Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιανουαρίου 2019

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ “ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙ” ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Την Μακεδονία μας την προστατεύει η Παναγιά

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Είναι πανθομολογούμενο, ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας θρασύς, προκλητικός, ανεκδιήγητος και ανιστόρητος πολιτικός! Ο οποίος μονίμως στρουθοκαμηλίζει, αρνούμενος να δει την πραγματικότητα στο ζήτημα της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών! Αφού, ντε και καλά προσπαθεί να μας πείσει ότι η εν λόγω συμφωνία είναι ωφέλιμη για τα ελληνικά, Εθνικά συμφέροντα! Παρ΄ ότι το σύνολο του ελληνικού λαού είναι επαναστατημένο για την παραχώρηση του ονόματος, της εθνότητας και της γλώσσας της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Μια πανεθνική αντίδραση του λαού μας που εκφράζεται με ποικίλους τρόπους καθημερινά! Όπως με τα δυο πανεθνικά συλλαλητήρια του περασμένου έτους στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα! Με την αντίδραση της μαθητικής μας νεολαίας και την κατάληψη δεκάδων – εκατοντάδων σχολείων σε όλη την Επικράτεια, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, όπου φοιτούν ελληνόπουλα, που αντιδρούν στην παραχώρηση της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Με την γενικευμένη αντίδραση όλων των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όλης της Υφηλίου, κλπ. κλπ.! 

Σύμμαχος του Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας… 

Από ότι λοιπόν φαίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επικοινωνεί πλέον με την πραγματικότητα! Ενδεχομένως να του δίνουν γενόσημα – ληγμένα φάρμακα και έχει πάθει παράκρουση! Γιατί δεν μπορώ αλλιώς να ερμηνεύσω το γεγονός, πως θεωρεί ακόμη ως εθνικά ωφέλιμη την προδοτική, την εμετική Συμφωνία των Πρεσπών! Από τη στιγμή που ο φίλος του Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ την καταπατάει καθημερινώς! Από τη στιγμή που σε κάθε ομιλία του, καταστρατηγεί ακόμη και το όνομα του κρατιδίου του, που συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του! Αφού καμιά αναφορά δεν γίνεται από μέρους του στη “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά στην “Μακεδονία”! Όταν πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες εκ μέρους των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ τρέχει τη διαδικασία έκδοσης 240 χιλιάδων διαβατηρίων – σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων – όπου αναγράφεται σκέτο το “Μακεδονία”! Όταν από όλες του τις δημόσιες δηλώσεις, ξεκάθαρα ξεχειλίζουν οι αλυτρωτικές βλέψεις και διεκδικήσεις του κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος! Κατά παράβαση των προβλεπομένων στην Συμφωνία των Πρεσπών!

Αλλά, αυτός ο τραγικός Έλληνας Πρωθυπουργός – ο χειρότερος που γνώρισε η Ελλάδα – στρουθοκαμηλίζει, όπως προείπα – θεωρεί ηλιθίους τους Έλληνες, όταν λέγει πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ως ωφέλιμη αυτή τη συμφωνία; Ποιον κοροϊδεύει άραγε; Ποιον θέλει να πείσει; Τον δυστυχή τον εαυτό του; Τον ελληνικό λαό, που προς το παρόν αρκείται σε μια γενική κατακραυγή; Το εσωκομματικό του ακροατήριο ή τον Πάνο Καμμένο και τους εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝΕΛ; 

Την Μακεδονία μας την προστατεύει η Παναγιά, οι νεκροί και οι μάρτυρες… 

Είχα βρεθεί, καλεσμένος, στην τριήμερη (21-23 Οκτωβρίου 2018) Συνδιάσκεψη στην Παλαιά Βουλή, που είχε οργανώσει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Σε αυτήν, μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων, μίλησε και η δικηγόρος κ. Αθηνά Κατσαφάδου! Είναι χρήσιμο να αναφέρω απόσπασμα αυτής της ομιλίας, από την αρχή της τοποθέτησής της! Μήπως κι έτσι αντιληφθούν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, το κακό που κάνουν στην Πατρίδα:

