Τελευταίες αναρτήσεις

6 Δεκεμβρίου 2018

Η ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΡΕΚΟΡ (το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν)

Ιδού το σύνθημα των ημερών μας: Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Αθληθείτε για να διακριθείτε

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Στις 21/11/1973, μόλις τέσσερις ημέρες έπειτα από την καταστολή της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, επανεκδίδεται, ως εβδομαδιαία εφημερίδα πλέον, ο «Εθνικός Κήρυξ». Δηλωμένος στόχος της η στήριξη του καθεστώτος. Τίτλος πρωτοσέλιδου «Τα παληά κόμματα σαμποτάρουν την πορείαν πρός την ομαλότητα. Διατί προεκλήθησαν αι ταραχαί» (φωτό 2). Στο εσωτερικό υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ για τα γεγονότα και παρέχεται αφειδώλευτη στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπαδόπουλο και στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Στη σελίδα 16 γίνεται παραλληλισμός των γεγονότων των Αθηνών με τον γαλλικό Μάη του ’68 και τις καταστροφές που προκάλεσαν στο Παρίσι οι εκεί «αναρχικοί». 

Ο τίτλος του εκδοτικού σημειώματος ήταν «Υποσχόμεθα». Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο Εθνικός Κήρυξ επανεκδίδεται. Eχει ιστορίαν αγώνων. Προπαντός ιστορίαν αυστηράς προσηλώσεως εις το εθνικόν καθεστώς και εις την πραγματικήν δημοκρατίαν. Eχει ιστορίαν αναγνωρίσεως των υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμων προς το Eθνος.

Επανεκδίδεται αυτήν την ώραν, που είναι κρίσιμος διά την χώραν. Εις μίαν ώραν που πρέπει να στερεωθή εις την συνείδησιν όλων μας η Προεδρική Δημοκρατία. Θα διατυπώνη απόψεις και γνώμας ως πάντοτε με καλήν πίστιν. Αι περιστάσεις επιβάλλουν όπως διαφωτίζεται ο Λαός με σαφήνειαν, με οξείαν όρασιν, με αθόλωτον κρίσιν».

Eνα από τα ρεπορτάζ που ξεχώριζε, σαν ολόφωτος θύρσος στη σκοτεινιά των ταραχών, ήταν η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η Ελένη Αυλωνίτου (νυν βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ) στη δημοσιογράφο και μετέπειτα ηθοποιό Μαίρη Ιγγλέζη (μεγάλη εικόνα). Τίτλος ήταν «Η Ελένη Αυλωνίτου εξομολογείται: Μπορώ να κάνω μεγάλα ρεκόρ αν...». Η κυρία Ιγγλέζη προλόγισε τη συνέντευξη με κολακευτικότατα λόγια για την τότε πρωταθλήτρια στην κολύμβηση: «Αναμφισβήτητα το πιο μεγάλο ταλέντο του γυναικείου αθλητισμού στη χρονιά που πέρασε ήταν η Ελένη Αυλωνίτου». Η κυρία Αυλωνίτου έδινε άλλο παράδειγμα από εκείνο που θα ανέμενε κάποιος. Αντί να καταλαμβάνει το ΕΜΠ, αθλείτο και έδινε συνεντεύξεις στον «Εθνικό Κήρυκα».

Σήμερα στις 20.30, στο καφέ του Public Συντάγματος, η δρ Ελένη Αυλωνίτου (πρόσφατη φωτό, η νο 3) παρουσιάζει το βιβλίο της, που τιτλοφορείται «Γυναίκα και άθληση» (φωτό 4). Να κάτι το ωραίον… 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.