24 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την εκδήλωση «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ!» [Μαγούλα, 16 Φεβρουαρίου 2019]

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού στη Μαγούλα Αττικής, εκδήλωση του Κινήματος υπέρ της ζωής και κατά των αμβλώσεων «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ!».

Η εκδήλωση έγινε με την ευλογία του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Κυπριανού Τσεβά και διοργανώθηκε από τα κατηχητικά στελέχη της ενορίας Ηλία Αδάμ, Αγγελική Λάλου, Σοφία Παππά, και Ελένη Ντάρβα. 

Στην εκδήλωση προσεκλήθησαν και μίλησαν οι συνεργάτιδες του Κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» κα Ζωή Σιάσου, ιατρός Μαιευτήρας–Γυναικολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, και η κα Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη–Τσαγκαροπούλου, ιατρός Πνευμονολόγος.

Οι ομιλήτριες έδωσαν μέσα από τις εισηγήσεις τους και τις σχετικές προβολές, που τις συνόδευαν, το μήνυμα της δημιουργίας και ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης. Άνθρωπος υφίσταται και πρέπει να προστατεύεται από την ώρα της γονιμοποίησης.

Η αξία του αγέννητου παιδιού βρίσκεται στην ανθρώπινη φύση του και στην αιώνια προοπτική που του χάρισε ο Θεός–Πατέρας του. Δεν συσχετίζεται καθόλου με τις συνθήκες σύλληψης, ούτε με την κατάσταση της υγείας του, ούτε με το πόσο αποδεκτό ή επιθυμητό είναι από το περιβάλλον του.

Αναφέρθηκαν οι τρόποι χειρουργικής και μη χειρουργικής ενδομήτριας θανάτωσης του παιδιού και οι τραγικές συνέπειες της θανάτωσης αυτής στη μητέρα, την οικογένεια, αλλά και όλη την κοινωνία.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός με τη συμμετοχή πολλών γονέων, νέων και τοπικών φορέων του εκπαιδευτικού συστήματος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και δικηγόρος ο ίδιος, π. Κυπριανός Τσεβάς, ο οποίος τόνισε μεν την αξία της σωστής επιστημονικής ενημέρωσης πάνω στο αντικείμενο, αλλά κυρίως την αξία του πνευματικού αγώνα του χριστιανού.

Όπως τόνισε ο π.Κυπριανός: Ο συνειδητός χριστιανός οφείλει να σέβεται καταρχήν το δικό του σώμα πριν το Γάμο, ως ναό του Θεού, και το σώμα του κατά Χριστόν συντρόφου του μέσα στο χριστιανικό Γάμο, και ακολούθως τα παιδιά που ο Θεός έστειλε ως δικά Του δώρα.

Ακολουθήστε το κίνημα στο 
- https://www.afistemenaziso.gr 
- https://facebook.com/profile.php?id=100024894848169 
- https://twitter.com/afistemenaziso 
- https://vimeo.com/afistemenazisoShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.