27 Ιανουαρίου 2019

Θερμό χειροκρότημα

Γράφει ο Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) 

Χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον ....κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ (;) επειδή επετέθη στην Χ.Α.

Η Χ.Α υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας (όπως και οι ΑΝΕΛ).
Τοποθετούμενος ο κος εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε: 

"Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί της ενστάσεως ενός κόμματος που οι ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν στους Βούλγαρους την Μακεδονία".
Αυτή η τοποθέτηση φαίνεται ότι συγκίνησε ιδιαίτερα την Κυβέρνηση η οποία όχι μόνο χειροκρότησε αλλά επανήλθε.


Μερικοί αγορητές στις ομιλίες τους μίλησαν επαινετικά για την δημοκρατικότητα του κου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ
Κάτι, που φαντάζομαι ότι έκανε υπερήφανο τον ίδιο -ενδεχομένως και την παράταξή του-.
Σε κάποιους όμως από εμάς δημιούργησε εύλογες απορίες αλλά και θλίψη.

Εξηγούμαι:
Έχω σε προηγούμενα άρθρα μου αναφερθεί στο σοβαρό λάθος, που διαπράττουν τα (αυτοαποκαλούμενα) Κόμματα του "Δημοκρατικού Τόξου", (αντιδιασταλτικά με την Χ.Α).
Το ορθό θα ήταν να παραληφθεί ο επιθετικός προσδιορισμός "Δημοκρατικό" επειδή απλούστατα δεν είναι. Αντίθετα είναι, "τόξο" βαθύτατα αντιδημοκρατικό, -...τοξικό.

Δεν ψηφίστηκε ελεύθερα -χωρίς βία ή νοθεία -η Χ.Α; Δεν είναι Κόμμα ισότιμο με τα υπόλοιπα ...τοξοειδή (για κάποιους και τοξικά) Κόμματα; 

Δηλαδή όποιος δεν θέλει τους Κομμουνιστές, τους "Αριστερούς", τους ΑΝΕΛ, τους Κεντρώους, τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΙΝΑΛ κ.ο.κ θα το βάζει στη γωνία;

Μα -τότε- απαξιώνει, περιφρονεί, προσβάλλει αυτούς που τους ψήφισαν. Μπερδεύουν οι ... "Δημοκρατικοί Τοξότες" την κοινοβουλευτική παρουσία με τυχόν ακρότητες (απόλυτα καταδικαστέες και τιμωριταίες).

Αν ήσαν πράγματι, οι "τ ο ξ ο σ κ ε π ε ί ς" δημοκράτες θα γνώριζαν ότι υποχρεούνται -δημοκρατικώ δικαίω- να συνυπάρχουν.
Τους είχα προειδοποιήσει από το 2015 ότι ακολουθούν ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο.

Είτε το θέλουν ή όχι, εφόσον μια μερίδα συμπολιτών μας τους ψηφίζει, θα βρίσκονται στη Βουλή! 
Επιπρόσθετα (το είχα ιδιαίτερα τονίσει) η, κατ εμέ λαθεμένη, αναγόρευση της Χ.Α σε μορμολύκειο /μπαμπούλα /σκιάχτρο θα τους γύριζε μπούμεραγκ. Θα γίνονταν ρυθμιστές -έμμεσα - των πολιτικών πραγμάτων - 
Δικαιώθηκα δυστυχώς. 

Τώρα αμιλλώνται, διαγκωνίζονται, σε ... "δημοκρατική ΑΝΤΙΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ πλειοδοσία". 
Το πρόσφατο -όχι και τελευταίο ασφαλώς- κρούσμα ήταν εκείνο του ατυχήσαντος κου εκπροσώπου. Ας το μελετήσει η ΝΔ. 

ΥΓ Τραγική ειρωνεία:
Πολλοί από αυτούς, που τον χειροκρότησαν, είχαν ιδεολογικούς και (το χειρότερο) φυσικούς, αυτόχθονες προγόνους που κάποτε αγωνίστηκαν λυσσαλέα για την ... αυτονομία της Μακεδονίας (;).

Είναι λυπηρό η (παρασυρόμενη;) ΝΔ να υπερβαίνει τα εσφαλμένα, τις ... κόκκινες γραμμές της δημοκρατικότητας και της μονομέρειας χάριν των πολιτικάντικων σκοπιμοτήτων.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.