8 Ιανουαρίου 2019

ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ;

Του Πέτρου Χασάπη 

Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τη διάψευση των κομμουνιστικών οραμάτων για μια κοινωνία πλήρους ισότητας, επικράτησε απόλυτα ο καπιταλισμός, που είναι η κατ’ εξοχήν έκφραση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο καπιταλισμός όμως, όχι έτσι όπως τον ξέραμε, δηλαδή είτε με τη μορφή της εξουσιάζουσας εθνικής αστικής τάξης, είτε με την επεκτατική μορφή του, της αποικιοκρατίας και του εθνικισμού.

Αυτός ο παλιός εθνικός καπιταλισμός ήταν εκείνος που εισήγαγε και στήριξε το κοινοβουλευτικό πολίτευμα ή αλλιώς αντιπροσωπευτική δημοκρατία και φυσικά από την αρχή το έλεγχε απόλυτα σε βάρος του λαού.

Όμως, σήμερα έχουν αλλάξει εντελώς τα πράγματα. Έχουμε περάσει στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση των «αγορών», πίσω από τις οποίες είναι διεθνείς ολιγάρχες. Το σχέδιο αυτό είχε ξεκινήσει πολύ πριν την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, αλλά μετά την κατάρρευσή του, έγινε το κυρίαρχο παγκόσμιο σχέδιο.

Τώρα πλέον το εθνικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν ελέγχεται από μια εθνική αστική τάξη, αλλά από διεθνείς τοκογλύφους και καζινοκαπιταλιστές, οι οποίοι ουδόλως ενδιαφέρονται για την τύχη οποιουδήποτε λαού, αλλά μόνο για τη δική τους κυριαρχία επί του πλανήτη γη. Και αυτή η κυριαρχία επιβάλει την διάλυση των εθνικών κρατών και εθνικών πατρίδων, που αποτελούν εμπόδιο.

Απέναντι σ’ αυτή τη σύγχρονη λαίλαπα, όπου με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου μπορούν να μετακινηθούν τεράστια κεφάλαια και να καταστραφεί ένας ολόκληρος λαός, το κοινοβουλευτικό πολίτευμα των εθνικών αστών, που τώρα έτσι κι αλλιώς ελέγχεται πλέον απόλυτα από τους διεθνείς «γύπες των αγορών», είναι εντελώς ανίσχυρο να αντιτάξει οποιαδήποτε αντίσταση υπέρ των συμφερόντων του συγκεκριμένου λαού.

Αν λοιπόν οι λαοί θέλουν να έχουν λόγο κατά το διάβα τους σ’ αυτόν εδώ τον πλανήτη, αν οι απλοί άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι και όχι ως ανυπόληπτα χειραγωγούμενα υποχείρια των διεθνών ολιγαρχών, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ήρθε η ώρα να δράσουν, ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» μέσα στα κράτη τους, που λειτουργεί ως Κερκόπορτα, αρχής γενομένης από την θεσμική απεξάρτηση της πολιτικής εξουσίας από την οικονομική εξουσία, στο εσωτερικό των κρατών.

Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με την εισαγωγή θεσμών συμμετοχής των πολιτών στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, όσο και κυρίως με την εισαγωγή του θεσμού της ανάκλησης των εντολοδόχων πολιτικών, εφόσον δεν εκτελούν τις εντολές που τους έχουν δοθεί από τους ψηφοφόρους τους.

Το θέλουμε αυτό; Θέλουμε δηλαδή την παγκοσμιοποίηση της δημοκρατίας των λαών ή θέλουμε την παγκοσμιοποίηση της ολιγαρχίας των διεθνών ολιγαρχών;

πηγήShare

2 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Θεωρώ ότι η λύση που προτείνει ο αρθρογράφος είναι κι αυτή ανέφικτη! Τί πάει να πει ανάκληση; Ποιός θα κάνει την ανάκληση, ο οποιοσδήποτε που νομίζει ότι θύγονται τα συμφέροντά του;Ο λαός έχει την δύναμη, πότε; Όταν είναι ενωμένος! Για παράδειγμα, το δημοψήφισμα. Ο λαός απάντησε ότι δεν θέλει άλλα μέτρα εις βάρος του με ποσοστό 62%. Εδώ συμφώνησε η πλειονότητα του Ελληνικού λαού. Πλούσιοι και φτωχοί, ο καθένας διαπίστωσε ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα, για να σωθεί η χώρα. Όταν όμως τέθηκε θέμα εξόδου από το ευρώ κι επειδή με το ευρώ "άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβαγιας", δηλαδή, αντικρουόμενα συμφέροντα, ο λαός έκανε κουλουντούμπα το δημοψήφισμα κι απόλεσε την ευκαιρία να τους στείλει "αδιάβαστους"! Ανάκληση ή όχι, εφόσον παραμένει το ίδιο καθεστώς, δηλαδή έλλειψη ενότητας του λαού, λέω "γειά σας"!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ο λαός δεν εκανε καμια κωλοτουμπα καλε μου φιλε.
Καποιος άλλος εκανε την κωλοτουμπα....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.