Τελευταίες αναρτήσεις

12 Φεβρουαρίου 2019

Ειδικό ταμείο για τη μισθοδοσία κληρικών - «Απελευθερώνονται» 10.000 θέσεις για το Δημόσιο (το δούλεμα προς τους κληρικούς συνεχίζεται)

Σχέδιο το οποίο προβλέπει τη μισθοδοσία του Κλήρου από ειδικό ταμείο με χρηματοδότηση από το κράτος με παράλληλη, όμως, απελευθέρωση 10.000 θέσεων εργασίας από το Δημόσιο κατέθεσε η κυβέρνηση στον διάλογο που διεξάγεται με την Εκκλησία.

Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση η μισθοδοσία των κληρικών θα εξακολουθήσει να διενεργείται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής αλλά θα προέρχεται από το Ταμείο Μισθοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο θα λαμβάνει από την Πολιτεία προς το σκοπό αυτό το ισόποσο του συνολικού μισθολογικού κόστους του αριθμού των σήμερα υπηρετούντων έμμισθων κληρικών. Έτσι οι κληρικοί διαγράφονται από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορεί να χειροτονεί όσους παραπάνω έμμισθους κληρικούς θελήσει, ωστόσο σε περίπτωση υπέρβασης των προκαθορισμένων οργανικών θέσεων θα καταβάλει η ίδια την μισθοδοσία τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με το σχέδιο αυτό αναιρούνται οριστικά όλες οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης είτε λόγω παρανόησης, μετά την κοινή ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο του σχεδίου Συμφωνίας Πολιτείας - Εκκλησίας της 6ης Νοεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει την κατάρτιση σ/ν, το οποίο θα αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος θα κυρώνεται αυτούσιο το κείμενο της Συμφωνίας Πολιτείας - Εκκλησίας, όπως τελικά θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου και τα υπόλοιπα δύο μέρη θα περιέχουν εφαρμοστικές διατάξεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας ως προς τα δύο βασικά σκέλη της: Τη μισθοδοσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος και την ίδρυση και λειτουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Έτσι, από τη Συμφωνία και την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση: 

• Παραμένει αμετάβλητο και δεν θίγονται το υπηρεσιακό καθεστώς και η μονιμότητα, όπως ισχύει σήμερα, των κληρικών ως θρησκευτικών λειτουργών και υπαλλήλων ΝΠΔΔ.

• Παραμένει αμετάβλητο και δεν θίγεται το ύψος των αποδοχών των κληρικών, το οποίο εξακολουθεί να καθορίζεται από το ενιαίο μισθολόγιο, όπως εκάστοτε ισχύει και ακολουθεί τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

• Παραμένει αμετάβλητος και δεν θίγεται ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής των αποδοχών των κληρικών, η οποία θα εξακολουθήσει να ενεργείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής.


Επιπροσθέτως, η μισθοδοσία των κληρικών θωρακίζεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς, καθότι: 

• Ιδρύεται Ταμείο Μισθοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο οποίο θα καταβάλλεται ετησίως από το κράτος, σε αναγνώριση υποχρέωσης που θα απορρέει από κυρωθείσα με νόμο Συμφωνία, η δαπάνη μισθοδοσίας του αριθμού των σήμερα μισθοδοτούμενων κληρικών. Τα σχετικά ποσά δεσμεύονται, υπό τον αυστηρό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατ' αποκλειστικότητα για τη μισθοδοσία του κλήρου, η οποία θα ενεργείται διά της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

• Όπως έχει, ήδη, νομοθετηθεί, συνιστάται Μητρώο Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο οποίο εγγράφεται το σύνολο όσων μισθοδοτούνται με πόρους του Ταμείου Μισθοδοσίας και υπέρ των οποίων κατοχυρώνονται όλα τα δικαιώματα που σήμερα απολαμβάνουν οι κληρικοί (υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο, καταβολή μισθού από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής κ.λπ.).

• Όλα τα παραπάνω κατοχυρώνονται με τρόπο που δεν επιτρέπει τη μονομερή ανατροπή τους από την Πολιτεία. Με το υφιστάμενο καθεστώς, τόσο η μισθοδοσία όσο και το υπηρεσιακό καθεστώς και τα δικαιώματα των κληρικών βρίσκονται σε επισφάλεια, καθόσον έχουν παραχωρηθεί με κοινό νόμο, δηλαδή, επαφίενται μονομερώς στη βούληση της Πολιτείας και, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να μεταβληθούν προς το δυσμενέστερο με νεότερο νόμο.

