27 Δεκεμβρίου 2018

Ψήφισμα της Πατριωτικής Συσπείρωσης για την συμφωνία των Πρεσπών

Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2018

Η Πατριωτική Συσπείρωση, στο πνεύμα της βασικής και ιστορικά θεμελιωμένης θέσης της ότι τα κοινωνικά θέματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα εθνικά, εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με την συμφωνία των Πρεσπών, που την θεωρεί εκ προοιμίου πράξη μειοδοτική, που εξυπηρετεί μόνο τις πάγιες αλυτρωτικές επιδιώξεις των γειτόνων μας Σκοπιανών εναντίον της Μακεδονίας και γενικότερα της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τους Μακεδονικό όνομα, εθνότητα και γλώσσα.

Με την συμφωνία των Πρεσπών ως εκ τούτου τους δίνεται από την ελληνική μειοψηφική κυβέρνηση και ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του κυρίαρχου ελληνικού λαού η δυνατότητα όχι μόνο ντε φάκτο αλλά και ντε γιούρε, με την δική μας συγκατάθεση και υπογραφή, να οικειοποιηθούν την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, με τον οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ιστορία της Μακεδονίας. Επιπλέον να εκμεταλλευτούν και όλες τις προνομιακές παραχωρήσεις, αναλαμβάνοντας ένα πλήθος υποχρεώσεις σε βάρος μας, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα, επιτρέποντάς τους παράλληλα και προ πάντων την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμφωνία των Πρεσπών, αντίθετα προς την προπαγάνδα τόσο της κυβέρνησης όσο και των «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας», που για δικά τους καθαρά συμφέροντα την στηρίζουν, για δημιουργία δήθεν συνθηκών ειρηνικής και φιλικής σχέσης των λαών και σχέσης καλής γειτονίας, πυροδοτεί αντιθέτως τις σχέσεις αυτές και δημιουργεί προϋποθέσεις μελλοντικής αποσταθεροποίησης στην κρίσιμη αυτή περιοχή που θεωρείται η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. 

Τέλος αυτή η συμφωνία ανοίγει την κερκόπορτα και δίνει αφορμή για εθνικιστικές διεκδικήσεις και των άλλων γειτόνων μας, οι οποίοι καραδοκούν να αξιοποιήσουν την υποχωρητικότητα από μέρους της Ελλάδας στα θέματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, προκειμένου να προβάλλουν και τις δικές τους οφθαλμοφανείς εδαφικές απαιτήσεις.

Ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, με τις όποιες συνέπειες για τα κόμματα και τους βουλευτές, που στηρίζουν μια τέτοια ενδοτική συμφωνία, δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχτεί, γιατί διευκολύνει τις επεκτατικές επιδιώξεις των γειτόνων μας, για την δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου, όπως είναι τα πραγματικά τους σχέδια. Αυτήν την ανυποχώρητη στάση του ελληνικού λαού, καλό είναι να την λάβουν υπόψη τους τόσο οι φίλοι όσο και οι εχθροί της πατρίδας μας, εντός και εκτός συνόρων, που προστρέχουν να στηρίξουν την κυβέρνηση των Σκοπίων, στήριξη που προμηνύει μύρια κακά για την πραγματική ειρήνη και ασφάλεια των λαών στην καθ’ όλα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.