«Είναι σύνηθες στην γεωπολιτική και γεωστρατηγική ιδίως των ισχυρών κρατών να χρησιμοποιείται η ιστορία ως εργαλείο εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους. Αυτό τούτο έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει δραματική επικαιρότητα στις ημέρες μας. Η απαράδεκτη για τα ελληνικά συμφέροντα λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών, ακριβώς αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί. Την προώθηση και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών σχεδιασμών της Δύσης, δηλαδή της γερμανικής Ευρώπης και των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων. Από αυτήν την δήθεν συμφωνία απουσιάζουν τελείως τα ιερά και δίκαια του ελληνικού έθνους. Περιφρονήθηκαν. Αποσιωπήθηκαν. Διεγράφησαν. Ποδοπατήθηκαν από αυτούς που ουδέποτε τα πίστεψαν. Από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Η συμφωνία αυτή, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ενωμένος ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει. Και η αντίδραση αυτή θα είναι δυνατή, σκληρή, αποφασιστική. Την δημόσια περιουσία μας την ξεπουλάνε, την ιδιωτική την ξεπουλάνε, την ψυχή μας όμως δεν θα την πάρουνε. Για το όνομα της Μακεδονίας, δηλαδή την ψυχή μας, θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων. Αυτό δεν το έχουνε υπολογίσει. Με αυτό θα αναμετρηθούν. Γι΄ αυτό θα συντριβούν. Να είστε σίγουροι. Θα επέλθει η νέμεσις και μετά η κάθαρσις. Πάντα έτσι δεν γίνεται στα αρχαία, ματωμένα χώματά μας; Πάντα έτσι δεν πορευόμαστε; Πώς νομίζετε ότι αντέξαμε; Πώς νομίζετε ότι άντεξε η γη της Μακεδονίας μας; Την προστάτευε ο γενάρχης των Μακεδόνων ο Ηρακλής και ο Άη Δημήτρης. Την προστάτευε ο μύθος και ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και οι άγιοι γέροντες εκεί, εκεί ψηλά, στο περιβόλι της Αρτέμιδος, στο περιβόλι της Παναγιάς, το Άγιο Όρος. Την προστατεύουν οι νεκροί και οι μάρτυρες. Αυτοί που δεν πρόδωσαν, που δεν εξισλαμίστηκαν, που δεν υπέγραψαν καμιά συμφωνία. 

Είμαστε από καλή γενιά. Μη φοβάστε. Εκείνοι δεν πτοήθηκαν. Δεν φοβήθηκαν. Σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, αλλά δεν παραδόθηκαν. Εμείς, γιατί να φοβηθούμε; Λαός αποφασισμένος, ποτέ νικημένος δεν λέμε; Το μονοπάτι αυτό είναι παλιό, είναι ματωμένο, χιλιοπατημένο. Μας είναι γνώριμο. Είναι το μονοπάτι της ιστορίας. Είναι το μονοπάτι του πεπρωμένου μας. Είμαστε παλιά ράτσα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γιατί δώσανε το αίμα τους οι πρόγονοί μας; Έχουμε τα χνάρια τους. Θα πατήσουμε πάνω τους. Δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Θα ΄ναι και αυτοί μαζί μας. Πλάι μας. Θα μας συντροφεύουν. Αξίζει ο κόπος. Δεν νομίζετε;

Με την συμφωνία των Πρεσπών νομιμοποιείται η παραχάραξη και η πλαστογράφηση της ιστορίας μας. Δηλαδή, αλλοιώνεται ο λόγος για τον οποίο πέθαναν οι παππούδες μας και οι παππούδες των παππούδων μας. Εδώ, η αποκατάσταση πρέπει να είναι απόλυτη. Άλλωστε, οι πεθαμένοι ζουν όσο τους θυμόμαστε. Γιατί, τι θα είμαστε χωρίς μνήμη; Τους έχουμε ανάγκη. Είναι οι ρίζες μας. Υπάρχει δέντρο χωρίς ρίζες;…»!

