Τελευταίες αναρτήσεις

26 Δεκεμβρίου 2018

O Γυμνός Μύθος της Δυτικής Δημοκρατίας

Του Paul Craig Roberts, Zero Hedge, 18/12/2018 

Πως τα καταφέρνει η Δύση να την γλυτώνει παριστάνοντας πως είναι μια συμμαχία μεγάλων δημοκρατιών, στις οποίες η κυβέρνηση είναι υπηρέτης του λαού; 

Πουθενά στην Δύση, εκτός ίσως στην Ουγγαρία και στην Αυστρία, η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τον λαό. 

Ποιον υπηρετούν οι Δυτικές κυβερνήσεις; Η Ουάσιγκτον υπηρετεί το Ισραήλ, το Σύμπλεγμα Συμφερόντων Στρατιωτικών και Ασφάλειας, το Χρηματιστήριο, τις μεγάλες τράπεζες και τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων. 
Το σύνολο της υπόλοιπης Δύσης υπηρετεί την Ουάσιγκτον.

Πουθενά στην Δύση δεν λογαριάζεται ο λαός. Η αμερικανική εργατική τάξη, προδομένη από τους Δημοκρατικούς, που έστειλαν τις δουλειές της στην Ασία, εξέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ και ο αμερικανικός λαός αμέσως στιγματίστηκε από την Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρυ Κλίντον ως «οι αξιοθρήνητοι του Τραμπ». 
Οι Δημοκρατικοί, όπως και οι Ρεπουμπλικάνοι, υπηρετούν την εξουσία –όχι τον λαό. 

Στην Ευρώπη βλέπουμε την συντριβή της δημοκρατίας παντού.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετέτρεψε την λαϊκή ψήφο εξόδου από την ΕΕ σε υποταγή στην ΕΕ. Επρόδωσε τον βρετανικό λαό και δεν την έχουν ακόμη κρεμάσει από έναν φανοστάτη, πράγμα που δείχνει τον βαθμό αποδοχής της προδοσίας από τον βρετανικό λαό. Ο Βρετανοί έχουν μάθει πως δεν λογαριάζονται. Είναι σαν ένα τίποτα. 


Οι ΄Ελληνες ψήφισαν για μιαν αριστερή κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί να τους προστατεύσει από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τις μεγάλες τράπεζες, αλλά αμέσως τους ξεπούλησε με συμφωνίες λιτότητας που συνέτριψαν ότι απέμενε από ελληνική κυριαρχία και το ελληνικό βιοτικό επίπεδο. Σήμερα η Ε.Ε. έχει καταντήσει την Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα.

Οι Γάλλοι είναι στους δρόμους σε εξέγερση, επί εβδομάδες εναντίον του Γάλλου προέδρου, που υπηρετεί τον καθένα εκτός από τον γαλλικό λαό. Μαζικές διαδηλώσεις και στις Βρυξέλλες, όπου η μισή (πρώτα) κυβέρνηση παραιτήθηκε (και τελικά και ο πρωθυπουργός), επειδή πήγε στο Μαρακές και υπέγραψε συμφωνία (για την μετανάστευση), η οποία θα αντικαταστήσει τον βελγικό λαό με μετανάστες από την Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ασία. Οι διεφθαρμένες και πρόστυχες κυβερνήσεις που υπέγραψαν αυτήν την συνθήκη αντιπροσωπεύουν ξένους και τα λεφτά του Σόρος, όχι τους ψηφοφόρους τους. 

Γιατί οι πολίτες είναι τόσο ανίσχυροι ώστε οι κυβερνήσεις τους να μπορούν να βάζουν τα συμφέροντα ξένων πιο πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών τους;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Ο κυριότερος είναι ότι ο λαός είναι άοπλος και έχει υποστεί πλύση προπαγάνδας να δέχεται την βία του κράτους εναντίον του, αλλά να μην την ανταποδίδει με την σειρά του εναντίον της παράνομης χρήσης βίας από την κυβέρνηση στους πολίτες.

Εν ολίγοις, μέχρις ότου οι κατακτημένοι λαοί της Ευρώπης μάθουν να αντιστέκονται και να απαντούν στην βία διεφθαρμένων πολιτικών που τους έχουν πουλήσει, οι λαοί της Ευρώπης θα μείνουν κατακτημένοι και καταπιεσμένοι.

Πριν λίγο καιρό, ο Chris Hedges, ένας από απομένοντες πραγματικούς δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι χωρίς επαναστατική βία για την εξαγωγή του καρκινώματος της κυβερνητικής υπεροχής απέναντι στον λαό, η ελευθερία είναι ένα πτώμα σε όλη την Δύση.

Το ερώτημα μπροστά μας είναι κατά πόσο οι Δυτικοί λαοί έχουν υποστεί τέτοιαν πλύση εγκεφάλου, είναι τόσο σφραγιδοκλειδωμένοι στο γύψινο καλούπι, τόσο εξαντλημένοι και ανήμποροι να σηκωθούν και να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Αντίσταση συμβαίνει στην Γαλλία και στο Βέλγιο, αλλά η κυβέρνηση που ξεπούλησε την Ελλάδα παραμένει ατιμώρητη. Οι Αμερικανοί έχουν υποστεί τέτοιαν πλύση εγκεφάλου που να πιστεύουν πως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Συρία, η Βόρειος Κορέα και η Βενεζουέλα είναι οι εχθροί τους, όταν είναι εξόφθαλμο ότι ο Εχθρός τους είναι η «δική τους» κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον.

Με την εξαίρεση των αναγνωστών μου, οι Αμερικανοί είναι κλεισμένοι στο Καλούπι. Και ικανοί να σκοτώσουν για να μείνουν μέσα στο Καλούπι, όπου οι ελεγχόμενες εξηγήσεις είναι καθησυχαστικές. Όποιος ψάχνει στην Ουάσιγκτον για ηγεσία είναι ηλίθιος.

Η Ουάσιγκτον είναι μάστορας στην προπαγάνδα. Η προπαγάνδα της Ουάσιγκτων έχει μολύνει ακόμη και την ρωσική κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, βλακωδώς πιστεύει ότι ο διακανονισμός με την Ουάσιγκτον είναι το μυστικό που θα εξασφαλίσει την επιτυχία στην Ρωσία. 
Μια κυβέρνηση τόσο χαζή δεν έχει πιθανότητες επιβίωσης.

Μετάφραση Μηχαήλ Στυλιανού

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.