Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιανουαρίου 2019

Η κίτρινη λαίλαπα

Σε αντίθεση με τις Ελληνίδες και με τους Έλληνες, οι Γάλλοι δεν μένουν μόνο στα λόγια ή στις ευκαιριακές διαδηλώσεις όταν καταπατούνται τα δικαιώματα τους από αγράμματους και δουλοπρεπείς πολιτικούς, από δειλούς δικαστές ή από οτιδήποτε άλλο, αλλά αντιδρούν συλλογικά χωρίς να περιμένουν ηγέτες ή κόμματα για να τους ξεσηκώσουν.

Γράφει η Σερένα Νομικού

Επικαιρότητα

Λίγες μόλις ημέρες μετά από τη σύλληψη ενός βασικού διοργανωτή του κινήματος «κίτρινα γιλέκα» εκ μέρους των γαλλικών αρχών, σημειώθηκαν ξανά διαδηλώσεις στη χώρα. Στο Παρίσι η αστυνομία αντέδρασε βίαια, με τη ρίψη δακρυγόνων και την κατασκευή οδοφραγμάτων πάνω από το Σηκουάνα, παρά το ότι οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί. Πορείες διαμαρτυρίας διεξήχθηκαν σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, αλλά και στη Μ. Βρετανία, με βασικό αίτημα την πλήρη αποκοπή της χώρας από την ΕΕ (πηγή).

Φαίνεται λοιπόν καθαρά πως η παγκοσμιοποίηση, μικρογραφία της οποίας είναι η Ευρώπη, έχει αποκτήσει πια πολλούς εχθρούς. Απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που δεν είναι πρόθυμοι να σκύψουν το κεφάλι αποδεχόμενοι τα σχέδια του συστήματος Soros (άρθρο ΒΒ) και εγκληματικές συμφωνίες, όπως αυτή του Μαρόκου (άρθρο μου). Στην Ελλάδα βέβαια επικρατεί απόλυτη σιγή και πλήρης αδιαφορία, παρά το ότι είναι η χώρα, στην οποία επιβάλλονται κάτι περισσότερο από μαρτύρια. Δεν υπάρχει καν ενδιαφέρον για τα σχέδια της Γερμανίας να μετατραπεί σε ένα άθλιο στρατόπεδο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών. Η απόλυτη αναισθησία!

Υπενθυμίζω για τη Γαλλία πως κανένας δεν είχε προβλέψει τίποτα. Κανένας δεν φανταζόταν πως αυτός ο θηριώδης αριθμός ατόμων θα πλημμύριζε τους δρόμους του Παρισιού. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κλιμακωθεί η βία στις διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη Γαλλία. Κανένας δεν υπέθετε πως η κυβέρνηση θα ένοιωθε τόσο ανίσχυρη και ανασφαλής, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα «κίτρινα γιλέκα» που έχουν γεμίσει τις τηλεοπτικές οθόνες του πλανήτη.

Πόσο μάλλον όταν τα «κίτρινα γιλέκα» δεν έχουν κανέναν αρχηγό, καμία οργάνωση και δεν εκφράζουν καμία απαίτηση. Το μοναδικό που ενώνει τους διαδηλωτές είναι ένας ύμνος: η Μασσαλιώτιδα, το πασίγνωστο γαλλικό τραγούδι που γεννήθηκε στην επανάσταση του 1789. Εντυπωσιακό για εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που, παρά το ότι έχουμε υποφέρει τα πάνδεινα επί οχτώ ολόκληρα χρόνια, έχουμε σκύψει το κεφάλι ισχυριζόμενοι πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, επειδή δεν υπάρχει ηγέτης!

Που επικρίνουμε αυτούς που μας υποδεικνύουν πως έτσι θα καταστραφούμε και θα χαθούμε ως Έθνος από το πρόσωπο της γης ως ανεύθυνους, αφού έτσι θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική ηρεμία! Που έχουμε εξευτελιστεί διεθνώς, αποτελώντας ντροπή για την Ευρώπη. Που έχουμε χάσει την εθνική μας αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία και την κυριαρχία μας, χωρίς καμία ουσιαστική διαμαρτυρία.