Καταθέστε τις βουλευτικές σας έδρες…

Ωστόσο παρά τις αντιδράσεις όλου του ελληνικού λαού, αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας – αφού ο ελληνικός λαός δεν τους στηρίζει πλέον - αντέχει! Αντέχει, γιατί εκτός της συμπαγούς κοινοβουλευτικής ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ, των νέο-κομμουνιστών και των άθεων, έχουν τη στήριξη δουλικών εργαλείων - γυρολόγων του πολιτικού Συστήματος. Βουλευτών, των κατ΄ όνομα και μόνο, “Ανεξάρτητων Ελλήνων” οι οποίοι είναι πρόθυμοι και έχουν εκδηλώσει την επιθυμία της ψηφίσεως της εμετικής – προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή των Ελλήνων! Όπως την ίδια τάση, εκδηλώνει και η Κ.Ο. του διεθνιστικού κόμματος του “Ποταμιού”!

Έτσι, μην μας φανεί διόλου παράξενο, όταν έλθει στη Βουλή για ψήφιση η εμετική – προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστεί από 155-157 βουλευτές!

Θα ψηφιστεί, γιατί υπάρχει μια ανίκανη Κ.Ο. αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί να κάνει αυτό που επιβάλλει το χρέος προς την Πατρίδα. Η αποχώρησή της από τη Βουλή με την κατάθεση των βουλευτικών εδρών των μελών της! Για να ακολουθήσουν ενδεχομένως τα κόμματα, της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της “Ενώσεως Κεντρώων” και της “Χρυσής Αυγής”!

Αυτή είναι η μόνη πατριωτική στάση, όσων θέλουν να λέγονται πατριώτες!

Αν επιτρέψουν να έλθει στη Βουλή προς ψήφιση η εμετική – προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και την καταψηφίσουν, είναι το ίδιο προδοτική πράξη και απόφαση προς τα εθνικά μας συμφέροντα! 

Τι κρύβει η “συνταξιοδότηση” Τσίπρα από Τσακαλώτο…

Αλλά, παρά την ευφορία που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με τις τελευταίες εξελίξεις και όπως όλα δείχνουν η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, έρχεται ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με δηλώσεις του, για να ταράξει τα ήρεμα κομματικά νερά:
«Δεν είμαι δελφίνος, ούτε βαρόνος. Αυτός που θα διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα, όταν έρθει η ώρα, θα πρέπει να προέρχεται από τη νεότερη γενιά, αυτό είναι το σωστό…»! 

Δηλαδή, τι ακριβώς μας λέει ο Υπουργός, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αναθέτει το βαρύ οικονομικό φορτίο του νέου δόγματος “Τσοβόλα δώστα όλα”, προκειμένου να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου τις εκλογές; 

Του Υπουργού, που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως “έφαγε” τον Βαρουφάκη και ηγείται “της κίνησης των 53” (που αντιτίθενται στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την περισσότερο συλλογική λειτουργία του κόμματος)!

Μίλησε λοιπόν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, όταν βέβαια έλθει η ώρα! Δηλαδή μίλησε για το τι θα συμβεί μετά από δέκα χρόνια; Και μίλησε τώρα; Γιατί;
Αφού ο Αλέξης Τσίπρας είναι νεότατος για πολιτικός αρχηγός και μια πιθανή εκλογική του ήττα δεν θα σημάνει ντε και καλά, και την πολιτική του συνταξιοδότηση, όπως σήμανε για τους προκατόχους του – λόγω και ηλικίας – Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά!

Έτσι, είναι πολύ περίεργη η δήλωση αυτή του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ετούτη εδώ την ώρα! Τι μηνύματα στέλνει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ; 
Ο θυμόσοφος λαός μας λέγει: Κοντός ψαλμός αλληλούια…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.