Τελευταίες αναρτήσεις

27 Ιανουαρίου 2019

Ελλάδα: καταφύγιο αναρχικών

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 


Η Ελλάδα εδώ και καιρό έχει χαρακτηριστεί ως σημείο-καταφύγιο αριστερών αναρχικών από την EUROPOL (Σχετική έκθεση τον Ιούνιο του 2018). Μάλιστα έχει σημειωθεί πως το 2017 μόνο, πάνω από 250 σημεία καταλήψεων και «αυτοδιαχείρισης» είχαν διαμορφωθεί μέσα στην Αττική. Σε όλα αυτά, οι μετέχοντες αποτελούνταν κυρίως από αναρχικούς αλλά υπήρξαν και «επισκέπτες» από το εξωτερικό που με ευκολία είχαν είσοδο από τα σύνορα μας, παρ’ όλο που είχαν μητρώο και η ΕΛΑΣ το γνώριζε. (Σχετικό δημοσίευμα το καλοκαίρι του 2015 και του 2018 στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) 

Το απαύγασμα όμως όλων των παραπάνω είναι η συγκέντρωση-κάλεσμα όλων των αναρχικών της Ευρώπης στις 25/1/2019 να συζητήσουν με τους δικούς μας που πλέον κάνουν και εξαγωγή ιδεών σε εκδήλωση στο ΗΒ, ενώ υπάρχουν και σημεία αναφοράς για διάφορα δίκτυα τους σε πολλές σελίδες (δεν τις δημοσιεύουμε για να μην κάνουμε και διαφήμιση- υπάρχουν όμως στο αρχείο μας)

Όπως είναι κατανοητό πλέον, η Ελλάδα ανεπίσημα θεωρείται στο εξωτερικό από πλευράς ασφαλείας FAILED STATE. Το αυξανόμενο κύμα τρομοκρατίας και εξτρεμισμού σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη αίσθηση ανασφάλειας για τους πολίτες έχει ήδη αποτυπωθεί σε διάφορες εκθέσεις medium level από low level για θέματα τρομοκρατίας καθώς και εκθέσεις αύξησης παρανόμων δραστηριότητων για οργανωμένο έγκλημα.

Σε όλα αυτά λοιπόν, το μόνο που αντιπαραθέτει η κυβέρνηση από το 2015 και ύστερα, είναι μια εμμονική ερμηνεία αριθμών που δήθεν δείχνουν μείωση των παραπάνω, κάτι που προφανώς και δεν ισχύει ειδικά αν κάποιος μελετήσει την διασπορά αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, έχει ιδιαίτερη σημασία να ειπωθεί πώς κύκλοι ακραίων στοιχείων κάνουν ένα έμμεσο λαθρεμπόριο όπου λαμβάνουν ενοίκια για χώρους υπό κατάληψη για να στεγάσουν παράνομους μετανάστες (βλ. ξενοδοχείο CITY PLAZA και σχετική υπόθεση), ενώ δεν πάνε πίσω και υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών που συσχετίζονται με αυτούς τους ακραίους χώρους (βλ. Πυρήνες της Φωτιάς).

Σύμφωνα, μάλιστα, με υπηρεσίες του εξωτερικού, ήδη αποτυπώνεται σαν πρόσθετη εικόνα, το στοιχείο πώς αυτά τα ακραία κυκλώματα αναρχικών προσπαθούν να οργανωθούν σε εκπαίδευση και εξοπλισμό, είτε μέσα από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, είτε ακόμα και με αποστολές κάποιων σε εμπόλεμες περιοχές που μετέπειτα θα έρθουν εδώ ως «εκπαιδευτές» προς άλλους.

Αντίστοιχα τώρα στην ΕΛΑΣ και σε όλες τις υπηρεσίες προστασίας, έχει προκληθεί ένας εκφοβισμός των στελεχών τους από τις πολιτικές ηγεσίες αλλά και από την ανώτατη αξιωματική κάστα, όπου προκαλείται ΕΔΕ με το παραμικρό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου νομοταγείς πολίτες κλήθηκαν να απολογηθούν ενώ οι ίδιοι υπέστησαν εισβολή και απόπειρα φθοράς και κλοπής στις οικίες τους. Είναι πολλαπλά τα κρούσματα και δεν νομίζω πώς κανείς θα δυσκολευτεί, αν ψάξει, να βρει στοιχεία για τα παραπάνω.

Συνολικά, σύμφωνα πάντα με στατιστικά των τοπικών Αρχών, το εγκληματικό και παραβατικό στοιχείο φαίνεται να έχει προσανατολιστεί σε πιο οργανωμένες δράσεις, ενώ δεν λείπουν και οι «προσλήψεις επαγγελματιών εγκληματιών» που φυσικά λόγω ελλειπούς ελέγχου στα σύνορα, αλλάζουν τις χώρες χωρίς ουδεμία δυσκολία όταν αρχίζει η δίωξη τους. Ενδιαφέρον πάντως αποτελεί το γεγονός πώς σε πλείστες περιπτώσεις η ΕΛΑΣ έχει κάνει χρήση νέων τεχνολογιών (drone, ΑΥΡΑ, κτλ. ) όμως αυτές περιορίζονται πάντα σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και ποτέ κατά οργανωμένων αναρχικών ομάδων που πλέον λειτουργούν ως γκέτο παρανομίας σε περιοχές εντός της πόλης ή ακόμα και εντός ΑΕΙ.

Το τελευταίο στοιχείο πληροφορίας αναφέρει πώς η Ελλάδα θα δεχτεί σύντομα πολύ σοβαρές νύξεις για την όλη κατάσταση από το εξωτερικό ενώ ενδέχεται να κληθεί να διασφαλίσει πώς οι επισκέπτες στην χώρα μας (βλ. Τουρισμός) δεν θα είναι σε θέση κινδύνου όπως γινόταν το 2017 και το 2018 σε τρανταχτές υποθέσεις που έφτασαν ως και τα όρια της Ακρόπολης. (βλ. ληστείες από ομάδες αλλοδαπών).

Παράλληλα, θα κληθεί να λύσει μια και καλή το θέμα ασφάλειας συνόρων εξ Ανατολάς όπου έχουν ήδη εντοπιστεί βετεράνοι τζιχαντιστές που είτε στρατολογούν νέα μέλη είτε κάνουν πέρασμα από εδώ για να περάσουν στην Ε.Ε. και άλλες χώρες (βλ. υπόθεση 2015 -Παγκράτι με κέντρο logistics του DAESH και υποθέσεις με ναρκωτικά captagon). 

GeopoliticsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.