Τελευταίες αναρτήσεις

29 Ιανουαρίου 2019

Η γνωστή Εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που δάκρυσε έχει ιδιαίτερη σημειολογία στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν.

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2016 όταν ο ΑΓΙΟΣ δάκρυζε και ο Ερντογάν ξεσάλωνε δείχνοντας τις προθέσεις του. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτή την ΕΙΚΟΝΑ προσκυνήσαμε την Χάρη της σε ένα πανηγύρι του ΑΓΙΟΥ στο όμορφο εκκλησάκι του στο Μαίστρο της Αλεξανδρούπολης μετά από καιρό. 

Τι είχε όμως προηγηθεί και πως το έκτακτο αυτό γεγονός που μεταφέραμε σχετίζεται με τα επικείμενα γεωπολιτικά δρώμενα; 
«H εικόνα του Αγίου Παϊσίου, που δάκρυσε το μεσημέρι στις 1: 30 της 28 Σεπτεμβρίου 2016 λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ο Ερντογάν την πρόθεση του να αναθεωρήσει την συνθήκη της Λωζάνης την επόμενη μέρα. 

Ήταν μεσημέρι της 28ης Σεπτεμβρίου του 2016 όταν επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στο Μαίστρο δύο αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που κατά αγαθή συγκυρία ήταν και οι δυο ψαλτάδες.

Την στιγμή που ασπαζόταν την εικόνα του ΑΓΙΟΥ διαπίστωσαν στην αρχή εφίδρωση της, μη δίνοντας καμιά περαιτέρω σημασία στο έκτακτο αυτό γεγονός. 

Κοντοστάθηκαν όμως και την παρατήρησαν με προσοχή για να δουν αν απλώς τους φάνηκε. - και τι είδαν; - από τους οφθαλμούς του ΑΓΙΟΥ στην Εικόνα κατρακυλούσε ως χείμαρρος υγρό.
Θορυβήθηκαν 
Το έκτακτο αυτό γεγονός κράτησε λίγη ώρα. 

Συγκλονισμένοι όλοι οι παριστάμενοι έκαναν την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ μιας και οι αξιωματικοί ήταν καλοί ψαλτάδες ,η κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε έφερνε τον Ουρανό στη γη. 

Λίγες ώρες μετά το έκτακτο αυτό γεγονός άλλαζε η ατζέντα των γεωπολιτικών εξελίξεων άρδην. 

¨Μιλώντας εκείνη την ημέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι». 

Επίσης, μεταξύ άλλων υπαινίχθηκε πως αν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε πετύχει, τότε η Τουρκία θα είχε υποστεί συνέπειες ανάλογες με εκείνες της Συνθήκης των Σεβρών. Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την πρώτη περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ σημειώνοντας ότι «ο λόγος ήταν εκείνοι που έκατσαν στο τραπέζι για τη Συνθήκη. Εκείνη δεν μας φέρθηκαν δίκαια και τώρα πληρώνουμε το τίμημα». http://www.efsyn.gr/ https://national-pride.org/ 29 Σεπτεμβρίου 2016 

Και ερχόμαστε στο « σωτήριο έτος 2019» που επικρατεί ΕΘΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ λόγω της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας. 
Γιατί ΘΛΙΨΗ; 
Δεν πέρασαν λίγα 24 ώρα και τα δίνουν όλα οι δήθεν μελλοντικοί φίλοι μας. 
Πρόεδρος Σκοπιανών ΗΠΑ προς Α.Τσίπρα: «Αν γεννήθηκε η Βόρεια Μακεδονία, που είναι η Νότια»;  
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/74697 

Τα ακούει αυτά ο σουλτάνος και κάνει σχέδια για την ΜΠΛΕ πατρίδα του , δηλ. το ΑΙΓΑΙΟ που δεν μπορεί να το προφέρει, γιατί του κάθετε στο λαιμό. 
Μας «σέρνουν» να κάνουμε ΕΙΡΗΝΗ, με ποιον και με ποια ανταλλάγματα; 
Οι τέσσερις μήνες που θα κριθούν όλα - Σπρώχνουν την Ελλάδα ή στην Χάγη ή σε πόλεμο.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/746730

«Ο Α.Τσίπρας πάει στην Άγκυρα και παραπέμπει τα ελληνοτουρκικά στην Χάγη ώστε να «διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή»! 

Ο πρωθυπουργός και προσωρινός ΥΠΕΞ, Α. Τσίπρας θα μεταβεί εντός δεκαημέρου στην Τουρκία για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ύστερα από πιεστικές προσπάθειες του τελευταίου, ώστε να «διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή». 
Η Ελληνική αντιπροσωπεία ωστόσο θα μεταβεί στην Άγκυρα με ήδη εκ των προτέρων βεβαρημένη την ελληνική θέση. Και τούτο διότι η Άγκυρα έχει εξαγγείλει διεθνώς και υλοποιεί ήδη το «ετήσιο πρόγραμμα» ασκήσεων της στο Αιγαίο, παραβιάζοντας το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας, με παραβιάσεις και παρανομίες σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, που τείνουν πλέον να εξελιχθούν σε μόνιμα και νόμιμα τουρκικά κεκτημένα, αφού απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε ελληνική αντίδραση, πλην λεκτικών αντιπαραθέσεων, χωρίς καμία νομική, διπλωματική, ακόμα και επιχειρησιακή ισχύ.» 
Γράφει: η Κύρα Αδάμ  
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/74683 

Λοιπόν για να μην γελιόμαστε 
Οι ξένοι μας βάζουν το ερώτημα ΠΟΛΕΜΟΣ ή ΕΙΡΗΝΗ με την Τουρκία. 
Ενώ ο Ερντογάν αποδέχεται μάλλον ΠΟΛΕΜΟ γιατί όπως έχει στον σχεδιασμό του και βάσει των επανειλημμένων δηλώσεων του, την πρόθεση ΤΩΡΑ να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάννης, έστω και με πολεμικά γεγονότα πριν πάει να κλαφτεί στο δικαστήριο της Χάγης. 

Που να ξέρει ότι ο Άγιος Γέροντας της Ελλάδος και ολάκερης της Ορθοδοξίας είναι πάντα δίπλα στην πολύπαθη ΠΑΤΡΙΔΑ του και παρακολουθεί τις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.