Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει τον εμπαιγμό των Σκοπιανών

Ο όρος «μακεδονικός λαός» παραμένει και μένει να διευκρινιστεί τι είδους λαός είμαστε εμείς, εδώ στη Μακεδονία. Το ένα λάθος φέρνει χειρότερα...

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, αλλά δεν έχω αμφιβολία πως με τον έναν ή άλλον τρόπο, αυτή η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί.

Το αποφάσισε η Δύση, με ενεργή ανάμιξη της Γερμανίας, τόσο ώστε οι αρχικές ενδείξεις για αντάλλαγμα στην υπογραφή της συμφωνίας από την Ελλάδα, να κλείσει η Μέρκελ τα μάτια στις παρασπονδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με τα συμφωνηθέντα να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, αποτελούν και βεβαιότητα στον γερμανικό Τύπο.

Η Handesblatt, αναφερόμενη στην επίσκεψη Μέρκελ, υπενθυμίζει ότι ο Α. Τσίπρας έχει επίσης προσεχώς και εκλογές. Και η καγκελάριος δεν βλέπει πια τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ως πολιτικό παρία αλλά ως πραγματιστή, λόγω και του συμβιβασμού που δρομολόγησε στο πλαίσιο της διαμάχης για το ονοματολογικό με τη γειτονική ΠΓΔΜ. Ο συμβιβασμός αυτός είναι που αναμένεται να ανοίξει στα Σκόπια την πόρτα για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γεγονότα από τα οποία η Δύση ελπίζει να επέλθει σταθεροποίηση στα ταραγμένα από διαμάχες Βαλκάνια.

Το ζήτημα είναι ότι οι τροπολογίες που έφερε ο Ζόραν Ζάεφ για αλλαγές στο σύνταγμα, έφεραν και τροπολογίες επί των αρχικών τροπολογιών, με όλα αυτά να δείχνουν αφενός την πλήρη απουσία απάλειψης του αλυτρωτισμού από την πολιτική των Σκοπίων, και αφετέρου την αδυναμία της κυβέρνησης της Ελλάδας να μη μπορεί να διορθώσει την κατάσταση ερχόμενη σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ και Γερμανία. Το ένα λάθος δηλαδή, της υπογραφής, φέρνει και άλλα χειρότερα.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο ηγέτης της "Συμμαχίας για τους Αλβανούς", Ζιγιαντίν Σέλα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους δήλωσαν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία. Θα υπάρξουν αλλαγές στο Προοίμιο του Συντάγματος κατόπιν αιτήματος του Σέλα. Τώρα, στο Προοίμιο που γινόταν αναφορά για μακεδονικό λαό, τώρα θα γραφεί «του μακεδονικού λαού, του αλβανικού λαού, μέρος του τουρκικού λαού και ούτω καθ’ εξής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στο σχετικό σημείο του Συντάγματος.

Επομένως, ο όρος "μακεδονικός λαός" παραμένει και μένει να διευκρινιστεί τι είδους λαός είμαστε εμείς, εδώ στην Μακεδονία. Επειδή, κάπου αντίκρυσα τον όρο οι "Έλληνες Μακεδόνες" χωρίς να λάβει υπόψη του αυτός που τον εξέφρασε, ότι δεν χρειάζονται διευκρίνιση οι Μακεδόνες, ότι είναι Έλληνες. Οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τι υπέγραψαν. Θα απαντούμε στην αλλοδαπή, ότι είμαστε Μακεδόνες από την Ελλάδα για να μας διακρίνουν από τους Σλάβους. Τέτοια αισχύνη.

Η άλλη σοβαρή αλυτρωτική αλλαγή, που έχει συμφωνήσει ο Ζόραν Ζάεφ, με τους Αλβανούς των Σκοπίων, αφορά την τροπολογία 36 του άρθρου 49 για την Διασπορά, για την οποία έχω γράψει πολλές φορές εδώ. Θα γραφεί τώρα «…Διασπορά του μακεδονικού λαού και των άλλων ομάδων-κοινοτήτων που ζουν στην χώρα...».

Η ιστοσελίδα lykavitos.gr, σχολιάζει επ’ αυτού, ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανατρέπει το επιχείρημα το οποίο επιστρατεύει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να πείσει τους "πρόθυμους" που θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού δήλωσε ότι η αναφορά σε εθνικότητα "Μακεδονική/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας" δεν προδικάζει την εθνότητα, αλλά επιδιώκει να καθησυχάσει τις ανησυχίες του Αλβανικού στοιχείου, ότι η παντελής έλλειψη αναφοράς αλβανικής ταυτότητας, στην "εθνικότητα" ήταν κίνηση που τους αφομοίωνε στο "μακεδονικό" στοιχείο.

Αυτή η δήλωση όμως ακριβώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των επικριτών της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς αποκαλύπτει ότι η διευκρινιστική επεξήγηση στην τροπολογία χρειάσθηκε όχι για να δηλωθεί προς την Ελλάδα ότι η αναφορά δεν παραπέμπει σε "μακεδονική εθνότητα", αλλά για να πείσει τους Αλβανούς ότι δεν επιδιώκεται η αφομοίωση της δικής τους ταυτότητας από την "Μακεδονική". 

Θα συνεχίσω, μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο αλβανοσλαβικό Κοινοβούλιο.

Ο Μακεδών 
VoriaShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.