Τελευταίες αναρτήσεις

28 Δεκεμβρίου 2018

Ο Νίκος Λυγερός για το Προσύμφωνο του Σκοπιανού

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ο κάθε λαός έχει τον αγώνα του

Οι λαοί για ν’ ανήκουν στο Έθνος πρέπει να αγωνιστούν αλλιώς θα παραμείνουν μέσα στην κοινωνία και θα θεωρηθούν μόνο και μόνο ως ψηφοφόροι ενός πολιτικού κατεστημένου. Έτσι κάθε λαός έχει και τον αγώνα του για να μπορέσει να κάνει την αναγκαία του υπέρβαση. Ακόμα και αν δεν το είχε προβλέψει η κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα είναι εκείνος της ελληνικής ΑΟΖ, διότι υπάρχει το έκτακτο και το επείγον του νέου μακεδονικού αγώνα. Με άλλα λόγια ακολουθεί το ανάλογο που είχε γίνει το 2004 στην Κύπρο για την ακύρωση του Σχεδίου Ανάν. 

Έτσι το 2018 άρχισε με αυτόν τον αγώνα και είδαμε ότι ο ελληνικός λαός όντως μεγάλωσε μέσα σε αυτούς τους συνεχόμενους μήνες και τώρα ετοιμάζεται να τον πάει έως το τέλος και έως τα άκρα αν χρειαστεί εντός του 2019. Και το πρόβλημα για την κυβέρνηση που εξετάζει μόνο ψηφοφορικά το λαό είναι τώρα ότι μπορεί να εκφραστεί και με αυτόν τον τρόπο. Επειδή ο ελληνικός λαός έχει μάθει το αληθινό περιεχόμενο του Προσυμφώνου των Πρεσπών δεν μπορεί πια να πέσει στις κομματικές παγίδες που προσπαθούν να αφοπλίσουν τα εθνικά θέματα για να παρουσιαστούν τα κοινωνικά ως θεμελιακά ενώ η ουσία αφορά πάντα την ιστορία του Έθνους.

πηγή 

Boston, Philadelphia, Washington, New York, Chicago, Pittsburgh

Με τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής, Δημήτρη Φιλιππίδη και τον πρώην Δημήτρη Χατζή και με τη δυναμική ενίσχυση της Στέλλας Γώγου-Παπαδοπούλου οργανώθηκε η πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την στρατηγική ανάλυση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Βέβαια βοήθησαν και άλλοι τοπικά για κάθε πόλη και κάθε πολιτεία και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τον Νίκο, τον Χρήστο, τη Γιάννα, τον Πέτρο, τον Αντώνη, τον Ευδόξιο, τον Γρηγόρη που ο καθένας ενίσχυσε με τον δικό του τρόπο αυτόν τον νέο μακεδονικό αγώνα. Διότι η απόφαση αυτού του πυρήνα ήταν ιστορική, γιατί μπόρεσε να υλοποιήσει ένα όραμα που ξεπέρασε τους αρχικούς στόχους. Ο συντονισμός όλων αυτών των κινήσεων που αποτέλεσε πράξη, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα της Αμερικής. 

Επίσης το γεγονός ότι έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο, με Γερουσιαστή και με Βουλευτές στο ίδιο πλαίσιο, για ν’ αρχίσουμε τον αγώνα για ένα νέο ψήφισμα που να υπερασπίζεται τη Μακεδονία ενάντια σε μια παράλογη ιδεολογία που στηρίζεται πάνω στη βαρβαρότητα της λήθης. Έτσι οι άνθρωποι που αντιστάθηκαν από την αρχή στις πιέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι ακόμα εδώ μαζί για την προστασία της Μακεδονίας.

πηγή 

Η προπαγάνδα καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα

Οι φανατικοί του Προσυμφώνου χρησιμοποίησαν από την αρχή το επιχείρημα της σταθερότητας και της σταθεροποίησης για να περάσουν τις βάρβαρες ιδέες τους. Όμως από τότε που υπέγραψαν το Προσύμφωνο υπάρχουν μόνο προβλήματα. Οι Αλβανοί δεν θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες. Η Αλβανία θέλει να ενωθεί συνοριακά με το Κοσσυφοπέδιο. Η Τουρκία θέλει να βάλει τα αλβανικά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μαχητές του Κοσσυφοπεδίου θέλουν στρατό. Οι Σέρβοι θέλουν ανταλλαγή εδαφών με το Κοσσυφοπέδιο. 

Η Εκκλησία των Σκοπίων θέλει αυτοκεφαλία. Η Εκκλησία του Μαυροβουνίου θέλει την αυτοκεφαλία για να ξεφύγει από την επιρροή της Σερβίας. Η Εκκλησία της Ουκρανίας πήρε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να ανεξαρτητοποιηθεί από την επιρροή της Ρωσίας. Βλέπουμε ότι αντικειμενικά η περιοχή είχε χρόνια να δει τέτοια αστάθεια. Και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία. Έτσι τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η προπαγάνδα της κυβέρνησης δεν άντεξε ούτε τα δεδομένα των επόμενων μηνών κι ότι δεν έχει κανένα μέλλον.

πηγή 

Πολιτικές επιπτώσεις Προσυμφώνου

Ενώ η κυβέρνηση θεωρούσε ότι η επίλυση του Σκοπιανού μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών, θα της επέτρεπε να έχει το προβάδισμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τώρα αναγκάζεται να αποδεχτεί ότι έκανε ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος αλλά προσπαθεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί μέσω της τακτικής δίχως να μπορεί να καταλάβει ότι αυτό δεν γίνεται. Μπορεί να θεωρεί ότι οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τους εκατό νεκρούς στο Μάτι κι ότι θα γίνει το ανάλογο για τον νέο Μακεδονικό αγώνα, αλλά είναι πάλι ένα τρομερό λάθος για το κόμμα της κυβέρνησης. Βέβαια το κόμμα της συγκυβέρνησης βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι κι επιδιώκει να πάρει τα ρέστα από την πόλωση που έχει δημιουργηθεί λόγω της ύπαρξης του Προσυμφώνου. Και τώρα βλέπουμε πολιτικούς που ελπίζουν σε επίπεδο Βουλής των Ελλήνων να μην έρθει καν το Προσύμφωνο για να μην εκτεθούν. 

