27 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί περιόρισα τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου...

Οι άνθρωποι αλλάζουν για δύο λόγους....jpg
Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη
Δημοσιογραφος

Ίσως να έχουν δίκιο εκείνοι που λένε πως ο άνθρωπος με την πάροδο των χρόνων, αισθάνεται την ανάγκη να αναθεωρήσει πολλά πράγματα για τους ανθρώπους που έχει δίπλα του, να κρατήσει κάποιους κοντά του και κάποιους να τους αφήσει πίσω.

Την ίδια ακριβώς ανάγκη αισθάνθηκα και εγώ, όταν αποφάσισα εξαιτίας κάποιων προβλημάτων σε διαπροσωπικές μου σχέσεις, να αποσυρθώ για ένα χρονικό διάστημα, να μείνω μόνη μου και να εμβαθύνω σε αυτό που είμαι αλλά να κρίνω ποιες σχέσεις μου με πήγαν μπροστά και ποιες όχι.

Είναι σημαντικό να παίρνεις την απόφαση να τα έχεις καλά πρώτα από όλα με εσένα και να μη μπαίνεις στη διαδικασία να τους ικανοποιείς όλους, γνωστούς και αγνώστους. Το να μπαίνεις στη διαδικασία να τους ευχαριστείς όλους διαρκώς και συνεχώς, είναι μία πράξη η οποία αργά ή γρήγορα θα σε καταντήσει ενοχικό, κουρασμένο και εντελώς αφυδατωμένη άνθρωπο από αγάπη για εσένα.

Δε μας αγαπούν όλοι οι άνθρωποι που έρχονται δίπλα μας, δεν ενδιαφέρονται όλοι να μάθουν τι έχουμε από αγνό ενδιαφέρον η επιθυμία για βοήθεια. Οι περισσότεροι είναι απλώς περίεργοι ή θέλουν να περνάει η ώρα τους με το να ασχολούνται με άλλους. Δεν ωφελεί να χάνεις τις ώρες σου προσπαθώντας να κρατήσεις τους πάντες, είναι ανέφικτο να προσπαθείς να τους ικανοποιείς όλους, οι περισσότεροι θα γίνονται διαρκώς αχόρταγοι και θα ζητάνε όλο και περισσότερα. Αυτό που μας βοηθάει να έχουμε ισορροπημένη ζωή, είναι να κρατάμε κοντά μας τους ανθρώπους που μας εξελίσσουν και μας βοηθούν να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. 

Οι σχέσεις με πάρα πολλούς ανθρώπους μας φθείρουν, μας απομακρύνουν από εμάς. Μπαίνοντας στη διαδικασία να τους ικανοποιούμε όλους, στο τέλος καταφέρνουμε να μείνουμε μόνο εμείς παραπονεμένοι. Δε χρειάζεται να χάνουμε τον εαυτό μας σε πολλές επικοινωνίες, να μιλάμε για εμάς και να ανοίγουμε την καρδιά μας στους πάντες, δε χρειάζεται να σκορπιζόμαστε.

Δε χρειάζονται πολλοί άνθρωποι… χρειάζονται λίγοι και καλοί…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.