10 Ιανουαρίου 2019

Ο κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ «ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ»;

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ 


Εν Πειραιεί τη 7η Ιανουαρίου 2019 

Τα γεγονότα έρχονται, το ένα μετά το άλλο, να επιβεβαιώσουν την αναντίρρητη αλήθεια ότι ο Παπισμός όχι μόνον δεν είναι Εκκλησία, αλλά μιά εγκόσμια κρατική οργάνωση, (το λεγόμενο κράτος του Βατικανού), με πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές και θρησκευτικές υπηρεσίες, εντελώς άσχετες με το σωστικό έργο της Εκκλησίας του Χριστού.

Ο φραγκικού τύπου ηγεμόνας του, ο εκάστοτε Πάπας, είναι πρωτίστως πολιτικός ηγέτης, ισόβιος και απόλυτος μονάρχης του κράτους του Βατικανού, ο οποίος σφετερίζεται και την επισκοπική ιδιότητα, για να εμφανίζεται ως ο δήθεν αντιπρόσωπος του Χριστού στη γη, (vicarius Christi) και ως εκ τούτου φορέας όλων των εξουσιών του κόσμου. Σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία προσπαθεί να προσλάβει και να θεώσει τον πεπτωκότα άνθρωπο, ο Παπισμός ακολουθεί εδώ και δέκα αιώνες μια διαμετρικά αντίθετη πορεία μεταβάλλοντας την Εκκλησία από Σώμα Χριστού (Κολ.1,24), και «καινή κτίση» (Β΄Κορ.5,17), σε εγκόσμιο οργανισμό, έχοντα όλα τα χαρακτηριστικά του πτωτικού κόσμου. Γι’ αυτό και η εκκοσμίκευση, και η υιοθέτηση κοσμικής νοοτροπίας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα στον Παπισμό.

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο πρόσφατο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο «Πάπας» κ. Φραγκίσκος φέρεται να παραβρέθηκε πρό ημερών και να «ευλόγησε» τη γνωστή βλάσφημη παράσταση, το μιούζικαλ: «Ιησούς Χριστός Σούπερ Σταρ», που αυτές τις ημέρες παίζεται στη Ρώμη. Τίτλος του δημοσιεύματος: «Ρώμη: Ο Πάπας είδε το «βλάσφημο» μιούζικαλ Jesus Christ Superstar; – Τι λέει ο ηθοποιός που τον υποδύεται» (βλ. ιστ. -https://www.documentonews.gr, 28.12.2018). Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Ο πάπας Φραγκίσκος παραβρέθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε μία παράσταση του ‘Jesus Christ Superstar’ που παίζονταν στο Teatro Sistina στη Ρώμη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το Page Six σε ρεπορτάζ του. Μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού ένας μουσικός ιστορικός μίλησε για τη σημασία της παπικής επίσκεψης στο μιούζικαλ των Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και Τιμ Ράις, που γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε στη σκηνή ένα χρόνο μετά». Έχει σημασία και τι δήλωσε ο μουσικός του βλάσφημου μιούζικαλ: «Πηγαίνοντας πίσω, από την πρώτη του παρουσίαση στο κοινό, μια μικρή, αλλά ηχηρή ομάδα, χαρακτήρισε το Jesus Christ Superstar ως βλάσφημο… η παράσταση απαγορεύτηκε, έστω και για λίγο ακόμα και από το BBC ως ιερόσυλο για την Αγγλία».

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι παράγοντες της ασεβούς παραστάσεως αναγνωρίζουν ότι μια μερίδα πιστών διαμαρτυρήθηκε, όμως παρ’ όλα αυτά ο «Ρωμαίος Ποντίφικας» αδιαφόρησε για το βλάσφημο περιεχόμενό της και παραβρέθηκε, την παρακολούθησε και τέλος την ευλόγησε! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ο πάπας αγάπησε τόσο πολύ την παράσταση, που στη συνέχεια έδωσε ευλογία στον Τεντ Νίλι και στους υπόλοιπους ηθοποιούς». Επίσης «ο ηθοποιός στις αρχές του μήνα τουίταρε στον προσωπικό του λογαριασμό: Jesus Christ Superstar συναντά τον Πάπα! Είμαι για πάντα ευγνώμων γι αυτή την ευλογημένη εμπειρία! Παρακολουθήστε τη συνάντησή μας με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό». Οι αντίχριστοι συντελεστές του βλάσφημου και αντίχριστου έργου ευγνωμονούν τον κ. Φραγκίσκο! Επίσης αξίζει να σημειωθεί και μια άλλη δήλωση στο Page Six: «Φαίνεται ότι τίποτα πέρα από μια παπική ευλογία δεν μπορεί να ηρεμίσει τους αρνητές!»! Δηλαδή, η «ευλογία» του κ. Φραγκίσκου «ηρέμισε» όσους θεωρούν το μιούζικαλ βλάσφημο, βεβαιώνοντάς τους ότι είναι καλή και ωφέλιμη η παράσταση και μπορούν να την παρακολουθούν άνετα, χωρίς αναστολές και τύψεις συνειδήσεως. 

