Τελευταίες αναρτήσεις

31 Δεκεμβρίου 2018

Σεισμικές αλλαγές σε Βαλκάνια εντός 30 ημερών

Κράτη δημιουργούνται, εδάφη παραχωρούνται, η ελληνική Μακεδονία «χάνεται»

Σεισμικές αλλαγές έρχονται στα Βαλκάνια και κανείς δεν ξέρει τα «ρήγματα» που θα ανοίξουν, τι θα προκαλέσουν: Ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2019, η Αλβανία και το Κόσοβο ξεκινούν να κάνουν πράξη την Μεγάλη Αλβανία με την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων και ενώ ενώνονται οι αστυνομίες των δύο χωρών υπό μία αρχή, σφραγίζοντας την αλλαγή των συνόρων, διά των όπλων, που κατάφεραν οι Αλβανοί το 1999!

Μετά από είκοσι χρόνια, όχι απλώς το Κόσοβο ή Κοσσυφοπέδιο δεν επέστρεψε στον εθνικό κορμό της Σερβίας, αλλά η πληθυσμιακή αλλοίωση που επέτρεψαν οι Σέρβοι στις περασμένες δεκαετίες και η μη αντίδρασή τους κατά των Αλβανών στον πόλεμο του 1999 (τώρα όλοι οι Σέρβοι παραδέχονται ότι έπρεπε κατά την διάρκεια του πολέμου να είχαν εκδιώξει τους Αλβανούς στην Αλβανία, όπως έπραξαν οι Τούρκοι με τους Κύπριους από την βόρεια Κύπρο το 1974 μέσα σε μία εβδομάδα), έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Ολα αυτά, μαζί με την στρατιωτική αδυναμία της Σερβίας, οδηγούν στην δημιουργία ενός μεγάλου κράτους που θα διπλασιάσει σχεδόν τον αλβανικό πληθυσμό και θα αυξήσει κατά 50% το αλβανικό ΑΕΠ.

Με τον τρόπο αυτό, το Κόσοβο βρίσκεται πλέον «ένα βήμα» πριν την ΕΕ, «αγκαλιά» πλέον με την μητροπολιτική Αλβανία και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα πώς, ότι χάνεις με τα όπλα δεν το παίρνεις πίσω με διαπραγματεύσεις.

«Η κυβέρνηση χθες ενέκρινε την απόφαση για αυτήν τη σημαντική αλλαγή, η οποία διευκολύνει σημαντικά την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου. Αλλά, η διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας δεν τελειώνει εδώ. Σύντομα θα καταβληθούν πολύ πιο σημαντικά μέτρα για την καθιέρωση πλήρως των ευρωπαϊκών προτύπων στα παλιά σύνορα», σημειώνει ο Αλβανός υπουργός, Εσωτερικών Λεσάι.

Ηδη ο Κοσοβάρος Γκέντι Κάκα είναι ένας από τους πολλούς οπαδούς που ακολουθούν τη στρατηγική του Έντι Ράμα, θα αντικαταστήσει τον μέχρι σήμερα Αλβανό υπουργού Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι. 

Ο Γκέντι Κάκα ή Γκέντι Κακάι (Genti Caka στην Αλβανία ή Gent Cakaj στο Κόσοβο -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) είχε διορισθεί τον Ιούλιο του 2018 επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή, η καθημαγμένη Σερβία προχωρά σε ανταλλαγή εδαφών με το Κόσοβο προκειμένου να πάρει κάπου 400.000 Σέρβους «ομήρους» που είχαν εγκλωβιστεί στο Κοσσυφοπεδίου, μετά την ήττα (ηρωική, μεν, αλλά ήττα) του 1999.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου και πρώην οπλαρχηγός του UCK, Χ.Θάτσι δήλωσε ότι θα υπογραφεί μια συνολική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν υπάρχουν διλήμματα σχετικά με το εάν την υποστηρίζουμε ή όχι. Η συμφωνία θα υπογραφεί στο Λευκό Οίκο με την παρουσία του ισχυρότερου ηγέτη του κόσμου, του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Θάτσι σε συνέντευξη Τύπου στην Πρίστινα.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι αναμένει η συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα θα είναι «ισορροπημένη».

Πρακτικά, η περιοχή της Μητρόβιτσας με τους περίπου 400.000 Σέρβους θα επιστραφεί στην Σερβία και η περιοχή του Πρέσεβο στην Σερβία με το 90% αλβανικό πληθυσμό θα περάσει στο Κόσοβο.

Πιθανότατα ως μέρος της συμφωνίας, το Κόσοβο θα αναστείλει προσωρινά το μέτρο της φορολόγησης κατά 100% των σερβικών προϊόντων στο Κοσσυφοπέδιο.

Στα νότια Βαλκάνια ο Ζ.Ζάεφ βάσει της συμφωνίας παραλαβής της Μακεδονίας από την Ελλάδα που υπεγράφη στις Πρέσπες το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι στις 12 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει περάσει από το Κοινοβούλιο την τεράστια επιτυχία που κατήγαγε με μία απλή προσθήκη στο όνομα «Μακεδονία» σε «Βόρεια», αλλά με την ανήκουστη αποδοχή από την κυβέρνηση Τσίπρα ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητας στο σλαβοαλβανικό συνονθύλευμα που κατοικεί στα Σκόπια.

Η κυβέρνηση της αριστεράς κατά τα φαινόμενα θα βρει τους 151 βουλευτές που απαιτούνται (ήδη έχει βρει τους 148), αν και θα μπορούσε να περάσει η συμφωνία και με 145 σε περίπτωση αποχής του ΚΚΕ.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτελέσει αιώνιο στίγμα για την αριστερά και να την καταβαραθρώσει (ήδη «καταπίνει» τον κάποτε ελπιδοφόρο Π.Καμμένο), αλλά θα αποτελέσει απαρχή εξελίξεων.

Τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όπως είναι ο αμερικανικός σκοπός που επέβαλλε στον Α.Τσίπρα την υπογραφή της ντροπιαστικής συμφωνίας, αλλά και η προσπάθεια ένωσης της «Βόρειας» με τη «Νότια» Μακεδονία - έναν σχεδιασμό που αποτελεί «κορμό» στην επιδίωξη της Γερμανίας για έξοδο στην θάλασσα του Αιγαίου μέσω ενός γερμανοποιημένου κρατιδίου, όπως οι χάρτες του Βερολίνου ήδη δείχνουν - μόλις ξεκινά.

Γιάννης Πετρίδης  

ProNews 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.