Η ξεχωριστή σημασία του προτεινόμενου σχεδίου έγκειται στο ότι προβλέπει την κύρωση της Συμφωνίας με νόμο, με συνέπεια τα συμφωνηθέντα και κυρωθέντα με νόμο να μην είναι πλέον δυνατόν να τροποποιηθούν στο μέλλον μονομερώς, με νόμο του κράτους. Οποιαδήποτε μεταβολή μόνο με νεότερη τροποποιητική Συμφωνία των δύο μερών θα είναι δυνατή.

Δείτε εδώ ολόκληρο το σχέδιο της κυβέρνησης.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Εννοείται πως το άρθρο έχει πάρει ήδη το μέρος της κυβέρνησης.... (παρόλο που βρίσκεται σε νεοδημοκράτικο σάιτ όπως είναι το liberal)
Οπως διαπιστώνουμε η κυβέρνηση εμμένει στην συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου που συντριπτικά καταρρίφθηκε στην Ιεραρχία...

Οσο κι αν προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι οι άθεοι προδότες της κυβέρνησης λέγοντας ότι διασφαλίζουν τους μισθούς των κληρικών που μέχρι τώρα ήταν χωρίς καμία διασφάλιση, ωστόσο βλέπουμε ότι παντελώς απουσιάζει και πάλι το ότι η μισθοδοσία τους δεν θα γίνεται πλέον από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπως όλων των Δημοσίων υπαλλήλων....
Αορίστως αναφέρεται ότι η μισθοδοσία τους θα γίνεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής που όμως στην πραγματικότητα δεν είναι Μισθοδοτικός Φορέας, αλλά απλά ένας φορέας που μεταφέρει τα χρήματα από το κρατικό ταμείο (με την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κάνει την εκκαθάριση των αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων) στους μισθοδοτουμένους υπαλλήλους....

Επίσης τίθεται κυριολεκτικά μια παράμετρος καταστροφής για όλες τις επαρχιακές Μητροπόλεις που έχουν χιλιάδες κενές (ακάλυπτες) θέσεις ιερέων καθώς πλέον δεν θα μπορούν να τις επανδρώσουν με ιερείς αφού ο αριθμός των κληρικών θα κλειδώσει και όλες οι νέες χειροτονίες θα πληρώνονται από την Εκκλησία...

Με λίγα λόγια άντε να βρεί για παράδειγμα η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας που έχει εκατοντάδες κενές θέσεις κι ένας ιερέας καλύπτει 10 χωριά, τα χρήματα να καλύψει τις απαιτούμενες νέες θέσεις κληρικών όταν θα το θελήσει...
(και λέω όταν θα το θελήσει διότι ο υπέργηρος Μητροπολίτης της δεν χειροτονεί νέους ιερείς για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο διάδοχός του όταν θα έρθει η ώρα που θα θελήσει να επανδρώσει με νέους κληρικούς τις ενορίες του θα μπορέσει να βρει και τους ανάλογους πόρους....)

Ας ελπίσουμε ότι οι Αρχιερείς μας και οι χιλιάδες κληρικοί μας δεν θα τσιμπήσουν το δόλωμα που τους ρίχνει η άθεη προδοτική και ανθελληνική κυβέρνηση...Share

1 σχόλιο:

Dimitris D είπε...

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η μισθοδοσία αλλά η μετατροπή του κράτους σε φιλικό προς τους μουσουλμάνους μετανάστες, ίσως και η μετατροπή του σε μουσουλμανικό.
Οπότε χρειάζεται να γίνει «ουδετερόθρησκο», δηλαδή να αφαιρεθεί οτιδήποτε χριστιανικό από το δημόσιο, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τον στρατό, την σημαία κτλ.
Και μετά να γίνει μουσουλμανικό προσθέτοντας χώρους προσευχής για τους μουσουλμάνους παντού και η χρήση ισλαμικών συμβόλων παντού.
Διάφορες «προφητείες» λένε πως θα πετύχουν τον στόχο τους για λίγο και μετά θα γυρίζουν τα πράγματα ανάποδα γιατί οι Έλληνες και οι Ρώσοι πρέπει να μεταδώσουν τον χριστιανισμό στα πέρατα του κόσμου. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να εισβάλουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα, πρώτη τους δουλειά θα είναι να σφάξουν όλους τους ιερείς γιατί αυτοί φταίνε για το 1821 και χωρίς ιερείς πως θα φωτιστούν τα έθνη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.