12 Ιανουαρίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία μας και το νέο συλλαλητήριο

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η χαριστική αναβολή

Η αναβολή της συνάντησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών, που θέλει να παραμένει Πρόεδρος του Σύριζα, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί λόγω της καθυστέρησης της τελικής ψηφοφορίας για τις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων, που προέρχονται από τις πιέσεις του αλβανικού στοιχείου για να γίνουν τροπολογίες των τροπολογιών έτσι ώστε να ενισχυθεί η θέση του σε κρατικό επίπεδο. Αποδεικνύεται πόσο θέλουν να κρατήσουν τη θέση τους έως το τέλος και βέβαια ότι δεν θέλουν να σπάσουν αυτή τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο τζάμπα, δηλαδή χωρίς να έχει περάσει με σιγουριά και η τελευταία διαδικασία στα Σκόπια. 

Τελικά ενώ το Σκοπιανό φαινόταν αρχικά ανούσιο για τους πολιτικούς στην Ελλάδα, επειδή το θεωρούσαν ως ξεχασμένο θέμα για όλους εκτός βέβαια από εμάς τους γραφικούς. Μόνο που τώρα αυτή η διαφορά θα κάνει τη διαφορά, διότι έχει αλλάξει τα πάντα η αντίσταση του ελληνικού λαού που άρχισε με τα Συλλαλητήρια, αφού αυτά οδήγησαν τα πολιτικά κόμματα και την Εκκλησία να πάρουν θέση με τον πιο επίσημο τρόπο πλέον. Και τώρα βλέπουμε τη χαριστική αναβολή πριν το τέλος του κύκλου λόγω Σκοπιανού και τίποτα άλλο.

πηγή 

Τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό

Τώρα που τελείωσε η διαδικασία της ψηφοφορίας στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματός τους, τώρα που δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για οποιαδήποτε πολιτική αδράνεια και εθνική απραξία, τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεν υπάρχει καμία επιλογή για αυτόν τον αγώνα εκτός από την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Οι Σκοπιανοί λειτούργησαν όπως το είχαμε προβλέψει, λόγω των οφελών που τους δίνει το Προσύμφωνο και το ίδιο και οι Αλβανοί των Σκοπίων που ζήτησαν να καταγραφεί επίσημα ότι τα Σκόπια είναι πολυεθνικό κράτος. 

Έτσι ενώ είχαν μόνο την αλβανική γλώσσα ως επίσημη, τώρα θα έχουν και την εθνότητα. Δηλαδή οι Αλβανοί πήραν από τους Σκοπιανούς ό,τι οι Σκοπιανοί πήραν από την κυβέρνηση. Για την συγκυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και θα αποχωρήσει προκαλώντας το θέμα της δεδηλωμένης και της επιλογής της ψήφου εμπιστοσύνης και ψήφου ανοχής με το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός πρέπει και πάλι να ενεργοποιηθεί μέσω ενός τεράστιου Συλλαλητηρίου ή ακόμα και μέσω γενικής απεργίας αν χρειαστεί, για να πετύχουμε τον κλειδωμένο στόχο της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

πηγή 

Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας

Οι Παμμακεδονικές πήραν την ιστορική απόφαση να οργανώσουν Μεγάλο Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος στις 2 μ.μ, για ν’ ανταποκριθούν στις εξελίξεις αφού τελείωσε η όλη διαδικασία στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων και κατά συνέπεια αρχίζει η τελική μάχη αυτού του νέου Μακεδονικού Αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο ο Ελληνικός λαός θα δείξει ενωμένος τη θέληση για να δώσει το στίγμα του σε αυτήν την τελική φάση. Έτσι θα ξέρουν όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας ποια είναι η στάση του και ποια θα είναι η αντίσταση ενάντια στον καθένα τους αν θέλει να διαγράψει την ιστορία του Ελληνισμού με αυτό το Προσύμφωνο των Πρεσπών. 

