Τελευταίες αναρτήσεις

29 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ας κάνουμε, έστω μια φορά, τη δοκιμή μήπως δούμε προκοπή: να αισιοδοξήσουμε δρώντας, αντί να γκρινιάζουμε αδρανώντας

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Eνα από τα αγαπημένα σπορ της εποχής είναι η γκρίνια, η απαισιοδοξία, η κατήφεια, η καντήφλα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τον ακόλουθο διάλογο: «Καλημέρα! Τι γίνεται; Πώς πας;» «Πώς να τα πάω; Aσ' τα, χάλια… Κάθε πέρσι και καλύτερα. Και μη χειρότερα».

Η συνέχεια του διαλόγου είθισται να πάλλεται στις συχνότητες της απαντήσεως εκείνου που περνά «χάλια». Συνήθως, αυτοί που λένε για τα «χάλια» τους στις καθημερινές συζητήσεις και «στην πολλή συνάφεια του κόσμου και μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες», που λέει κι ο μέγας Αλεξανδρινός ποιητής, στέκονται στα πόδια τους, βρίσκονται εκτός νοσοκομείου, εκτός φυλακής και εκτός νεκροταφείου (θα ήταν έκπληξη αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό από το τελευταίο), έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και ηλεκτρισμό, στέγη πάνω από την κεφαλή τους, κλίνη για να αποθέσουν το κουρασμένο κορμί τους και φαγητό για να γεμίσουν τα στομάχια τους.

Εδώ που τα λέμε, ένας υγιής άνθρωπος με υγιή οικογένεια και όλα τα προαναφερθέντα αγαθά είναι τερατωδώς αχάριστος προς τον Κύριο, αν περιφρονεί όσα έχει και αυτοοικτίρεται για τις «κακουχίες» που περνά. Η αχαριστία του λογίζεται διπλή και μπορεί να θεωρηθεί περίπου ασυγχώρητη, όταν δεν κάνει τίποτε άλλο για να μεταβάλει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο ίδιος και η «άτιμη η κοινωνία» στην οποία ζει. Τέτοιου είδους προσωπικότητες θέλουν την «επανάσταση» αρκεί να την κάνουν οι άλλοι, να ρισκάρουν οι άλλοι, να πληρώσουν (σε χρήμα, αγωνία, κόπους, αλλά και αίμα) οι άλλοι και εκείνοι να έρθουν τελευταίοι στο σκηνικό, θριαμβευτές και άνετοι, και να δρέψουν τους καρπούς των κόπων των άλλων! «Μα, εγώ έχω γυναίκα και παιδιά και οικογένεια» απαντούν, όποτε τους ζητείται να δώσουν το παραμικρό σε μεγάλο ή μικρό αγώνα - λες και οι αγωνιστές του ’21, οι Μαραθωνομάχοι και οι ήρωες του ’40 ήταν μπάκουροι δισεκατομμυριούχοι χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Τη διαφορά δεν την κάνουν οι γκρινιάρηδες, αλλά οι ενεργοί και εκείνοι που δεν πολλαπλασιάζουν θλίψη, αλλά μεταδίδουν αισιοδοξία και δύναμη. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.