18 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Η μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.α

Με αφορμή τις καταγγελίες στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματισμού βουλευτών στα Σκόπια, με χρήματα του Τζόρτζ Σόρος, προκειμένου να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά πίσω από τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου κατά Νίκου Κοτζιά σχετικά με μυστικά κονδύλια που διακινήθηκαν για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης και βουλευτών στα Σκόπια σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, η Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθούν αδικήματα που έχουν να κάνουν με δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα.

Ως στοιχεία για την βασιμότητα της μηνυτήριας αναφοράς, η Παμμακεδονική επικαλείται τις δημόσιες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, μετά την απομάκρυνσή του από το ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες ο Παν. Καμμένος τον κατήγγειλε για χρήση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από τον γνωστό επιχειρηματία Τζόρτζ Σόρρος, προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Επικαλούνται, επίσης, ανάρτηση του τέως Υπουργού Άμυνας στο twitter σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που απαιτούνταν για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στη Βουλή των Σκοπίων έλαβαν το ποσό των 2.000.000 ευρώ. Τέλος, αναφέρονται σε, επίσης, δημόσιες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Δημ. Καμμένου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση διευκρινήσεις για τις καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Με την αναφορά, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες Καμμένου κατά Κοτζιά για χρήση κονδυλίων για τον επηρεασμό των βουλευτών στα Σκόπια, διότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει αυτόματα είναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών. Προσθέτει, δε, ότι στην περίπτωση που οι καταγγελίες αποδειχθούν αβάσιμες, να εξεταστεί η διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του τέως Υπ. Εξωτερικών από τον Π. Καμμένο.

Ως μάρτυρες προτείνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πρώην υπουργού και καταγγελλόμενοι, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης καθώς και οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη και Γιώργος Σαχίνης, που πήραν τις σχετικές συνεντεύξεις από τον κ. Κοτζιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο  

ΣΧΕΤΙΚΑ  
Νομικές κινήσεις και επιστολές που σχετίζονται με την “συμφωνία των Πρεσπών”  
Τα Σκόπια δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες – Νομικά έωλη η εισαγωγή της συμφωνίας στη Βουλή 

JusticeForGreece



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.