Τελευταίες αναρτήσεις

31 Ιανουαρίου 2019

Διαπιστώσεις από το σκοπιανό ζήτημα και την συμφωνία των Πρεσπών

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Πολλά επιχειρήματα τέθηκαν τόσο από τα μακεδονικά σωματεία όσο και από αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες ενάντια στο “λάθος” που τελικά έκανε η “ελληνική” κυβέρνηση με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Όμως το αποτέλεσμα, δηλαδή το “λάθος” ήταν θέμα ορθότητας ή όχι των επιχειρημάτων ή κάτι άλλο; Χρειαζόταν δηλαδή κάποιος να επιχειρηματολογήσει για να αποδείξει το αυτονόητο; Υπήρχε περίπτωση να πειστεί η κυβέρνηση από επιχειρήματα και να μην προχωρούσε αρχικά στη σύναψη και μετέπειτα στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών; Σε καμιά περίπτωση.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το αν οι Σκοπιανοί είναι ή δεν είναι Μακεδόνες - που δεν είναι ή με το αν οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες - που ήταν, αλλά με την υλοποίηση των γεωπολιτικών και οικονομικών σχεδίων των δυτικών “συμμάχων” μας στην Βαλκανική χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια! Άρα δεν πρόκειται περί λάθους αλλά για ηθελημένη εκτελεστική ενέργεια.

Μήπως η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων και η υλοποίηση των σχεδίων των ισχυρών του κόσμου στην γειτονιά μας θα είναι επωφελείς για την πατρίδα μας; Όχι! Γιατί έχουμε πέντε ανοιχτά ζητήματα: ενιαία Μακεδονία, αυτόνομη Θράκη, μεγάλη Αλβανία, μοίρασμα του Αιγαίου, κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα έκτο που θα ανοίξει στην συνέχεια και που είναι η ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης.

Ειδικότερα το θέμα της διαμόρφωσης της νέας Βαλκανικής όπως κατ’ επανάληψη έχει γραφτεί, έχει αναλάβει να το υλοποιήσει ο Τζώρτζ Σόρος. Και αυτό δεν είναι συνωμοσιολογία. Οι χάρτες που κατά καιρούς εμφανίζονται και απεικονίζουν την ενιαία Μακεδονία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη φανερώνουν τον σχεδιασμό και διαμορφώνουν το έδαφος. Και οπωσδήποτε εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τις αλυτρωτικές επιδιώξεις ενός μικρού κρατιδίου και του συνονθυλεύματος λαού που το απαρτίζει. Όπως με απλό τρόπο λέει ο λαός “άλλοι είναι από πίσω”. Άρα χρησιμοποιήθηκε το θέμα του ονόματος για να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδιασμών. Και επειδή κάποιοι με ευκολία θα πουν ότι γίνομαι μάντης επερχόμενων κακών για την χώρα μας θα τονίσω ότι η πρόβλεψη είναι γνώρισμα των προνοητικών ανθρώπων και βασίζεται στην λογική ανάλυση. Αλλοίμονο στο κράτος που δεν προβλέπει και δεν σχεδιάζει για το μέλλον του.

Επομένως, μια κυβέρνηση που δεν πράττει σύμφωνα με το επωφελές για την χώρα μας αλλά με γνώμονα το συμφέρον ξένων χωρών δεν είναι μια ελληνική κυβέρνηση.

Όσο μια ξένη προς τα συμφέροντα της χώρας κυβέρνηση συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της δεν πρόκειται όχι μόνο η δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται πλέον η Ελλάδα από την συμφωνία των Πρεσπών να αμβλυνθεί αλλά στη συνέχεια και σε πιο επικίνδυνα μονοπάτια πρόκειται να βάλει την χώρα.

Πέρα από τους κινδύνους που συνεπάγονται για την χώρα τόσο από την συνεχιζόμενη διακυβέρνηση της σημερινής ενδοτικής κυβέρνησης όσο και από την πρακτική που εφαρμόζει το υπόλοιπο υποταγμένο εγχώριο πολιτικό σύστημα εξουσίας, επιπλέον η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια οικονομική παγίδα ελεγχόμενου θανάτου από την οποία είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ξεφύγει. Και η κατάσταση είναι χειρότερη γιατί το οικονομικό θέμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το γεωπολιτικό.