Που έχουμε ανεχτεί την παράνομη αντιστροφή του δημοψηφίσματος, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, την εξορία 700.000 παιδιών μας, τη μεταφορά των χρεών μας στις επόμενες γενιές, τη φτωχοποίηση και τον εξευτελισμό μας ακόμη και από τους αδύναμους γείτονες μας, με μία αδιαφορία που κυριολεκτικά σκοτώνει. Που περιμένουμε σαν ανόητοι την καγκελάριο μας να επισκεφτεί την Αθήνα, για να εξασφαλίσει την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας για τη Μακεδονία. Τι μπορεί αλήθεια να πει κανείς; Την πικρή αλήθεια. Απλά ότι έχουν απομείνει πολύ λίγες Ελληνίδες και ακόμη λιγότεροι Έλληνες στην Ελλάδα.

Οι Γάλλοι όμως παραμένουν Γάλλοι, παρά το ότι βίωσαν το διαφωτισμό και υιοθέτησαν τη Δημοκρατία σχεδόν 2.000 χρόνια μετά από εμάς. Αγωνίζονται για την ελευθερία και το βιοτικό τους επίπεδο. Δεν σκύβουν δουλικά το κεφάλι και δεν χρειάζονται κανέναν να τους πει τι θα κάνουν. Το κυριότερο, δεν είναι δειλοί, ούτε μοιρολάτρες και δεν φοβούνται, αφού είναι ένας απαιτητικός λαός, υπερήφανος για την ιστορία του, ενώ η εθνική τους αξιοπρέπεια είναι συνυφασμένη με την αντίληψη που έχουν για τη Δημοκρατία.

Αντίθετα, η Ελλάδα στερεί από τα παιδιά της τις ρίζες τους και έχει πάψει να τα διδάσκει την πραγματική ελληνική ιστορία. Τα αποκόπτει σταδιακά από τον τεράστιο πολιτισμικό θησαυρό τους, μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία και από τη θρησκεία τους, χαρακτηρίζοντας τα επαίσχυντα ως «Νεοέλληνες» που δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους προγόνους τους!

Όσον αφορά τους σημερινούς πολιτικούς που έχουν δρομολογήσει τα παραπάνω, δεν ξεπουλούν μόνο τον υλικό μας εθνικό πλούτο, αλλά και τα 3.500 χρόνια της ιστορίας μας. Δυστυχώς χωρίς να σέβονται καθόλου την πλειοψηφία του πληθυσμού που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, που δεν θέλει να ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας και που παραμένει πιστή στην Ορθοδοξία, κατανοώντας πως τα χρήματα (η εκκλησιαστική περιουσία) είναι αυτά που ενδιαφέρουν τα κομματικά πιόνια των Γερμανών, καθώς επίσης η διάλυση του ελληνικού Έθνους.

Σε αντίθεση με τις Ελληνίδες και με τους Έλληνες, οι Γάλλοι δεν μένουν μόνο στα λόγια ή στις ευκαιριακές διαδηλώσεις όταν καταπατούνται τα δικαιώματα τους, από αγράμματους και δουλοπρεπείς πολιτικούς, από δειλούς δικαστές ή από οτιδήποτε άλλο, αλλά αντιδρούν συλλογικά χωρίς να περιμένουν ηγέτες ή κόμματα για να τους ξεσηκώσουν. Εμείς έχουμε χάσει δυστυχώς την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ειδικά μετά τη στυγνή δολοφονία της τελευταίας μας ελπίδας και νοιώθουμε ήδη πως δεν μας ανήκει τίποτα, έχοντας πάψει να αντιδρούμε.

Πρέπει όμως να νικήσουμε τη δειλία μας και να βρούμε ξανά την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, επειδή είναι απόλυτα αναγκαίο και λόγω του ότι πραγματικά το αξίζουμε. Σήμερα όμως, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά, ενώ δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία πως ο εχθρός της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι η 4η πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη. Αυτή που αιματοκύλισε δύο φορές την ήπειρο μας, που μας χρωστάει και δεν πληρώνει, που επιχειρεί για τρίτη φορά να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και που θέλει να μας εξαφανίσει ως Έθνος, όπως ακριβώς η ανέκαθεν σύμμαχος της, η Τουρκία.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.