Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιανουαρίου 2019

Απογοήτευση

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Μπαίνουμε στο 2019 με την ίδια δυστυχώς "ενδυμασία" /προδιαγραφές/νοοτροπία. 
Ακολουθούμε την πεπατημένη, την παραδοσιακή τακτική της καρκινοβασίας. Επιμένουμε βλακωδώς να βαδίζουμε ... ανάποδα.
Να ατενίζουμε το μέλλον κοιτώντας -και διαρκώς αναφερόμενοι- στο παρελθόν(;).
Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει είτε όχι.

Το πολιτικό Δημοκρατικό μας Πολίτευμα παρήκμασε και συνεπώς αδυνατεί να δώσει λύση. Αντίθετα, η χαμηλή -έως και αρνητική -ποιότητα, η έλλειψη Παιδείας, η διαφθοροδιαπλοκή και η ψευδολογία, κατευθύνουν τη συμπεριφορά των εξουσιαστών μας.

Οι ευθύνες -αναλογικά βέβαια- ανήκουν σε όλους τους συνυπεύθυνους: "πολιτικούς" και "πολίτες".

Οι εκλεγμένοι ταγοί μας προέρχονται από εμάς και είναι ωσάν και εμάς /κατ' εικόνα και ομοίωση.
Τώρα φαίνεται πως οι επερχόμενες εκλογές (αυτο) επισπεύδονται.
Μάλλον θα γίνουν συντομότερα από ότι νομίζουμε ή είναι -συνταγματικά, (προ)καθορισμένο.
(Παρενθετικά θα ήθελα να επισημάνω και κάποιες αντιφάσεις συνταγματικών προδιαγραφών, όπως πχ:

Δεν αντιλαμβάνομαι -το έχω καυτηριάσει επανειλημμένα- την απαίτηση των (εκάστοτε) αντιπολιτευόμενων να ζητούν εκλογές την ... επομένη εκείνων που μόλις έγιναν (!...).
Αλλά και θεωρώ φαιδρό και άδικο την προνομία του (εκάστοτε) Πρωθυπουργού να αποφασίζει την πρόωρη διεξαγωγή τους -πλην βέβαια ιδιαζουσών εθνικών ζητημάτων και όχι κομματικών σκοπιμοτήτων-.

Καλό θα είναι οι Συνταγματολογούντες, οι Συνταγματολόγοι, το Κ.Σ= Κομματικό μας Σύστημα- πρώην Πολιτικό - να τα λάβουν αυτά υπ' όψιν τους στη θρυλούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Βρισκόμαστε έρμαια καταγέλαστου, αδίστακτου Κομματισμού. Ουδείς γνωρίζει (ούτε καν οι ίδιοι) τι θα αποφασίσουν δημοκρατικά και με σεβασμό στους θεσμούς και λατρεία της υποκρισίας, της κοροϊδίας, της παραπλάνησης). 

Εκείνο όμως που απογοητεύει, επειδή εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους, είναι η μεθοδολογία που επέλεξαν οι μονομάχοι: οι μεν Κυβερνώντες επιμένουν να αναδείξουν ως κύριο/βασικό μειονέκτημα των Αντιπολιτευόμενων, την κατασπατάληση, την διαφθοροδιαπλοκή, την κλοπή στο παρελθόν. Να τους κολλήσουν τη ρετσινιά του κλέφτη!

Οι της Αντιπολίτευσης επιμένουν στον χαρακτηρισμό των Κυβερνώντων: Ψεύτες

Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι κάτοχοι αμφοτέρων των τιμητικών αυτών τίτλων -ιδιοτήτων. Άραγε το "πολιτικό" εκκρεμές κινείται όπως λένε ανάμεσα σε εντιμότατους απατεώνες; 

Διαφαίνεται ένα εκλογικό προβάδισμα της Αντιπολίτευσης. Όχι μόνον Δημοσκοπικά. Η υπόθεση Νοναrtis γυρίζει μπούμερανγκ.
Η Κυβέρνηση -πέραν της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, των οικονομικών προβλημάτων, των θεμάτων Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και Υγείας- ενδέχεται να εμπλακεί σε σοβαρό σκάνδαλο σκευωρίας.

Αν έχουμε μια τέτοια θλιβερή εξέλιξη σκευωρίας- με πρωταγωνιστές τα κόμματα και εμπλοκή λειτουργών της Δικαιοσύνης- θα πρόκειται για έσχατο εξευτελισμό! 

ΥΓ. Η επιχείρηση άσκησης πολιτικής με διαγωνισμούς /ανταγωνισμούς σκανδαλολογίας πάσχει βαρύτατα. Είναι χαμηλού, αηδούς επιπέδου. Προδίδει αδυναμία άσκησης πολιτικής και οδηγεί σε αναίτιους εθνοβόρους διχασμούς. Θλίψη!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.