Τελευταίες αναρτήσεις

30 Δεκεμβρίου 2018

Τέρμα στην άσκοπη σφαγή εκατομμυρίων ζώων…

Να μια είδηση που θα χαροποιήσει τους φανατικούς φιλόζωους, ειδικά εκείνους που αφιερώνουν τη ζωή τους παλεύοντας για τα δίκια του Κορμοράνου και του Πούμα, την ίδια ώρα που δεν ζουν χωρίς μπριζόλες ή … αυγά.

Σε λίγο καιρό θα τεθεί οριστικό τέλος στην άσκοπη σφαγή εκατομμυρίων κοκόρων που γίνεται κάθε μέρα στα άπειρα πτηνοτροφεία του πλανήτη… 

Εδώ και 2-3 χρόνια η αμερικανική ένωση αυγοπαραγωγών United Egg Producers είχε ανακοινώσει πως η εν λόγω σφαγή θα σταματήσει ως το 2020.

Η σφαγή αυτή αφορά στη θανάτωση με αέριο ή με ακόμη πιο σκληρές μεθόδους των εκατομμυρίων αρσενικών κοτόπουλων που γεννιούνται κάθε μέρα, και που η εν λόγω βιομηχανία θεωρεί άχρηστα, αφού δεν μεγαλώνουν γρήγορα, δεν κάνουν αυγά, και το κρέας τους δεν είναι τόσο νόστιμο.

Όπως είχε ανακοινωθεί, στο εξής θα χρησιμοποιείται η μέθοδος in-ovo egg sexing, δια της οποίας θα διαπιστώνεται ποια αυγά εμπεριέχουν αρσενικά κοτόπουλα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να εκκολαφθούν πρώτα και μετά να θανατωθούν.

Μάλιστα τα αυγά αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τροφές κατοικιδίων, ή για παρασκευή εμβολίων.

Βέβαια αυτό δεν έχει γίνει ακόμη στην Αμερική, αλλά η Γερμανία, που επίσης είχε υποσχεθεί κάτι ανάλογο, φαίνεται πως τελικά το επιτυγχάνει.

Έτσι, οι Γερμανοί καταναλωτές θα είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να απολαύσουν αυτό που τα αγγλόφωνα ΜΜΕ ονομάζουν no-kill eggs… αυγά δηλαδή που θα προέρχονται από μια νέα διαδικασία την οποία εφαρμόζει η εταιρία Seleggt, οι επιστήμονες της οποίας κατάφεραν τελικά να μπορούν να διαπιστώσουν ποια αυγά έχουν αρσενικά και ποια θηλυκά έμβρυα, πριν αυτά επωαστούν και εκκολαφθούν.

Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει τη χρήση ακτίνας λέιζερ, η οποία προκαλεί μια μικροσκοπική τρύπα στο κέλυφος, μέσα από το οποίο εξάγεται λίγο υγρό το οποίο στη συνέχεια εξετάζεται για την παρουσία μιας συγκεκριμένης ορμόνης.

Σύμφωνα με την εταιρία, χρειάζεται μόλις ένα δευτερόλεπτο ανά αυγό, και ελάχιστα σεντς ανά 12άδα, κάτι όμως που θα αποτρέψει εκατομμύρια άσκοπους θανάτους.

Ήδη η εταιρία διαθέτει στη γερμανική αγορά τα εν λόγω αυγά με την εμπορική επωνυμία Respeggt, ενώ σύντομα θα εξάγει και σε άλλες χώρες, όπως στην Αμερική, η οποία ακόμη να υλοποιήσει τις δικές της δεσμεύσεις. 

S.A.
Smithsonian 
ΟρθογράφοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.