Όπως ακριβώς η ζωή του ασθενή, που έχουν πάθει σημαντικές ζημιές τα όργανά του, κρατιέται από τα μηχανήματα έτσι και η οικονομία της Ελλάδας δεν καταρρέει διότι στηρίζεται στις παρεμβάσεις των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων (Θεσμών). Αυτοί γνωρίζουν άριστα τα οικονομικά στοιχεία της χώρας και φροντίζουν να μας δίνουν μόνο τον οικονομικό αέρα που χρειαζόμαστε για να ξεψυχήσουμε σιγά - σιγά από μόνοι μας και να μην υπάρξει η παραμικρή αντίσταση. Φρόντισαν να δώσουν το “οικονομικό μαξιλαράκι” στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον διευκολύνουν με κάθε οικονομικό και πολιτικό τρόπο για να φτάσει ως το τέλος της θητείας του προκειμένου να συνεχίσει να υλοποιεί τα γεωπολιτικά τους σχέδια. 

Οι δανειστές δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει ολοκληρωτικά αλλά και ούτε να αναπνεύσει. Έχουν πολλά μέσα και τρόπους για να το πετύχουν αυτό πώς π.χ. με ένα νέο κούρεμα με ανταλλάγματα φυσικά, που θα προταθεί στην νέα κυβέρνηση η οποία θα προκύψει μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Και έχουν αυτήν την δύναμη γιατί δανειστές, αξιολογητές, επενδυτές και διαχειριστές είναι τα ίδια πρόσωπα. Αυτοί αξιολογούν τις οικονομίες, εκδίδουν τα ομόλογα, ρυθμίζουν τα επιτόκια και βρίσκουν τους αγοραστές. Και επιπλέον το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ταυτόσημο με το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας που υλοποιεί τα γεωπολιτικά και οικονομικά του σχέδια στην περιοχή μας.

Αν βρεθεί μια κυβέρνηση που θα αντισταθεί, αμέσως θα αποσυνδέσουν τα μηχανήματα από τον “ασθενή”.

Επίσης το διεθνές σύστημα εξουσίας φροντίζει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους λαούς. Γνωρίζει ότι η υλοποίηση των σχεδίων του, παρά την διαμόρφωση του εδάφους που προηγείται μέσα από την κατάλληλη προπαγάνδα, θα δημιουργήσει αντιδράσεις από μια μεριά ανθρώπων που και γνώσεις έχουν αλλά δεν είναι και πνευματικά νεκροί. Έτσι φροντίζει να συμμετέχει με τους δικούς του ανθρώπους σ’ αυτές τις αντιδράσεις ούτως ώστε και να περιορίσει τους κραδασμούς που θα δημιουργηθούν αλλά και να τις εκμεταλλευτεί για την ανάδειξη νέων ελεγχόμενων στελεχών.

Ως γνήσιος αντιμνημονιακός, έβλεπα ότι κάτι “δεν πήγαινε καλά” με όλους αυτούς που παρίσταναν τους μπροστάρηδες του αντιμνημονιακού αγώνα. Και επαληθεύτηκα διότι όταν με τη σειρά τους ανήλθαν στην εξουσία έγιναν χειρότεροι από τους μνημονιακούς.

Σήμερα διαπιστώνω την επανάληψη του ίδιου έργου, με ένα εξίσου σημαντικό θέμα, το σκοπιανό. Ενώ όπως ανωτέρω περιγράψαμε το θέμα υλοποιήθηκε κατ΄ υπόδειξη και για την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων από την άλλη μεριά τα ίδια αυτά συμφέροντα εκμεταλλεύονται το ίδιο γεγονός για να βγάλουν μια νέα σειρά ελεγχόμενων απ’ αυτούς μακεδονομάχων ηγετών. Δεν αναφέρομαι στον απλό και αγαθό ελληνικό λαό που έτρεξε και αγωνίστηκε για την Μακεδονία μας αλλά για κάποιους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα του ονόματος για να δημιουργήσουν νέες πολιτικές καταστάσεις και για τους οποίους διαπιστώνει κάθε αντικειμενικός παρατηρητής ότι κάτι “δεν πάει καλά”.

Το καλό στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι το σύστημα εξουσίας έχει ξεμείνει από πρωτοκλασάτα στελέχη. Του έχουν απομείνει μόνο “δευτεράντζες” γι’ αυτό και ο σχεδιασμός του όσον αφορά το τελευταίο ζήτημα ακόμα δεν του βγαίνει όπως αυτό θέλει.

Ο ελληνικός λαός είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να αρχίσει να σκέφτεται ένα κλικ πιο γρήγορα από το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας εάν θέλει να το κερδίσει και να σωθεί. Πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο αλλά όχι εντελώς ακατόρθωτο. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος 
ΟικονομολόγοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.