Επίσης αν μπορούσε η κυβέρνηση να σταματήσει την όλη διαδικασία θα ήταν το τέλειο για αυτούς. Όμως η κυβέρνηση που θεωρεί ήδη από τώρα ότι θα χάσει τις εκλογές λόγω της όλης αντιμετώπισης του ελληνικού λαού, επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία της κύρωσης του Προσυμφώνου γιατί ελπίζει ότι μπορεί να την πετύχει στο τσακ αφενός κι ότι αποτελεί κομματικό στόχο αφετέρου. Κατά συνέπεια η μάχη θα δοθεί έως το τέλος λόγω ιδεολογίας ακόμα κι αν χαθούν οι εκλογές στη Βουλή. 

πηγή 

Το Προσύμφωνο και ο ιδεολογικός κομματισμός

Το Προσύμφωνο των Πρεσπών όσο και να παρουσιάζεται ως κάτι το πολύ σημαντικό, είναι απλώς το επιφαινόμενο ενός ιδεολογικού κομματισμού, που ξεπερνά κατά πολύ το όλο θέμα διότι προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα του Σύριζα, ο οποίος είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να περάσει η πολιτική του γραμμή. Ενώ ο Σύριζα, ως κόμμα που αποτελείται από πολλές συνιστώσες, θέλει πιο πολύ να κρατήσει την εξουσία, όποια και να είναι η πολιτική γραμμή. Μάλιστα το όλο των ψηφοφόρων του έχει καταλάβει ότι η επιμονή να περάσει το Προσύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων, είναι ο λόγος που έχει πέσει τόσο πολύ το κόμμα στις δημοσκοπήσεις. 

Η αντιπαράθεση προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα, που ξέρει ότι δεν θα βρει ανάλογη ευκαιρία στο μέλλον να περάσει αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο. Διότι αυτός ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις του 1924 και του 1949. Είναι σε φάση εκδίκησης κατά της ιστορίας του ελληνικού Έθνους και η ήττα των εκλογών δεν αφορά καν τον σκληρό πυρήνα. Το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να περάσει το Προσύμφωνο με κάθε τρόπο, αφού θα αποτελεί γι’ αυτόν το πρώτο βήμα μιας βαλκανικής ένωσης έτοιμη να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι πρέπει να πείσουμε τους ψηφοφόρους του Σύριζα να μην θυσιάσουν τα πάντα, για να σωθεί ο ιδεολογικός κομματισμός του σκληρού πυρήνα. 

πηγή 

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός

Όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν είναι του ίδιου τύπου και μόνο ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός, γιατί έχει παραμείνει στον παλαιό ιδεολογικό κομματισμό. Αυτός ο σκληρός πυρήνας θέλει να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη ψηφοφόρων της Αριστεράς, που δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με κάποια σταλινική προσέγγιση. Κι είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Σύριζα είναι μονολιθικός, όσον αφορά στους ψηφοφόρους του. Άλλωστε στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία υπάρχουν πάρα πολλοί ψηφοφόροι του Σύριζα που θεωρούν δικαίως ότι η ψήφος τους έχει προδοθεί. Ποτέ δεν ψήφισαν τον Σύριζα, για να καταπατήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Είναι απλώς πολίτες που έχουν βαρεθεί ή ακόμα και σιχαθεί τα προηγούμενα μεγάλα κόμματα και θέλησαν να δοκιμάσουν μια πολιτική αλλαγή. 

Όμως τώρα αντιλήφθηκαν τι σημαίνει πραγματικά κόκκινη βαρβαρότητα που δεν σέβεται το Έθνος και την Ιστορία. Βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα έχει εκμεταλλευτεί την ψήφο τους, για να περάσει την δική του παράλογη ιδεολογία, δίχως βέβαια να τους προειδοποιήσει ή να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του. Διότι ο σκληρός πυρήνας ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν μαζί του. Έτσι η αλλαγή φάσης που βλέπουμε σε πολιτικό επίπεδο δεν προέρχεται μόνο από τη Δεξιά, αλλά και από την Αριστερά που εκμεταλλεύτηκε με απαράδεκτο τρόπο μια μορφή σταλινισμού. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης: 

Δεν είχες φανταστεί ΕΔΩ

Την υγρή ένωση ΕΔΩ
Πάνω στην κορυφή ΕΔΩ
Η απελευθέρωση ΕΔΩ

Κι ο Μητροπολίτης Κέρκυρας ΕΔΩ
Αυτό που δεν ξέρουν ΕΔΩ 
Όταν δεν πιστεύεις ΕΔΩΗ λήθη σας ΕΔΩ
Το πρώτο πράγμα ΕΔΩ
Αν το κόκκινο παιδομάζωμα ΕΔΩ
Το ιστορικό μέλλον ΕΔΩ
Όπου υπάρχει ΕΔΩ

Απόσπασμα - Ν. Λυγερός: "Αναφορά Αμερικανικής Αποστολής και Ιστορία Ενεργειακής Ανατολικής Μεσογείου". ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, 20/12/2018 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός - Απαντήσεις στο Προσύμφωνο. Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Νέου Μακεδονικού Αγώνα". St. John the Baptist Greek Orthodox Church, Chicago, 15/12/2018 ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.