Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Οι συνεχείς επιθέσεις με στόχο την Ορθοδοξία 

Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο*

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες της επίθεσης στον ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στα Πατήσια, τον οποίο ξυλοκόπησαν δύο αλλοδαποί ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση. Το περιστατικό αυτό προφανώς δεν ήταν το πρώτο -και δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι το τελευταίο- σε μια σειρά επιθέσεων σε βάρος ιερών ναών και ιερέων, οι οποίες πυκνώνουν ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα.

Πριν από περίπου έναν μήνα δημοσιεύτηκε μια έκθεση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας. Σε αυτήν αναφερόταν ότι το 2017 κατεγράφησαν πεντακόσια πενήντα έξι (556) περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας. Από αυτά, τα πεντακόσια είκοσι πέντε (525), δηλαδή ποσοστό περίπου 95% (!), αφορούσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία, αρκετά εκ των οποίων έφεραν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Αναζητώντας στο διαδίκτυο για πρόσφατα περιστατικά, με μια σύντομη περιήγηση αλίευσα τα παρακάτω που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο:

• Ξημερώματα της 1ης Δεκεμβρίου εξερράγησαν γκαζάκια έξω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Σαράντα Εκκλησίες Θεσσαλονίκης. 

• Στις 8/12, επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο στο Ηράκλειο, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κ. Κατσίφα, το οποίο νωρίτερα μια ομάδα αναρχικών είχε προσπαθήσει να ματαιώσει. 

• Στις 14/12, επίθεση με μπογιές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

• Στις 27/12, τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Μαζί με τις επιθέσεις, οι αναρχικοί - αριστεριστές - (αντι)εξουσιαστές δεν παραβλέπουν να απαλλοτριώνουν από ιερά σκεύη μέχρι ιστορικά κειμήλια και να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ, το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Παράλληλα, πολύ συχνά είναι τα φαινόμενα αναγραφής υβριστικών συνθημάτων μέσα και έξω από ναούς και βεβήλωσης των ιερών εικόνων. 

Αντιλαμβάνονται πλέον και οι πιο δύσπιστοι ότι βιώνουμε μια ευθεία επίθεση εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας των ορθόδοξων χριστιανών, η οποία εντάσσεται σε μεγαλύτερη κλίμακα στην επίθεση εναντίον της ταυτότητάς μας και, παράλληλα, εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος. Θυμίζουμε τις αλλαγές των βιβλίων των Θρησκευτικών, την προσπάθεια για χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους κ.ά. 

Σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε την προκλητική ανοχή που δείχνει ο Αρχιεπίσκοπος στην κυβέρνηση. Αν είχε αντιδράσει, σε πολλά πράγματα η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Τουλάχιστον ας αντιδράσουμε άμεσα εμείς, πριν αναγκαστούμε να γίνουμε νεοκρυπτοχριστιανοί στην ίδια μας τη χώρα.

*Ιδιωτικός υπάλληλος, ιστορικός

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.