15 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Όλα τελικά είναι προσχεδιασμένα. Πώς άλλωστε εμείς στην Ελεύθερη Ώρα γνωρίζαμε (σ.σ. βλέπε πρωτοσέλιδο Ε.Ω της 27ης Δεκεμβρίου 2018) ότι επόμενος ΥΠΕΘΑ μετά την παραίτηση Πάνου Καμμένου θα ήταν ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης; Αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στις ΗΠΑ;

Στο ίδιο πλαίσιο προσυνεννόησης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εντάσσονταν και οι διάφοροι τσαμπουκάδες του Πάνου Καμμένου, περί αποχωρήσεως από τη Βουλή του ιδίου και του κόμματός του, όταν θα ερχόταν στο ελληνικό Κοινοβούλιο η εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!

Αφού, η διαβεβαίωση που δινόταν στον Πάνο Καμμένο, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, ήταν πως αυτή η διαδικασία ψηφίσεως θα ερχόταν προς ψήφιση τον Μάρτιο και θα εξασφαλιζόταν η επιτυχής έκβαση της ψηφοφορίας από βουλευτές του Ποταμιού και κάποιους “κουκουλοφόρους” δεξιούληδες! 

Όμως, δεν γνώριζε ο Πάνος Καμμένος, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως γνήσιος κομμουνιστής είναι ιδιαίτερα δολοπλόκος και είχε ξεκινήσει το άδειασμα του αρχηγού των ΑΝΕΛ, προσεγγίζοντας βουλευτές του κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” και υπουργών της κυβερνήσεως, στελέχη των ΑΝΕΛ που κατέλαβαν υπουργική θέση καθ΄ υπόδειξη του Πάνου Καμμένου! 
Έτσι, προήλθε η ξαφνική αλλαγή πολιτικών δεδομένων για τον Πάνο Καμμένο και η Κυριακάτικη παραίτησή του από την κυβέρνηση!

Μια ηχηρή παραίτηση, η οποία συνοδεύτηκε από σκληρή ρητορική προς τον Πρωθυπουργό, που δεν θα υπήρχε εάν εκτελείτο η “άτυπη συμφωνία” των δυο πολιτικών αρχηγών μέχρι τέλους!
Αυτό καταδεικνύει η “φυγή” Καμμένου από την κυβέρνηση με την εξαπόλυση ρουκετών κατά του Πρωθυπουργού:
«Θα πολεμήσω εντός και εκτός της Βουλής και από όπου αλλού τη Συμφωνία των Πρεσπών! Πρέπει να περάσει με 180+ βουλευτές από τη Βουλή των Ελλήνων αλλιώς είναι αντισυνταγματική! Θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα»! 

Πατριωτικές θέσεις, που ξαφνικά θυμήθηκε ο Πάνος Καμμένος να διακηρύξει, βλέποντας ότι δεν βρίσκει την ψήφο του στο λαό και ότι ο Αλέξης Τσίπρας του άλωσε το κόμμα του, αφήνοντάς τον εντελώς γυμνό! 

Εκλογές τον Μάρτιο;

Όλη λοιπόν η ειδησεογραφία των ΜΜΕ μετά την παραίτηση Καμμένου, κινείται γύρω από τη σφαίρα του αν θα βρεθούν εκείνοι οι “καλοθελητές” που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, ώστε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2019 να έχει ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών! 

Όμως σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε, μια επικυρωμένη Συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων, κολοβή και έωλη! Μια επικυρωμένη Συμφωνία που δεν θα έχει ψηφίσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και εν δυνάμει επόμενη κυβέρνηση! Δηλαδή η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! 

Το θέλει αυτό η επικυρίαρχη της Ελλάδος Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ; Η οποία, ως πρώτος παίχτης στο γεωπολιτικό – γεωστρατηγικό παιχνίδι της Βαλκανικής κινεί τα νήματα της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία; Πού οραματίζεται την Μεγάλη Ενιαία Μακεδονία, ως γερμανικό προτεκτοράτο; Από τη στιγμή που στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να εισέλθει η πΓΔΜ με οποιοδήποτε άλλο όνομα εκτός του ονόματος της Μακεδονίας;

Και μου δημιούργησε πολύ μεγάλο προβληματισμό και σκέψη, ο προ ημερών ερχομός της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, αφού ήταν σίγουρο ότι οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων της Συμφωνίας θα πέρναγαν από το Σκοπιανό Κοινοβούλιο, καθώς επίσης και από το ελληνικό, με τον άλφα ή βήτα τρόπο και έτσι δεν ήταν απαραίτητη η εδώ παρουσία της!

Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται η πληροφορία που έλαβα και σας την καταθέτω, γνωρίζοντας ότι αποτελεί υψηλότατο ρίσκο! 
Η Άγκελα Μέρκελ θέλει μια Συμφωνία που να έχει γίνει αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος της Βουλής των Ελλήνων! Τότε και μόνο εξυπηρετούνται απόλυτα τα σχέδια της Γερμανίας για την μελλοντική δημιουργία της Μεγάλης Ενιαίας Μακεδονίας! 
Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό;

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και η χώρα οδηγείται σε εκλογές!
Σε αυτές η ΝΔ θα είναι – όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν – το πρώτο κόμμα! Είτε με αυτοδυναμία, είτε με συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ και “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” της κ. Φώφης Γεννηματά! 
Που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, για την παράδοση της εθνότητας και της γλώσσας, όχι όμως και της διπλής ονομασίας στο οριστικό όνομα της γείτονας χώρας των Σκοπίων! Μια θέση διατυπωμένη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες!

Σε αυτήν την περίπτωση, ο καθ΄ όλα γερμανοκρατούμενος Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ θα επαναπροσδιορίσει – παίρνοντας την εντολή από τη Βουλή της χώρας του – τη Συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της εθνότητας και της γλώσσας! Αφού τη Γερμανία δεν την ενδιαφέρει ποια εθνότητα και ποια γλώσσα θα αναγνωρίσει για τα Σκόπια η διεθνής Κοινότητα! Την ενδιαφέρει μόνο το ΟΝΟΜΑ! Στο οποίο να υπάρχει η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! 

Έτσι, η νέα Συμφωνία θα περιλαμβάνει μόνο την απόδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας προς τα Σκόπια! Απόφαση που δεν θα βρει αντίθετους, τη ΝΔ ή και την “Δημοκρατική Συμπαράταξη”! Βεβαίως και τον ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση! 

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο περνάει η απόδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στα Σκόπια με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων! 
Εάν δε, επικρατήσει αυτό το σενάριο, που μας δόθηκε ως πληροφορία από μεριά Αμερικής, εκλογές θα έχουμε 17 ή 24 Μαρτίου 2019!
Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.