Τελευταίες αναρτήσεις

10 Ιανουαρίου 2019

Τι έπρεπε να πράξει η κυβέρνηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, για να είναι αξιόπιστη

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, 
εκπαιδευτικού, συγγραφέα, ιδρυτικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Η κυβέρνηση αυτή και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και στο θέμα των μνημονίων κ.λπ, μας παραπλανά και εμπαίζει με τον πιο ασύστολο τρόπο. Αν πραγματικά είχε πρόθεση να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις, για να παραμείνουμε στο θέμα αυτό, μπορούσε κάλλιστα στα σχεδόν τέσσερα χρόνια παραμονής της στην εξουσία να πράξει τα ακόλουθα για να δείξει πράγματι ότι αυτά που λέει τα εννοεί. 

Πρώτον, να είχε προβεί σε ρηματική διακοίνωση μέσω της διπλωματικής οδού για όλες τις διεκδικήσεις, όπως έγινε από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ακυρώθηκε στην πράξη από τον ίδιο. 

Δεύτερον, θα έπρεπε να υλοποιήσει την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, που εκκρεμεί. 

Tρίτον να καταργήσει το άρθρο 923 του κώδικα πολιτικής δικονομίας που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης να εγκρίνει ή απορρίπτει τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Αν είναι δυνατόν, να παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο η εκτελεστική εξουσία στην δικαιοσύνη με τέτοιον τρόπο. 

Τέταρτον, να καταργήσει η ελληνική κυβέρνηση το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, που σκοπός του είναι να εξαγοράσει τους Μαρτυρικούς Δήμους και τα Χωριά και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση κατά την επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας Βάλτερ Στάινμαϊερ στις 12 Οκτωβρίου 2018, το οποίο σκοπό έχει να αλλοτριώσει την συνείδηση της νεολαίας, καθιστώντας την υποχείριο και υπηρέτη της γερμανικής πολιτικής.

Τίποτε δεν έπραξε η κυβέρνηση έως τώρα προς την κατεύθυνση αυτή, εκτός από υποσχέσεις, για να δώσει, όπως λένε, δείγματα γραφής ότι πράγματι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Η ώρα της κρίσης βασικά έρχεται με τον ερχομό της κυρίας «go back κυρία Μέρκελ» την γνωστής φράσης του πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσίπρα. Από το «go back κυρία Μέρκελ», στο «come back κυρία Μερκελ», αποδεικνύουν περίτρανα την διείσδυση της γερμανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην Ελλάδα, που την μεταβάλλει σε προτεκτοράτο των Γερμανών.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.