18 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΕ ως νεοαποικιοκρατικό μοντέλο

Στο παλαιό σύστημα του αποικισμού, η μητρόπολη καταλάμβανε διάφορες χώρες και στη συνέχεια εκμεταλλευόταν τους πόρους, καθώς επίσης το εργατικό τους δυναμικό, για να εμπλουτίσει τον πυρήνα – ενώ όταν το μοντέλο αυτό κατέρρευσε, ως απάντηση οι μεγάλες δυνάμεις επιδίωξαν τον οικονομικό έλεγχο και όχι τον πολιτικό με στρατιωτικά μέσα.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών M. Salvini, επικεφαλής της Λίγκα του Βορά, προσπαθεί να δημιουργήσει μία συμμαχία στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Πολωνία, η οποία θα αμφισβητήσει τη δομή της ΕΕ – με στόχο την επιστροφή βασικών αρμοδιοτήτων των Βρυξελλών στα κράτη-μέλη της ΕΕ (πηγή). Ως εκ τούτου έχει εξελιχθεί στον ήρωα όλων αυτών που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ευρώ και την ΕΕ, ειδικά μετά τη σταδιακή μετατροπή της σε γερμανική – σε ένα 4ο Ράιχ καλύτερα, με τη χρησιμοποίηση εκβιασμών, οικονομικών όπλων και ιδίως της ΕΚΤ. 

Αναφέρθηκε λοιπόν σε μία «Ευρωπαϊκή Άνοιξη», με τη δημιουργία μίας νέας ισορροπίας στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αντικαταστήσει την επιρροή της Γερμανίας με την υποτελή της, τη Γαλλία – κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού η αντίστοιχη «Αραβική Άνοιξη» εξελίχθηκε τελικά σε μία αραβική κόλαση.

Πόσο μάλλον όταν τα οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας είναι πολύ μεγαλύτερα από όσα φαίνονται, η νέα κυβέρνηση της συμβιβάσθηκε πριν καν τα επιτόκια φτάσουν στο 4%, οι μέχρι στιγμής οι επιτυχίες της αφορούν μόνο το μεταναστευτικό, ενώ αποδέχθηκε τη διάσωση μίας ιδιωτικής τράπεζας από τους φορολογουμένους μέσω της ΕΚΤ, παρά το ότι είχε υποσχεθεί πως δεν θα το κάνει ποτέ – οπότε είναι καλύτερα να περιμένει κανείς σχετικά με το τι θα συμβεί, όσον αφορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Εν τούτοις, ο Ιταλός έχει δίκιο σχετικά με την οργάνωση μίας αντίστασης εναντίον της Γερμανίας που θέλει να μετατρέψει την Ευρώπη σε μία δική της αυτοκρατορία – μόνο που θα έπρεπε να πάει ένα βήμα παρακάτω, επιδιώκοντας την επιστροφή όλων των κρατών μαζί στην αφετηρία. Στην προ ευρώ εποχή, αφού το κοινό νόμισμα έχει μετατραπεί σε ένα αποικιοκρατικό εργαλείο, με αφετηρία την Ελλάδα (ανάλυση) – σε μία φυλακή κρατών, με δεσμοφύλακα τη Γερμανία, οπότε έχει δημιουργηθεί η αναγκαιότητα διάλυσης της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, στο παλαιό μοντέλο του αποικισμού, η μητρόπολη καταλάμβανε διάφορες χώρες και στη συνέχεια εκμεταλλευόταν τους πόρους, καθώς επίσης το εργατικό τους δυναμικό, για να εμπλουτίσει τον πυρήνα – δηλαδή το αυτοκρατορικό έθνος και τις κυρίαρχες ελίτ του. Το μοντέλο αυτό κατέρρευσε με αφετηρία το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπου οι πρώην αποικίες ανεξαρτητοποιήθηκαν – οπότε, ως απάντηση, οι μεγάλες δυνάμεις επιδίωξαν τον οικονομικό έλεγχο και όχι τον πολιτικό με στρατιωτικά μέσα.

Η βασική τους στρατηγική, την οποία σήμερα εφαρμόζει και η Κίνα (ανάλυση), ήταν η παροχή φθηνών πιστώσεων σε εκείνες τις χώρες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια – οι οποίες δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται την παγίδα και συμφωνούν πρόθυμα στις επαχθείς συνθήκες χρηματοδότησης που τους προσφέρονται με τη μέθοδο «χρέος, μόχλευση και κερδοσκοπία».

Κάποια στιγμή τώρα, όταν η πιστωτική επέκταση φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, οι αποικιοκράτες/δανειστές απαιτούν εξασφαλίσεις και διάφορες άλλες ευνοϊκές εμπορικές, οικονομικές, ακόμη και εδαφικές παραχωρήσεις – όπως την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας από την Ελλάδα, με απώτερο στόχο το διαμελισμό της. 

Επί πλέον υφαρπάζουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία, ιδιωτικά και δημόσια, σε εξευτελιστικές τιμές, χρηματίζοντας ή παρέχοντας διάφορα προνόμια στις εγχώριες πολιτικές και οικονομικές ελίτ που λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα – με αποκορύφωμα/πειραματόζωο ξανά την Ελλάδα, στην οποία δρομολογήθηκε το βρώμικο 2012, ενώ τεκμηριώθηκε πως από όλα τα δάνεια που της δόθηκαν, μόλις το 8% έφτασε στους Πολίτες (γράφημα).

Ακόμη χειρότερα, με τη βοήθεια κυρίως των ΜΜΕ, καθώς επίσης άλλων διατεταγμένων πιονιών τους, οι αποικιοκρατικές δυνάμεις πείθουν τους Πολίτες ότι οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι – αφού κανένας δεν τους υποχρέωσε να δανεισθούν και να σπαταλήσουν τα χρήματα που πήραν. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται εύκολα η σιωπή των αμνών, η μη αντίδραση των λαών δηλαδή που μετατρέπονται σε αποικίες – οπότε η μητρόπολη μπορεί με όλη της την άνεση να υφαρπάξει τα πάντα.

Με αυτές τις προϋποθέσεις βέβαια η Ευρώπη δεν μπορεί και δεν πρέπει να διατηρηθεί, ούτε το ευρώ ως έχει – οπότε οφείλει να υπάρξει μαζική αντίδραση των Πολιτών, έτσι ώστε να υποχρεωθούν οι πολιτικοί να αγωνισθούν για την αλλαγή των συνθηκών. Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η απαίτηση αποζημίωσης της για τις καταστροφές που της προκάλεσε η Κομισιόν και η ΕΚΤ στα πλαίσια της Τρόικα, με την επίκληση του άρθρου 340 του Μάαστριχτ (πηγή), πρέπει να υιοθετηθεί από όλα τα πολιτικά κόμματα – αφού είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασωθεί η πατρίδα μας από την αλλαγή της ιδιοκτησίας και την αλλοίωση της κοινωνίας της που προβλέπονται.  

Analyst
το είδαμε ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.