Τελευταίες αναρτήσεις

30 Ιανουαρίου 2019

Ο “άγιος” εγκληματίας πολέμου… Το “δοχείο με 3 κιλά μάτια Σέρβων”…

Μετά το πέρας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη διάλυση της Αυστροουγγαρίας, δημιουργήθηκε η Γιουγκοσλαβία, ως ομόσπονδο κράτος, παρά την αντίδραση Κροατών, Βοσνίων και Σλοβένων, οι οποίοι επιθυμούσαν την ανεξαρτησία τους. Στην Κροατία το υπέρ της ανεξαρτησίας κίνημα γρήγορα πήρε εξτρεμιστική μορφή, κατευθυνόμενο υπό τον διαβόητο Άντε Πάβελιτς, αρχηγό της οργάνωσης Ούστασι.

Ο “άγιος” καρδινάλιος με τον φασίστα Κροάτη ηγέτη Πάβελιτς.
Υποβοηθούμενοι από τον Μουσολίνι, ο οποίος επεδίωκε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, εποφθαλμιώντας δαλματικά εδάφη, οι Ούστασι δολοφόνησαν τον βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρο, το 1934.

Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής εισβολής οι Κροάτες που υπηρετούσαν στον Γιουγκοσλαβικό Στρατό, είτε λιποτάκτησαν, είτε ενώθηκαν με τους Γερμανούς. Σε αντάλλαγμα, τον Απρίλιο του 1941, Χίτλερ και Μουσολίνι συμφώνησαν στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου κροατικού βασιλείου, βασιλιάς του οποίου ορίστηκε ένας ανεψιός του Ιταλού βασιλιά κα πρωθυπουργός ανέλαβε ο φανατικός Πάβελιτς.

Αμέσως μόλις έλαβε την αρχή ο Πάβελιτς, με τη στενή συνεργασία της κροατικής Καθολικής Εκκλησίας, υπό τον καρδινάλιο Αλοίσιους Στέπινατς, άρχισε τον διωγμό των 2.000.000 Σέρβων που ζούσαν στα εδάφη του νέου κροατικού κράτους. Ο διωγμός αυτός, που διήρκεσε μέχρι τις αρχές του 1945, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την εποχή των Ούννων του Αττίλα και της Ιεράς Εξέτασης – ίσως μάλιστα ο Αττίλας και οι ιεροεξεταστές να μπορούν να χαρακτηριστούν πιο φιλάνθρωποι.

Κροάτες φωτογραφίζονται με το κομμένο κεφάλι Σέρβου.
Οι Ούστασι, με τις ευλογίες του Στέπινατς και την ανοχή, τουλάχιστον, του Βατικανού, διέπραξαν απερίγραπτα εγκλήματα κατά των Σέρβων. Ακόμα και λιγότερο φανατικοί Κροάτες, όπως ο πολιτικός Πρβόσλαβ Γκρίζογκονο, δεν άντεξε τόση βαρβαρότητα και απέστειλε επιστολή, το 1942, στον καρδινάλιο Στέπινατς, ζητώντας του να επέμβει για να σταματήσει η σφαγή – ματαίως βέβαια.

Γράφει στην επιτολή του ο Γκρίζογκονο: «Η σφαγή των Σέρβων άρχισε την πρώτη μέρα της ίδρυσης του ανεξάρτητου κράτους της Κροατίας και συνεχίζεται ως σήμερα. Ο τρόμος δεν συνίσταται μόνο στη δολοφονία. Η σφαγή περιλαμβάνει τα πάντα και τους πάντες, γέρους, γυναίκες, παιδιά. Τα ποτάμια Σάβα και Ντράβα, ο Δούναβης με τους παραποτάμους του έχουν μεταφέρει χιλιάδες πτώματα Σέρβων…

“Η περίπτωση της Μιλέβα Μπόζινιτς είναι ιδιαίτερα φρικτή. Το παιδί της ξεριζώθηκε από τα σπλάχνα της. Υπάρχει επίσης η περίπτωση των ψητών κεφαλιών (Σέρβων) στη Βοσνία, των γεμάτων με σερβικό αίμα δοχείων, η περίπτωση Σέρβων που υποχρεώθηκαν να πιούν το ζεστό αίμα των συγγενών τους που είχαν δολοφονηθεί… Έγιναν βιασμοί ακόμα και στα ιερά των ορθοδόξων εκκλησιών. Στην πόλη Πέτρινια ένα παιδί υποχρεώθηκε να βιάσει τη μητέρα του…

“Υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές για τα εγκλήματα. Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί έμειναν έκπληκτοι από τα εγκλήματα αυτά… Οι Ιταλοί φωτογράφισαν ένα δοχείο που περιείχε περισσότερα από 3 κιλά μάτια Σέρβων, έναν Κροάτη που φορούσε ένα κολιέ από μάτια σέρβων, έναν άλλο Κροάτη, από το Ντουμπρόβνικ, που φορούσε μια ζώνη με κρεμασμένες γλώσσες Σέρβων…

“Δεν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία. Θα πρέπει να προστρέξουμε στην Ασία, την εποχή του Ταμερλάνου ή του Τζένκινς Χαν…για να συναντήσουμε παρόμοια κατάσταση» (Μάρκο Αουρέλιο Ριβέλλι, «Ο Αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας», Εκδόσεις Προσκήνιο, Αθήνα 2000).

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι διοικητής του μεγαλύτερου στρατοπέδου εξόντωσης των Σέρβων, των Εβραίων και των Τσιγγάνων, στο Γιασένοβατς, όπου δολοφονήθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου, ήταν ένας καθολικός ιερέας, ο Μίροσλαβ Μαϊστόροβιτς, o οποίος,προσωπικά, έσφαξε εκατοντάδες.

Στο στρατόπεδο διεξάγονταν «διαγωνισμοί» ταχείας σφαγής, με νικητή τον Κροάτη που, σε δεδομένο χρονικό διάστημα, θα έσφαζε τους περισσότερους. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ένας Κροάτης φρουρός, ο οποίος, εντός έξι περίπου ώρες, έσφαξε, 1386 Σέρβους. 

Το 1998 πάντως το Βατικανό ανακήρυξε τον Στέπινατς άγιο. Ενώ ο Άντε Πάβελιτς, προστατεύτηκε από το Βατικανό, το 1945 και τελικά, μετά από περιπλάνηση στην Ισπανία του Φράνκο και στην Αργεντινή του Περόν, ο Πάβελιτς, θα πεθάνει ήσυχος και πάμπλουτος, στον Άγιο Δομίνικο, προστατευόμενος από τον δικτάτορα Τρουχίγιο. Συνολικά οι Κροάτες εξόντωσαν, με φρικτά βασανιστήρια, τουλάχιστον 700.000 Σέρβους, 50.000 Εβραίους και 30.000 Τσιγγάνους. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.