Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιανουαρίου 2019

Εξοχικότατη κυρία Μέρκελ

Ανοιχτή επιστολή στην καγκελάριο της Γερμανίας, που έρχεται εδώ για να δει αν εκτελείται καλά η βασική «παραγγελιά» της

Του Παναγιώτη Λιάκου

Ο τίτλος του παρόντος είναι εμπνευσμένος (και ελαφρά παραφρασμένος) από την -ιστορικής πλέον αξίας- ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο Θάνος Τζήμερος στην Ανγκελα Μέρκελ τον Οκτώβριο του 2011, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα “να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα”. Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Ελληνες, σας είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε».

Σήμερα, το «εξοχότατη» έχει μεταλλαχθεί σε «εξοχικότατη», διότι ο πρώτος συνειρμός που έρχεται με το άκουσμα της λέξεως «Μέρκελ» είναι μια μερίδα εξοχικό, όχι εξοχότητες και άλλες φιοριτούρες. Είναι καιρός, άλλωστε, να μπούμε στο «ψητό».

Εξοχικότατη κυρία Μέρκελ, ακόμα και οι αλλήθωροι κάστορες με νοητική υστέρηση έχουν καταλάβει ότι ήρθατε εδώ για να επιθεωρήσετε τα γκαρσόνια σας και να μεριμνήσετε ώστε να εκτελέσουν τη βασική παραγγελιά σας: να προσφέρουν τη Μακεδονία στα πιάτα όλων των ξένων που τη λιμπίζονται και η Ελλάδα να μείνει με τον λογαριασμό. Να ξέρετε ότι, όσο και να σας κόστισε αυτή η μεθόδευση, δεν θα ευδοκιμήσει, και τα ευρώ σας, που παραμένουν μάρκα με ευρωπαϊκό φερετζέ, θα πάνε στον κουβά. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια ιδέα και μια υλική πραγματικότητα που φέρει τη σφραγίδα του αίματος ηρώων και δεν πρόκειται να χαθεί επειδή προσπαθείτε να τη μουτζουρώσετε με μελάνια τα οποία χύνουν, σαν δηλητήριο, οι ακριβοί στιλογράφοι που βαστούν ροδαλά, ιδρωμένα, λερωμένα απ' το χρήμα χεράκια προδοτών.

Εξοχικότατη κυρία Μέρκελ, και στο Μακεδονικό πάλι θα χάσετε, διότι σε όλες τις ερωτικές υποθέσεις (και τα ζητήματα της πατρίδας είναι κυρίως ερωτικά - εξ ου και η σφοδρότητα των συναισθημάτων) το «κορίτσι» το κερδίζει εκείνος που είναι πιο κοντά. Και οι Ελληνες δεν είναι μόνο «κοντά» στη Μακεδονία, είναι η ίδια η Μακεδονία. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα της, τα οστά των προγόνων μας αναπαύονται εντός της και ο νους μας ταξιδεύει στους αιθέρες της. Θα ηττηθείτε, εξοχικότατη, και χαραμίζετε τα λεφτουδάκια σας - το μόνο που διαθέτετε, άλλωστε, μαζί με τον ιοβόλο δόλο σας.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.