποτε γιατί ο λόγος της δεν χωρούσε περαιτέρω διερεύνηση. 
Ήταν όμως για εμάς μια μαχαιριά στην καρδιά. 
Το αφήσαμε στην Οικονομία του χρόνου του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και παρακολουθούσαμε τα τεκταινόμενα. 
ΣΗΜΕΡΑ η θλίψη έγινε όνειδος όταν βγαίνουν κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες και συνοδοιπορούν με την συμφωνία Πρεσπών και άλλα μοντέρνα και παράδοξα. Φυσικά είναι δικαίωμα τους αλλά … 

Από την άλλη η λύπη μεγαλώνει διότι άλλα εκκλησιαστικά αναστήματα, είτε φιμώνονται, είτε φεύγουν πρόωρα από την ζωή λόγω ανείπωτης θλίψης για τα τεκταινόμενα (βλ. μακαριστός Παύλος Σιατίστης) 

Ο σκανδαλισμός και το σχίσμα δεν ξεπλένεται ούτε με αίμα μαρτυρίου, αλλά κάποιοι βάλθηκαν να ξεσκίσουν τις καρδιές των πιστών και ταυτόχρονα τις άφησαν ακατήχητες στην δογματική και πνευματική εξήγηση των μεγάλων γεγονότων που δρομολόγησαν και πραγματοποίησαν, όπως ο οικουμενισμός, η σύνοδος στο Κολυμπάρι Κρήτης, αυτοκεφαλία Ουκρανίας, ανοχή σε νομοθεσίες διαστροφής κα. 
Ο σκανδαλισμός σήμερα των πιστών είναι το ψωμοτύρι του ΕΞΩ από εδώ. 
Το επιδιώκουν συγκεκριμένα κέντρα μεθοδευμένα. 

Και ο πιστός λαός με τον κοινό νου που του χάρισε ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ αναρωτιέται ποιος έχει το δίκαιο οι ζηλωτές ή οι οικουμενιστές και ολοένα ψάχνεται; 

Πρόθεση μας δεν είναι να προσθέσουμε πόνο στον πόνο, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνάφειες έχουν τα γεωπολιτικά με τα εκκλησιαστικά πράγματα παγκοσμίως και που το πάει το πράγμα το ΘΗΡΙΟ. 

Αυτό που άκουσε η Γερόντισσα από την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ που της εμφανίστηκε, μας πόνεσε πάρα πολύ. 

Μέχρι που συναντήσαμε ένα γνωστό μας ασκητή ξυπόλητο, τον γνωστό στο Πανελλήνιο, τον παπά Φώτη τον Λαυριώτη, τον «δια Χριστό σαλό» από τα Πάμφιλα της Μυτιλήνης (κοιμήθηκε 5 Μαρτίου 2010, ημέρα Παρασκευή Γ΄ Εβδομάδα των νηστειών) και του το αναφέραμε. 

Ο ίδιος, όταν το άκουσε έσκυψε το κεφάλι του για πολλή ώρα, όταν το σήκωσε το κρατούσε με τις δυο παλάμες του και μας είπε: 
- Είναι αλήθεια. 
- Θα δούμε και άλλα χειρότερα. 
- Ο ΘΕΟΣ θα αναδείξει πνευματικούς ασκητικότατους αρχιερείς, όταν θα ξεκινήσουν τα γεγονότα, μέσα στα γεγονότα και όταν ολοκληρωθούν. 
- Τα άλλα θα τα κλαδέψει από το αμπέλι του. 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.