9 Δεκεμβρίου 2018

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

Να αναζητηθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Μνημονίων και τη φτωχοποίηση που τόσο βάρβαρα επιβλήθηκε στη χώρα 

Από τον Δημήτρη Ριζούλη 

Ακόμα και ο ΣΕΒ, που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την ελληνική κοινωνία με τις θέσεις του, παραδέχεται ότι η χώρα πέρασε μια μαύρη περίοδο που παραπέμπει στην Κατοχή! Οταν ακόμα και οι υμνητές των Μνημονίων ομολογούν το έγκλημα, είναι απορίας άξιον ότι υπάρχουν ακόμα δημοσιολογούντες και πολιτικοί που υπερασπίζονται τις καταστροφικές επιλογές των τελευταίων οκτώ χρόνων.

Τι μας είπε, λοιπόν, ο ΣΕΒ χθες; Οτι οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν στην περίοδο των Μνημονίων όσο και στην Κατοχή! Ιδού η απόδειξη ότι περάσαμε (και ακόμα περνάμε) έναν πραγματικό πόλεμο με διαφορετικούς όρους σε σχέση με το παρελθόν. Βεβαίως, όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι και σε αυτόν υπήρξαν οι εξαιρέσεις όσων συνεργάστηκαν με τον εχθρό για να αποκομίσουν οφέλη κι εκείνων που φρόντισαν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους μέσω των κατακτητών.

Η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει ότι στα χρόνια της κρίσης και της δήθεν «προσαρμογής» άλλαξαν τα πάντα, και οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 29.380 μεταξύ 2009 και 2017. Τόσο περίπου είχαν μειωθεί τη δεκαετία του 1940 (για την ακρίβεια, τότε ήταν 30.000 λιγότερες).

Ο ΣΕΒ προειδοποιεί πως η παρατεταμένη διάρκεια της βαθιάς κρίσης, μαζί με την αναιμική ανάκαμψη που τη διαδέχεται, την υποχρηματοδότηση των δημόσιων αγαθών και τις εν γένει περιορισμένες δυνατότητες στήριξης της οικογένειας που αφήνει η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Ποια άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε ότι βαδίζουμε σε εθνική συρρίκνωση;

Για το έγκλημα των Μνημονίων όμως υπάρχουν ευθύνες, και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητηθούν. Η φτωχοποίηση που βάρβαρα μας επιβλήθηκε έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Θα πληρώσουν για τα δεινά που προκάλεσαν; Θα μάθουμε τους ενόχους; Ακόμα κι αν δεν πάρουμε τη χαρά να τους δούμε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, θα υποστούν τη δημόσια χλεύη και καταδίκη; Διότι όλο και συχνότερα διάφοροι υπέρμαχοι των Μνημονίων επιχειρούν να διαστρέψουν την Ιστορία υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές της άγριας λιτότητας ήταν απαραίτητες και σωτήριες! Νομίζουν ότι ο λαός ξέχασε και αναζητούν καινούργιο ρόλο.

Κάτι σαν το εξωφρενικό επιχείρημα των πασόκων για τα σκάνδαλα της περιόδου Σημίτη, που με θράσος λένε «περσινά ξινά σταφύλια». Μωρέ, τι μας λέτε; Οχι μόνο πληρώσαμε τις ανομίες σας, αλλά θέλετε και ασυλία; Το ίδιο, θυμηθείτε με, θα λένε σύντομα και τα πρωτοπαλίκαρα των Μνημονίων. 

Οχι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κηπουροί του, αλλά και τα άλλα περιφερόμενα λαμόγια της δημοσιογραφίας, των ινστιτούτων, των φορέων, του συνδικαλισμού κ.λπ. Το πάρτι που στήθηκε εις βάρος του ελληνικού λαού είχε πολλούς εκτελεστικούς βραχίονες και εκατοντάδες προθύμους. Ποιος θα ξεχάσει τα σημειώματα που έστελναν Ελληνες στους τροϊκανούς και τους ζητούσαν να προωθηθούν συγκεκριμένα μέτρα που ευνοούσαν τα μεγάλα συμφέροντα;

Ομως υπάρχει και άλλη μία τρανταχτή απόδειξη. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ έχουν λυσσάξει να αθωωθεί ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ένα από τα πλέον κομβικά πρόσωπα της παράδοσης της χώρας, και μάλιστα μας απειλούν κάθε τόσο με κυρώσεις, αν δεν συνετιστούμε. Γιατί τέτοια κάψα να «καθαρίσει» ο άνθρωπος-κλειδί για την αιχμαλωσία στο ΔΝΤ; Μήπως για να μην ξετυλιχθεί το κουβάρι για τις ευθύνες των υπόλοιπων εμπλεκομένων; 

Στο μέλλον θα μάθουμε πολλά ακόμα γι’ αυτήν τη μαύρη περίοδο και πιθανότατα θα τρίβουμε τα μάτια μας. Οπως συμβαίνει τώρα, με τα όργια των υπουργών του Σημίτη πριν από 15 χρόνια. Το έγκλημα είναι δεδομένο, η επιβαλλόμενη γερμανική κατοχή επίσης, όπως και οι δραματικές επιπτώσεις της. Αν δεν αναζητήσουμε τους ενόχους, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

δημοκρατία



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.