Το βλάσφημο αυτό μιούζικαλ, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε στο Χόλυγουντ των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, εκφράζοντας την περιθωριακή ιδεολογία του Χιπισμού. Σκοτεινοί νόες, χρηματοδοτούμενοι από αντιχριστιανικά κέντρα, δημιούργησαν την εκτρωματική αυτή μουσική παράσταση, η οποία έχει ως απώτερο στόχο να απογυμνώσει τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου Χριστό από την θεία φύση Του και να Τον υποβιβάσει, όχι απλά σε ένα καλό και ενάρετο άνθρωπο, αλλά σε έναν αμαρτωλό και περιθωριακό τύπο, ένα χίπη, ο οποίος διακατέχεται από αμαρτωλά πάθη! Είναι η προαιώνια προσπάθεια των αντίχριστων δυνάμεων να τον απογυμνώσουν από της θεότητά Του, διότι αυτό κυρίως τους ενοχλεί!

Με την εν λόγω βλάσφημη θεατρική παράσταση είχαμε ασχοληθεί σε παλιότερη σχετική ανακοίνωσή μας, με τίτλο: «Αναφορά στη νέα βλάσφημη κακόγουστη και ανιστόρητη θεατρική παράσταση», (5.3.2018), όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνουμε μεταξύ άλλων ότι: «Στο θεατρικό αυτό δρώμενο κακοποιείται βάναυσα η ιστορική πραγματικότητα και ανατρέπεται ολόκληρη η χριστιανική διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Επαναλαμβάνεται η εδώ και αιώνες γνωστή πολεμική κατά της Θεότητος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του απολυτρωτικού Του έργου. Επιχειρείται να χλευασθεί η πίστη της Εκκλησίας προς το πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου μας, να κλονιστεί η αγάπη και η αφοσίωση των πιστών προς Αυτόν και το έργο Του, να απαξιωθούν τα άγια και ιερά πρόσωπα της Παναγίας και των αγίων αποστόλων, να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των βιβλικών κειμένων και να προβληθεί ο κοσμικός ‘ορθολογισμός’, στον οποίο δεν χωρούν ‘μεταφυσικές προσεγγίσεις’. 

Πιο συγκεκριμένα ο Χριστός παρουσιάζεται, ως ένας ‘μοντέρνος’ νέος, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των περιθωριακών χίπηδων της δεκαετίας του 1960 – 70. Ως ένας ‘ανατρεπτικός’ νέος, ο οποίος εναντιώθηκε στο ‘σύστημα’ της εποχής του, αλλά συνεχίζει να εναντιώνεται και στο ‘σύστημα’ της εποχής μας, ο οποίος δεν δέχεται ηθικούς περιορισμούς. Ο ‘επαναστάτης Ιησούς’ της παράστασης ανατρέποντας το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του, ανατρέπει, (σύμφωνα με το σενάριο που έπλασε με τη φαντασία του ο σκηνοθέτης), τους ηθικούς κώδικες, όπως οι ανατρεπτικοί χίπηδες της εποχής που γράφηκε το μιούζικαλ. Όπως δηλαδή οι χίπηδες δεν είχαν ηθικές αναστολές, έτσι και ο Ιησούς παρουσιάζεται, ως ένας από αυτούς, ο οποίος κυριαρχείται από ανθρώπινα πάθη και ικανοποιεί τα ταπεινά του ορμέμφυτα. Φέρεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την Μαρία τη Μαγδαληνή».

Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι ένας αιρεσιάρχης έφτασε σε τέτοιο σημείο πνευματικής αλλοτριώσεως, ώστε να επαινεί και να επιδοκιμάζει μια τέτοιου είδους εμετική θεατρική παράσταση που προκαλεί την αηδία, τη φρίκη και τον αποτροπιασμό του πιστού λαού του Θεού. Και τούτο διότι όπως μας διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες, η έκπτωση στην αίρεση, αφαιρεί την Χάρη του Θεού, με αποτέλεσμα να σκοτίζεται ο άνθρωπος, και να τυφλώνεται πνευματικά. Εξ’ αιτίας της πνευματικής του τυφλώσεως, αδυνατεί πλέον να διακρίνει αυτά που και ένας απλός πιστός, χωρίς ιδιαίτερο θείο φωτισμό, μπορεί να διακρίνει.

Βαδίζει ψηλαφητά μέσα σ’ ένα πυκνό σκοτάδι πλάνης, έτσι ώστε κραυγαλέες περιπτώσεις διαστροφής της ιστορικής πραγματικότητος, να μη γίνονται αντιληπτές. Και όταν ακόμα ολοφάνερα διακωμωδείται και εμπαίζεται το πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου μας, όπως εδώ στην προκειμένη περίπτωση, ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση, ο σκοτισμένος νους του αιρετικού δεν «βλέπει» τίποτε το κακό και αξιοκατάκριτο. Ούτε φυσικά είναι σε θέση να λάβει υπ’ όψη του τις αντιδράσεις εκατομμυρίων χριστιανών σε όλο τον κόσμο, και το τεράστιο σκάνδαλο που προκαλεί με την συμπεριφορά του.

Περαίνοντας, εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας για το νέο αυτό σοβαρό ολίσθημα του κ. Φραγκίσκου, αν το δημοσίευμα είναι αληθινό. Αν δεν υπάρξει διάψευση από το Βατικανό και καταδίκη του βλάσφημου μιούζικαλ, αυτό θα σημαίνει πως η κατάπτωση του Παπισμού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Οπότε θα έχουμε μια ακόμη επιβεβαίωση και ένα ακόμη ισχυρό τεκμήριο, ότι ο «αλάθητος» ηγέτης του, πιστεύει σε έναν άλλο «Χριστό» και όχι στον ενανθρωπήσαντα Υιό και Λόγο του Θεού. 

Σε έναν θλιβερό και εμπαθή άνθρωπο του οποίου η δόξα και το έργο τελείωσε επάνω στο Γολγοθά. Φαίνεται επίσης ότι η παγκόσμια εξουσία του Πάπα δεν περιορίζεται απλώς στο να είναι ο Βικάριος του Χριστού πάνω στη γη, αλλά επεκτείνεται ακόμη περισσότερο. Τώρα πλέον έχει την εξουσία να αντικαθιστά τον αληθινό Χριστό κατά βούληση με ένα άλλο «Χριστό», κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κόσμου!!! Φυσικά δεν τρέφουμε αφελείς ψευδαισθήσεις και δεν περιμένουμε ότι οι εκ των «Ορθοδόξων» θιασώτες του Οικουμενισμού, οι οποίοι θεωρούν τον κ. Φραγκίσκο «αγιώτατο Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης» και συμπροσεύχονται μαζί του, να έχουν τη στοιχειώδη πνευματική ευαισθησία και διάκριση, να ελέγξουν τον «Ρωμαίο Ποντίφικα» και να καταδικάσουν την επίσκεψη του στην βλάσφημη παράσταση και την «ευλογία» του στους συντελεστές της! Πως να περιμένουμε κάτι τέτοιο, αφού η αρρώστια της αιρέσεως και ο εξ’ αυτής επακόλουθος σκοτισμός του νοός έχει πλήξει και αυτούς τους ιδίους;

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών. 
*** 

σ.σ. Στο INSTAGRAM ο Τed Neely [Τεντ Νίλι] σχολιάζει την συνάντησή που είχε με τον πάπα στο Βατικανό και παραθέτει βίντεο.
«tedneeleyPART 2: #JesusChristSuperstar meets the Pope! I’m forever grateful for this blessed experience! Watch our special moments with Papa Francesco @franciscus at the Vatican and my interview with RAI Tg2 News @instarai2 here!» 


ΑΒΕΡΩΦ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.