25 Φεβρουαρίου 2019

Ιστορική διαστροφή! – «Ουράνιο Τόξο»: Πάνω από 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα

Νέες φωτιές ανάβει το πολιτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», ο πρόεδρος του οποίου, διατείνεται πως ανακάλυψε 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα όπου μιλούν την «μακεδονική γλώσσα»! 

Ο Παύλος Βοσκόπουλος πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» το οποίο όπως ισχυρίζεται, εκφράζει την αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική μειονότητα που μιλά την μακεδονική γλώσσα», λέει στο Sputnik, ότι η «απαγορευμένη γλώσσα» ακούγεται από «την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και έως τις παρυφές της Ναούσης και της Βέροιας». 

«Μιλάμε για μια γλωσσοπολιτιστική μειονότητα. Σε γλωσσοπολιτιστικό επίπεδο υπάρχουν περίπου 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα, από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και έως τις παρυφές της Ναούσης και της Βέροιας όπου ακούγεται η απαγορευμένη γλώσσα», λέει και συνεχίζει: 
«Εμείς γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα χωριά, πέρα από τους πρόσφυγες χριστιανικής καταγωγής που μετακινήθηκαν με τη συνθήκη της Λωζάννης, κατοικούσαν και αρκετοί άνθρωποι κοντά στο γλωσσοπολιτιστικό μας ιδίωμα. Οι τελευταίες γενιές και ασφαλώς τα νέα παιδιά χάνουν τη λεγόμενη μητρική γλώσσα. Όσο πάμε πιο παλιά, στη δεκαετία του 70, του 60 του 50 τόσο περισσότερο οι άνθρωποι αναπτύχθηκαν από αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη μακεδονική ταυτότητα. 

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το ουράνιο τόξο για να θέσει πολιτικά το ζήτημα σε μια χώρα που πρέπει να σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα. Δύσκολο είναι να εκτιμήσουμε τον ακριβή αριθμό. Αν βρεθείτε σε πανηγύρια χωριών στην Καστοριά, στις Σέρρες, στην Ημαθία, θα ακούσεις τα λεγόμενα μακεδονικά τραγούδια σε αυτήν την «ανύπαρκτη» γλώσσα. Να σεβαστεί το κράτος τη γλώσσα και την ανάπτυξη της, αυτή είναι η θέση του τόξου», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν σχεδόν απαγορευμένο να μιλήσεις την απαγορευμένη γλώσσα. «Μη μιλάς παιδί μου βούλωσέ το», έλεγαν αρκετοί γονείς στα παιδιά τους, όταν τα άκουγαν να τη μιλάνε. Τιμωρίες επιβάλλονταν από τις αστυνομίες ακόμα και για ένα τραγούδι σε αυτή τη γλώσσα. Πριν το 1987 δεν θα ακούσεις ποτέ μακεδονικό τραγούδι με λόγια παρά μόνο μουσική. Από τότε ξεκινάει μια πολιτιστική γλωσσική αφύπνιση που σε ορισμένα μακεδονόφωνα χωριά, μεταξύ των οποίων η Μελίτη, ξεκίνησαν να καλούν παραδοσιακά συγκροτήματα, που μπορούσαν να τραγουδήσουν με λόγια πέρα από τη μουσική. Τότε ξεκίνησε μάχη στα χωριά για το αν πρέπει να ακούγονται τα τραγούδια ή όχι. Αυτή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. 

Παράλληλα, το «Ουράνιο Τόξο» ζητά να διδάσκεται στα σχολεία η μακεδονική γλώσσα, εκεί που είναι ζωντανή. «Κανονικά στα σχολεία του ελληνικού κράτους, όχι σε παράλληλα σχολεία, γιατί εκεί θα υπάρξει περιθωριοποίηση», αναφέρει ο πρόεδρός του. «Δύσκολο είναι να εκτιμήσουμε τον ακριβή αριθμό ομιλητών. Αν βρεθείτε σε πανηγύρια χωριών στην Καστοριά, στις Σέρρες, στην Ημαθία, θα ακούσεις τα λεγόμενα μακεδονικά τραγούδια σε αυτήν την «ανύπαρκτη» γλώσσα». 

Πηγή: CrashOnline 
ΑΒΕΡΩΦ



Share

2 σχόλια:

Dimitris D είπε...

Και εμείς μπορούμε να φτιάξουμε ψεύτικες ειδήσεις όπως οι Σκοπιανοί, πχ
«800 χωριά στα Σκόπια μιλάνε Ελληνικά!», «Τεστ DNA αποδεικνύει ότι το 60% των Σκοπιανών είναι Έλληνες».
Αν κόψεις τις φλέβες ενός Σκοπιανού δεν θα τρέξει αίμα αλλά ψέματα, τα Σκόπια είναι η χώρα των παγκόσμιων fake news, φτάσανε στο σημείο να γράφουν fake news για τις ΗΠΑ, ονομάζεται και «ξένη χώρα αλλοίωσε τα εκλογικά αποτελέσματα των ΗΠΑ».

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Το ότι ζουν Ελληνες στα Σκοπια δεν ειναι Fake news....
https://www.youtube.com/watch?v=yGBbTLv8raw

Δες το βιντεο ειναι συγκλονιστικο και συντομο

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.