26 Δεκεμβρίου 2018

Ποδαρικό Τούρκικο με Γεώτρηση ακόμα και στο ΑΙΓΑΙΟ;

Φώτο από fb 

«Τούρκος γεφύρι κι αν γίνει πάνω του μην περάσεις» λέει μια παροιμία και έχει απόλυτο δίκαιο. 
Με την τούρκικη μπαμπεσιά ότι και γεωπολιτική ανάλυση να κάνεις πέφτεις πάντα έξω. Άρα πρέπει να τα δεις τα πράγματα με άλλη ματιά δηλ. όπως τα βλέπει ο τούρκος (δηλ. τι εννοεί ο τούρκος) 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Να πάμε αμέσως στην ουσία και στον επερχόμενο κίνδυνο. 

Έχοντας υπόψη τα καμπανάκια που κτύπησαν πολλοί Πατέρες το προηγούμενο διάστημα, ότι οι πρώτοι μήνες του 2019 θα είναι εξόχως κρίσιμοι επειδή η γείτονα χώρα θα ξεπεράσει κάθε θρασύτητα, η Αλβανία θα κληθεί να την στηρίξει στα δόλια σχέδια της και τα Σκόπια θα ρίχνουν λάδι στην φωτιά με τον παράλογο και έκνομο αλυτρωτισμό τους. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον των απειλών και των εκβιασμών βγαίνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και δηλώνει: 

«Σας στην σκάσαμε» 

- Στη Μεσόγειο και όχι στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία 
Όταν λέει ο τούρκος Μεσόγειο μπορεί και σίγουρα να εννοεί ΑΙΓΑΙΟ. 
Παρακάτω μιλάει γενικά για ΑΟΖ τουρκική και για ΑΟΖ του ψευδοκράτους δηλ. με δολιχοδρομίες προσπαθεί να μπερδέψει τα πράγματα. Για αυτό χρειάζεται προσοχή και δεύτερη ερμηνεία. 

«Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι πότε πότε υπάρχει ένταση με την Ελλάδα στο Αιγαίο. "Παρόλο που δεν έχουν εκδώσει τους γκιουλενιστές, προσπαθούμε να φέρουμε σε θετική πορεία τις σχέσεις μας. Θα πραγματοποιήσουμε Συνάντηση Ανώτατης Συνεργασίας. Και ο Τσίπρας θα έρθει στην Άγκυρα", ανέφερε. 

Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι "για να μην υπάρξει στρίμωγμα ξεκινάμε κι εμείς τις γεωτρήσεις σε εκείνες τις περιοχές που βρίσκονται μέσα στη δική μας ΑΟΖ, την οποία έχουμε καταχωρήσει στα Ηνωμένα Έθνη. Υπάρχουν και οι περιοχές που μας έχει προσκαλέσει η "τδβκ", βορείως της "τδβκ". Ξεκινάει από την περιοχή της Καρπασίας και μάλιστα από τα βόρεια κατεβαίνει προς την πλευρά της Τουρκίας και και από τα ανατολικά προς τα κάτω. Και υπάρχει και η δική μας ΑΟΖ", ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η ΑΟΖ της Τουρκίας συγκρούεται με ένα μέρος των οικοπέδων που έχει καθορίσει η Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου, όπως είπε, ωστόσο ανέφερε ότι το οικόπεδο 10 στο οποίο η Exxon Mobil κάνει γεώτρηση αυτή τη στιγμή δεν συγκρούεται. 

"Επομένως, σε εκείνες τις περιοχές θα ξεκινήσουμε τώρα κι εμείς γεώτρηση. Μέσα στον Ιανουάριο γνωρίζετε ότι έρχεται και το δεύτερο γεωτρύπανό μας", ανέφερε. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι υπό κανονικές συνθήκες προγραμματιζόταν αυτό το γεωτρύπανο να ξεκινήσει γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά μετά για να μην υπάρξει μπέρδεμα λάβαμε την απόφαση να ξεκινήσουμε γεώτρηση σε αυτή τη περιοχή. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία δεν είναι εναντίον των γεωτρήσεων, αλλά η μόνη της έγνοια είναι "να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ όσον αφορά τα έσοδα από το πετρέλαιο και φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί»  
http://www.capital.gr/diethni/3335250/tsabousoglou-sti-mesogeio 

Η περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ είναι εξόχως ευαίσθητη λόγω γειτνίασης με όλα τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα που έχουν ανοίξει στην Βόρειο Συρία, περιοχή των Κούρδων στον Ευφράτη, αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων, κόντρα Ισραήλ – Τουρκίας αλλά και ενεργειακά συμφέροντα των κολοσσών πετρελαϊκών εταιρειών. 

Σε αυτή την περιοχή με τα τόσα προβλήματα δεν θα θελήσει ο τούρκος να ξανακάνει παρέλαση επίδειξης και με ένα δεύτερο γεωτρύπανο μιας και με το πρώτο δεν έκανε απολύτως τίποτε διότι φοβάται τα Ρωσικά και Αμερικανικά συμφέροντα στην εν λόγω περιοχή. 

Τι θα κάνει; 
Ήδη το κάνει.. προλειαίνει το έδαφος της σύγκρουσης από το Καστελόριζο μέχρι την Λήμνο και τον Έβρο. 

Μετά την δημιουργία νέων γκρίζων περιοχών θα φέρουν πιθανώς το δεύτερο γεωτρύπανο για τα περαιτέρω. 
«Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων στον αέρα έκαναν οι πιλότοι των μαχητικών! 36 τουρκικές παραβιάσεις 

Η Τουρκία χρόνια τώρα έχει διαγράψει όσα προβλέπονται στο “ελληνοτουρκικό μορατόριουμ” για αποφυγή οποιασδήποτε στρατιωτικής δραστηριότητας κατά τις ημέρες που κάποια από τις δύο χώρες εορτάζει μεγάλη θρησκευτική εορτή. Και χθες ,αλλά κυρίως σήμερα οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις που εξελίχθηκαν σε εμπλοκές. Σήμερα καταγράφηκαν 36 παραβιάσεις.» https://www.militaire.gr/deyteri-imera 

Οι τουρκαλάδες άλλαξαν τακτική και μας προκαλούν ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. 

Προσέξτε τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ μήπως θελήσουν να έρθουν και βαπτιστούν στο πυρ του πολέμου; 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.