Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιανουαρίου 2019

Καλικατζαραίοι παντού..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

"Φεύγετε να φεύγουμε, κι έρχεται ο τουρλόπαπας με την αγιαστούρα του και με την μαγγούρα του".

Παππούλη με την αγιαστούρα σου, να μη σε στενοχωρήσουμε, ούτε να σε απογοητεύσουμε, αλλά τίποτα δεν έκανες.
Οι καλικατζαραίοι είναι ακόμη εδώ.
Και εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.

Οι μισοί κάνουν θόρυβο για να μην ακούγεται το ροκάνισμα του στύλου που κρατάει την γη (εν προκειμένω τα εθνικά θέματα της χώρας), που κάνουν οι άλλοι μισοί.
Δηλαδή όλοι μαζί κάνουν το ίδιο πράγμα: μας καταστρέφουν.

Ο ένας απ' τους καλικάτζαρους -που έχει μάλιστα και την μορφή καλικάτζαρου- ο πιό βορβορώδης και σιχαμερός εκτελεί την αποστολή του, αυτή του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το δυνητικά επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας, αλλά και επικίνδυνο για την ίδια την εξουσία του συγκεκριμένου καλικατζαραίικου κόμματος, θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, επιτιθέμενος στην εξουσία τού 3ο πυλώνα της δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη.

Επιτελεί παρέμβαση στην δικαιοσύνη καταγγέλοντας πράγματα και καταστάσεις και δημοσιοποιώντας-εκβιάζοντας πρόσωπα δικαστικών, χωρίς ωστόσο να τον ενδιαφέρει η πραγματική θεραπεία της κατάστασης, όσο αυτός καθεαυτός ο θόρυβος και η αναμπουμπούλα.

Αν τον ενδιέφερε πραγματικά η πράγματι υπαρκτή διαδικαστική δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης (κωλυσιεργίες, αρνησιδικίες, παθητική αντίσταση, και πάει λέγοντας), είχε στα χέρια του ο ίδιος ως λειτουργός της 2ης εξουσίας, της Εκτελεστικής, πλούσιο θεσμικό οπλοστάσιο για να χρησιμοποιήσει (πειθαρχική αναφορά σε όσους κατονομάζει, αίτημα προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για επίσπευση της διαδικασίας κλπ, κλπ), και όχι αναρτήσεις σε φατσοβιβλία και "τιτιβίσματα" (άκου τιτιβίσματα ο καλικάτζαρος!) στο τουίτερ.

Βεβαίως καλικάτζαροι υπάρχουν παντού, σε όλες τις τρείς εξουσίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έτσι και στην Δικαιοσύνη καλικατζαραίοι υποστηρικτές αυτού ή του άλλου κόμματος καλικατζάρων, φροντίζουν να ροκανίζουν και να προσβάλλουν-ξεφτιλίζουν την ίδια τους την εξουσία, μη χρησιμοποιώντας το δικό της πλούσιο θεσμικό οπλοστάσιο (π.χ. άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης εναντίον του καλικάτζαρου που επιτελεί θεσμική εκτροπή), παρά παρακαλώντας τον αρχικαλικάτζαρο-πρωθυπουργό να τραβήξει το αυτί του πραξικοπηματία, παραδίδοντας οικειοθελώς δικές τους αρμοδιότητες και την δική τους υποχρέωση προάσπισης της ακεραιότητας του πολιτεύματος στην δεύτερη -εκτελεστική- εξουσία, επιτελώντας κι αυτοί με την σειρά τους κι άλλο πολιτειακό πραξικόπημα.

Εν τέλει εκτελεστική και δικαστική εξουσία καταλύουν από κοινού Σύνταγμα και Πολίτευμα, κόβοντας η μία (ροκανίζοντας με διαπραγματεύσεις και συμφωνίες τύπου Πρεσπών την εθνική κυριαρχία και ενδεχομένως και ακεραιότητα), και ράβοντας η άλλη (αρνούμενη να υπεισέλθη στο θέμα της επίμαχης συμφωνίας με αίτημα την ακύρωσή της, ή την απαίτηση αυξημένης πλειοψηφίας κύρωσής της στην Βουλή ως Εθνικό θέμα), ζημιώνοντας εξ ίσου τον τόπο σε επίπεδο -δυστυχώς- εσχάτης προδοσίας.

Βλέπεις παππούλη (και λαέ) η αγιαστούρα δεν φτάνει για τους καλικάτζαρους.
Χρειάζεται και η μαγγούρα!.. 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.