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να παραχωρήσει απολύτως τίποτα στη βαρβαρότητα, διότι ξέρει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος του και δεν θα αποδεχθεί κανένα πολιτικό συμβιβασμό. Κανένα κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις. Και δεν μπορεί ν’ αφήσει απλώς βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, διότι ο ελληνικός λαός είναι η συνείδηση της Ελλάδας. Η ιστορία μας δεν είναι μόνο κομμάτι εδάφους που μπορούμε να χάσουμε και να πάρουμε πίσω. Αν η κυβέρνηση παραδώσει την ιστορία μας δεν πρόκειται να την πάρουμε πίσω. Και γι’ αυτό στην Αθήνα θα έρθουμε από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, για να δείξουμε ότι δεν γονατίζουμε και να αποδείξουμε ότι θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά όταν θα έχει φύγει η βαρβαρότητα από την πατρίδα μας.

πηγή 

Κυριακή, θα δώσουμε νέα μάχη

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα γράψουμε και πάλι ιστορία ως Ελληνικός λαός, διότι θα δώσουμε μία νέα μάχη για αυτόν τον Μακεδονικό Αγώνα που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση, διότι πολύ απλά δεν σκέφτηκε ότι θα αντισταθούμε στις παράλογες αποφάσεις της. Όμως ο Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο όχλος, είναι και η δράση του Έθνους που έχει δημιουργήσει τον Ελληνισμό που αποτελεί δώρο για την Ανθρωπότητα. Έτσι δεν πρόκειται να αφήσουμε μία βαρβαρότητα όποια και να είναι, όποια κι αν νομίζει ότι είναι, να καταστρέψει την ιστορία μας επειδή δεν πιστεύει σε αυτή. Το Έθνος μας δεν μάς έμαθε να γονατίζουμε, ούτε να σκύβουμε το κεφάλι. 

Έτσι την Κυριακή θα είμαστε Πλατεία Συντάγματος όρθιοι απέναντι στην εξουσία του κενού, για να αντισταθούμε όλοι μαζί σε αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι αντιπροσωπεύουμε ταυτόχρονα τους νεκρούς μας που θυσιάστηκαν για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία, αλλά και τους αγέννητους που περιμένουν από εμάς να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία. Ο κάθε μαχητής του Ελληνικού λαού πρέπει λοιπόν να είναι μαζί μας την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος, για να πλήξουμε αυτή την εξουσία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πολιτική κατάσταση, για να κάνει μία μη αναστρέψιμη κίνηση ενάντια στον Ελληνισμό. Αλλά τώρα θα μάθει με ποιον λαό τα έχει βάλει.

πηγή 

Νέα ιστορική μάχη για τη Μακεδονία

Οι Ελληνοαμερικανοί άρχισαν από τώρα να υποστηρίζουν τους Έλληνες σε αυτή την νέα φάση του μακεδονικού αγώνα, διότι ξέρουν όλα τα εμπόδια που μπορεί να βάλει η εξουσία για ν’ αποφύγει την κοσμοσυρροή στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα την Κυριακή 20/01/2019. Έτσι από τώρα έχουν αρχίσει να προμισθώνουν λεωφορεία, για να μπορεί ο Ελληνικός λαός να βρίσκεται εκεί χωρίς να αναρωτιέται πώς θα πάει. Το ίδιο θα γίνει και για όλα τα μέσα που θα χρειαστούμε, για να καλύψουμε αυτό το ιστορικό γεγονός. 

Όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών αποτελεί πλήγμα για τον Ελληνισμό κι όχι μόνο για τη Μακεδονία, έτσι ενωμένοι θα αποτρέψουμε τις κινήσεις βουλευτών που, είτε νιώθουν εγκλωβισμένοι από το καθεστώς, είτε πιστεύουν σε βάρβαρη ιδεολογία, είναι έτοιμοι να περάσουν αυτό το κείμενο χωρίς καν να το έχουν μελετήσει, μόνο και μόνο επειδή ακολουθούν την κομματική γραμμή. Όμως για ένα τέτοιο εθνικό θέμα δεν υπάρχουν πια οι διαχωρισμοί κομμάτων, διότι ο Ελληνικός λαός θα πάρει σβάρνα όλες αυτές τις απόψεις. Επειδή η θέληση του είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αφού είναι ο μόνος που μπορεί ν’ αντισταθεί και είναι ενισχυμένος από όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, που δεν έπαψαν ποτέ να προστατεύουν την πατρίδα μας.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Ν. Λυγερός: "Στρατηγικές εμπλοκές Μέσης Ανατολής". ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα. Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός - Καταδρομική ανάλυση του Προσυμφώνου. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων. Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, 12/01/2019 ΕΔΩ 

Την Κυριακή ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.