12 Ιανουαρίου 2019

Τα τρία ΟΧΙ της Εθνικής Αξιοπρέπειας

Για τον πολιτικό μας κόσμο και για όλους τους υπεύθυνους Έλληνες πολίτες έφθασε η ώρα των κρισίμων επιλογών. Θα επιλέξουμε την εθνική ταπείνωση, την ηττοπάθεια και τη διάλυση της εθνικής μας ταυτότητας ή θα αγωνισθούμε για να προχωρήσει ο Ελληνισμός με το κεφάλι ψηλά σε μία δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη και για την Ανθρωπότητα;

Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Καλούμαστε και σήμερα να πούμε τρία ξεκάθαρα ΟΧΙ για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας, την Παράδοσή μας και την Αξιοπρέπειά μας. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία Ελλάδα με ταυτότητα και αξίες. 

1. ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για μία Συμφωνία, η οποία παραχωρεί το όνομα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας σε ένα λαό πολυεθνικής συνθέσεως, ο οποίος έμαθε να διεκδικεί τη μακεδονική ταυτότητα υπό την πίεση της κομμουνιστικής προπαγάνδας του καθεστώτος Τίτο. Και ας μην κρύβονται οι υποστηρικτές της Συμφωνίας πίσω από διφορούμενες ορολογίες, όπως η λέξη nationality του αγγλικού κειμένου, την οποία θέλουν να ερμηνεύσουν ως «υπηκοότητα». Όποιος διαβάσει το άρθρο 7 της Συμφωνίας θα δει ότι παραχωρούμε στον λαό και στην κυβέρνηση των Σκοπίων το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους όρους Μακεδονία και Μακεδονικός για κάθε χρήση που αφορά γλώσσα, κληρονομιά, πολιτισμό. Αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά έθνους και όχι υπηκοότητας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Ελλάς κινδυνεύει να αναγνωρίσει έθνος «Μακεδονικό», με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια εμείς οι Μακεδόνες που γεννηθήκαμε στη Βόρειο Ελλάδα (όπως εγώ) να χάσουμε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.

2. ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την οποία επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Συνταγματικής Αναθεωρήσεως. Η Ορθοδοξία αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, όπως παραδέχονται ακόμη και ξένοι μελετητές. Ο αείμνηστος Βρετανός Βυζαντινολόγος Σερ Στήβεν Ράνσιμαν έγραψε: «Κατά τα μαύρα χρόνια της δουλείας η Ορθοδοξία ήταν η δύναμη που διέσωσε τον Ελληνισμό. Αλλά και χωρίς την πνευματική ικμάδα του Ελληνισμού η ίδια η Ορθοδοξία θα είχε μαραζώσει». Το Προοίμιο του Συντάγματος που αναφέρεται στην Αγία Τριάδα και ο όρος «επικρατούσα θρησκεία» εκφράζουν τα ιδανικά και τη βούληση των αγωνιστών και των μελών των Εθνικών Συνελεύσεων του 1821. Ας μην επιδείξουμε ασέβεια προς τους ιδρυτές του Νέου Ελληνικού Κράτους, το οποίο αποτελεί έναν κρίκο στη διαχρονική ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Η επιμονή στη ρήτρα περί ουδετερόθρησκου κράτους είναι αδικαιολόγητη. Το άρθρο 13 του ισχύοντος Συντάγματος κατοχυρώνει την ελευθερία της θρησκευτικής συνειδήσεως, η οποία είναι νομικά ισχυρότερη από την ανεξιθρησκεία. 

3. ΟΧΙ στην διαστρέβλωση και στην παρερμηνεία της Ιστορίας μας. Η κυβερνώσα Αριστερά προσπαθεί να επιβάλει στα σχολεία νέα ύλη και νέα ερμηνεία της Ιστορίας με υλιστικό και διεθνιστικό πνεύμα. Αγνοεί ή συρρικνώνει τα μεγάλα εθνικά επιτεύγματα και αμφισβητεί τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού. Παραλλήλως ακούμε από προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι «δεν υπέστησαν Γενοκτονία οι Πόντιοι» και άλλα παρόμοια. Καθώς πλησιάζει σε δύο χρόνια η επέτειος των 200 ετών από τη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση και ενώ ήδη έχουμε εισέλθει στο έτος 2019, το οποίο σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής, ας σεβασθούμε την ιστορική αλήθεια και ας τιμήσουμε με γόνιμο προβληματισμό και με σεμνότητα τους ήρωες και τους μάρτυρες του Έθνους μας. Λαός, ο οποίος λησμονεί τις γενοκτονίες και υποδουλώσεις, τις οποίες υπέστη, είναι καταδικασμένος να υποστεί τα ίδια και χειρότερα. Θα μιλήσουμε βεβαίως στα παιδιά μας και για τα δικά μας λάθη όπως είναι η διχόνοια, την οποία στηλιτεύει ο Διονύσιος Σολωμός στον Εθνικό μας Ύμνο.

Είναι η ώρα των τριών ΟΧΙ. Ας μείνουμε πιστοί στην Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά μας, στο δημοκρατικό πνεύμα, το οποίο σε αυτά εδώ τα χώματα γεννήθηκε, και στις αξίες του Οικουμενικού Ελληνισμού, οι οποίες μάς διδάσκουν τον σεβασμό σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως καταγωγής. Μπορούμε και πρέπει να πούμε τα τρία ΟΧΙ που διαφυλάσσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια. Έτσι θα αποφύγουμε τα δύο άκρα: Αφ’ ενός μεν τον ρατσισμό και την εθνική αλαζονεία και αφ’ ετέρου την εθνική μειονεξία και την αποδόμηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. 

Όλοι κρινόμαστε για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε απέναντι στα κρίσιμα ερωτήματα. Και όπως έγραψε ο Κωστής Παλαμάς: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ΄ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί»! 

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας είναι Πολιτικός Επιστήμων


πηγή



Share

3 σχόλια:

Dimitris D είπε...

4. ΟΧΙ στην συμφωνία μετανάστευσης του ΟΗΕ.

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Το δεύτερο ΟΧΙ, έχει να αντιμετωπίσει μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ (ΜΑΜΩΝΑ) και όχι μόνο έναν "αριστερό" εγκληματία (εν μέσω γενικότερης αριστερής υποταγής στον "τι κι αν είναι Κατοχικός" Αντι-προσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό).
Η αντιμετώπιση της ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ θέλει επιλογή ΠΙΣΤΗΣ, δηλαδή, "αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν" (εντολή ομοία τη πρώτη και όχι παρακατιανή), προϋποθέτουσα "απεταξάμην τον Μαμωνά=ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ.
Τα περί αριστεροδεξιών πολιτευτικών ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ, αφορούν τους αριστεροδεξιούς πολιτευόμενους και όχι τον λαϊκό και πατριωτικό ΠΟΝΟ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνώ και με τα δυο σχόλια....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.