8 Δεκεμβρίου 2018

Ο νέος κανόνας της Γουόλ Στριτ για τους άντρες στην εποχή του #MeToo: Αποφύγετε τις γυναίκες με κάθε κόστος... (αντίδραση στον νεοταξίτικο φεμινισμό)

ΣΧΟΛΙΟ

Εχει εξαιρετικά φοβερή πλάκα όταν νεοταξίτες άνδρες υψηλόβαθμα στελέχη αντιλαμβάνονται ότι ολόκληρη η προώθηση του επίσης νεοταξίτικου φεμινιστικού κινήματος για γυναικεία καριέρα μπορεί να τους φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση..

Είναι πλέον πολύ συχνό το φαινόμενο να κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, μισογυνισμό κλπ, υψηλόβαθμα στελέχη που έρχονται σε επαφή με φιλόδοξές γυναίκες που δεν λένε και πάντα την αλήθεια....

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και απολαύστε τον τρόμο τους όπως περιγράφεται στο άρθρο αυτό....

Τέρμα τα δείπνα με γυναίκες συναδέλφους. Μην κάθεστε δίπλα τους στις πτήσεις. Κλείνετε δωμάτια ξενοδοχείων σε διαφορετικούς ορόφους. Αποφύγετε τις προσωπικές συσκέψεις.

Στην πραγματικότητα, όπως το έθεσε ένας σύμβουλος πλούτου, το να προσλάβεις μια γυναίκα σήμερα είναι “ένας άγνωστος κίνδυνος”. Κι αν πάρει κάτι που είπες με λάθος τρόπο; 

Σε όλη την Γουόλ Στριτ, οι άνδρες υιοθετούν αμφιλεγόμενες στρατηγικές για την εποχή του κινήματος #MeToo και, στην πορεία, κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη για τις γυναίκες. 

Πείτε το Φαινόμενο Πενς, από τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος είπε ότι αποφεύγει το φαγητό μόνος με οποιαδήποτε γυναίκα εκτός από τη σύζυγό του. Στα οικονομικά, ο γενικός αντίκτυπος μπορεί να είναι, κατ ‘ουσίαν, ο διαχωρισμός λόγω φύλου. 

Συνεντεύξεις με περισσότερα από 30 ανώτερα στελέχη δείχνουν ότι πολλοί είναι τρομαγμένοι από το #MeToo και αγωνίζονται να το αντιμετωπίσουν. «Δημιουργεί την αίσθηση ότι περπατάς πάνω σε αυγά», δήλωσε ο David Bahnsen, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, ο οποίος τώρα είναι ανεξάρτητος σύμβουλος που εποπτεύει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Αυτό δεν είναι φαινόμενο ενός μόνο κλάδου, καθώς οι άνδρες σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχουν τη συμπεριφορά τους στην εργασία, για να προστατευθούν απέναντι σε αυτό που θεωρούν παράλογη πολιτική ορθότητα – ή απλά να κάνουν το σωστό. Το αποτέλεσμα είναι έντονο στη Γουόλ Στριτ, όπου οι γυναίκες είναι σπάνιες στις ανώτερες βαθμίδες. Η βιομηχανία έχει επίσης καλλιεργήσει μακρά μια κουλτούρα που κρατά τα παράπονα παρενόχλησης έξω από τα δικαστήρια και τα μάτια του κοινού και απέφυγε μέχρι στιγμής ένα μεγάλο σκάνδαλο όπως αυτό του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. 

Πολλοί από τους συνεντευξιαζόμενους άνδρες αναγνώρισαν ότι μιμούνται τον Πενς, λέγοντας πόσο ανήσυχοι είναι να είναι μόνοι με γυναίκες συναδέλφους, ιδιαίτερα νέες ή ελκυστικές, φοβούμενοι το μύλο των φημών ή, όπως το έθεσε κάποιος, την ενδεχόμενη ευθύνη. 

Ένας διευθυντής επενδύσεων σε υποδομές είπε ότι δεν θα συναντιέται με γυναίκες εργαζόμενες σε δωμάτια χωρίς παράθυρα. κρατά επίσης απόσταση σε ανελκυστήρες. Ένας 40άρης στα ιδιωτικά κεφάλαια, είπε ότι έχει έναν νέο κανόνα, που έχει καθοριστεί με τη συμβουλή της συζύγου του που είναι δικηγόρος: κανένα επαγγελματικό δείπνο με γυναίκα 35 ετών ή μικρότερη. 

Μερικοί άνδρες μου εξέφρασαν ανησυχίες ότι μια ψευδή κατηγορία είναι αυτό που φοβούνται”, δήλωσε ο Zweig, δικηγόρος. “Αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν.” 

Σε αυτό το φορτισμένο περιβάλλον, το ερώτημα είναι πώς η απάντηση στο #MeToo θα μπορούσε τελικά να βλάψει την πρόοδο των γυναικών. Δεδομένης της ανδρικής κυριαρχίας στις κορυφαίες θέσεις εργασίας της Γουόλ Στριτ, μία από τις πιο πιεστικές συνέπειες για τις γυναίκες είναι η απώλεια ανδρών μεντόρων που μπορούν να τις βοηθήσουν να ανέβουν σκαλοπάτια. 

«Δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις για να φέρουν μαζί τους την επόμενη γενιά», δήλωσε η Lisa Kaufman, γενική διευθύντρια της LaSalle Securities. “Η πρόοδος συνήθως προϋποθέτει ότι κάποιος σε ανώτερο επίπεδο γνωρίζει την εργασία σου, σου δίνει ευκαιρίες και είναι πρόθυμος να σε βάλει μπροστά στην επιχείρηση. Είναι δύσκολο για μια τέτοια σχέση να αναπτυχθεί αν ο ανώτερος δεν είναι πρόθυμος να περάσει προσωπικό χρόνο με ένα πιο κατώτερο άτομο.” 

Οι άνδρες πρέπει να βγουν μπροστά, είπε, και “να μην αφήσουν το φόβο να είναι εμπόδιο”. 

Πηγή: Bloomberg 
Πηγή: Offtherecord  
ΑΒΕΡΩΦ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.